MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις στην πόλη που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Προμηθέας, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Γκλόρια

Ο Άρης Μπινιάρης μετά την πρόσφατη αναμέτρησή του με τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021), επιχειρεί να διερευνήσει τους δυσοίωνους παραλληλισμούς μεταξύ του αρχαίου αυτού μύθου και των σκοτεινών κεφαλαίων της σύγχρονης ιστορίας. Η σύγχρονη αυτή ανάγνωση, εμβαθύνει σε ζητήματα ψυχικής και κοινωνικής απομόνωσης και προσεγγίζει τον μύθο του Προμηθέα μέσα στα όρια μιας αυταρχικής φυλακής υψίστης ασφαλείας, όπου ξεδιπλώνεται ένα σκοτεινό χρονικό μια σειράς ανακρίσεων. Στην καρδιά του έργου βρίσκονται οι αμείλικτες επισκέψεις των εκπροσώπων του καθεστώτος στον κρατούμενο Προμηθέα, συνθέτοντας μια στοιχειωμένη καταβύθιση σε μια εποχή που δεσπόζουν απολυταρχικές πρακτικές και αντιλήψεις. Στην παράσταση ενσωματώνονται, επίσης, στίχοι του ράπερ Άγνωστος Χειμώνας. Αυτές οι λυρικές συνεισφορές, σε συνδυασμό με τον κορμό ενός νέου κειμένου, αποτελούν τον πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται μια σκηνική αλληγορία με όχημα τη μουσικότητα του λόγου, τις ψυχολογικές σημάνσεις και τη σκηνική χρήση της μάσκας.
Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
15-20€
Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

2. Πάμε Στοίχημα;, από την ομάδα Who Am I To στο ΠΛΥΦΑ

Μια παράσταση για τη Ελλάδα του τζόγου από την ομάδα Who Am I To στο ΠΛΥΦΑ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παύλου. 5 ηθοποιοί της γενιάς των late 90’s μετ-επισκέπτονται επί σκηνής τους μεγάλους σταθμούς μνήμης της παιδικής, της εφηβικής και της μετεφηβικής της ηλικίας που σκιαγραφούν την πορεία της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών. Στάσεις σε αυτό το νοσταλγικό ταξίδι αποτελούν οι σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, στιγμές εθνικής υπερηφάνειας και εθνικού πανικού. Μία ποπ γενιά μεγαλώνει χορεύοντας, τραγουδώντας και βάζοντας γκολ και καλάθια με γαλανόλευκα water tattoos στο μπράτσο μέχρι να μεγαλώσει και να αναρωτηθεί σήμερα τι ακριβώς σημαίνει νίκη και ήττα.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
5-12€
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

3. Ευτυχία Πρίντζου, Η Επιστροφή, του Βασίλη Κονταξή στο Θέατρο Αργώ – Studio

Εμφύλιος 1948. Μια γυναίκα εκτελείται μαζί με άλλους συμπατριώτες στα Γιάννενα έπειτα από μια δίκη-παρωδία: η φιλόλογος και βασικό στέλεχος του Ε.Α.Μ. Ευτυχία Πρίντζου, με σπουδαίο κοινωνικό, παιδαγωγικό και αγωνιστικό έργο. Ήταν μια γυναίκα που αφιέρωσε όλη της τη ζωή, ακόμη και προτού ενταχθεί στο Ε.Α.Μ., στην ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας και στον αγώνα. Ενώ γλύτωσε το απόσπασμα από τους Γερμανούς την τελευταία στιγμή στα χρόνια του πολέμου, τελικά προδόθηκε και εκτελέστηκε από τους Έλληνες λίγα χρόνια αργότερα. Η αγωνίστρια «επιστρέφει» στο σήμερα για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή μέχρι και την εκτέλεσή της. Η Τζίνη Παπαδοπούλου ενσαρκώνει τον ρόλο της ηρωίδας σε ένα νέο θεατρικό κείμενο του Βασίλη Κονταξή, με στόχο τη μεταφορά επί σκηνής μιας μαύρης σελίδας της ελληνικής ιστορίας αλλά και την αποτύπωση μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την πορεία μια νέας γυναίκας, ταυτισμένης με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Από 12€
Θέατρο Αργώ – Studio, Ελευσίνιων 13-15, Αθήνα

Συναυλίες

4. Ο Μίνως Μάτσας στο Gazarte Main Stage

Μετά τη πολύ μεγάλη πρόσφατη επιτυχία της συναυλίας του συνθέτη στο Ηρώδειο και των περσινών sold out εμφανίσεων του στο Gzarte, ο Μίνως Μάτσας θα βρίσκεται για τέσσερις παραστάσεις στο Gazarte Main Stage. Στις συναυλίες θα ακούσουμε τραγούδια από την επιτυχημένη πορεία του συνθέτη στο σινεμά, την τηλεόραση και το θέατρο, ξεκινώντας από τη πιο πρόσφατη επιτυχία του “Ιστορία” που ακούγεται στη σειρά “Οι Πανθέοι” μέχρι τα κλασσικά και πολυαγαπημένα “Καράβια στη στεριά”, “Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου”, “Όνειρο απατηλό”, “Ως κι οι θάλασσες”, “Ευτυχία” κ.α. καθώς και τραγούδια άλλων συνθετών. Μαζί του τραγουδούν ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Μυρτώ Βασιλείου.
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, 4, 11, 18 Δεκεμβρίου στις 21:30
15-35€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

5. Sehnsucht ‒ Νοσταλγώντας το μέλλον: Τζούλια Σουγλάκου και Χαρά Ιακωβίδου στο Μέγαρο

Η υψίφωνος Τζούλια Σουγλάκου και η πιανίστα Χαρά Ιακωβίδου, δύο καλλιτέχνιδες με σημαντική πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συναυλία «Sehnsucht ‒ Νοσταλγώντας το μέλλον». Οι δύο καταξιωμένες σολίστ θα προσφέρουν στους φίλους της μουσικής δωματίου ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μικρά αριστουργήματα για φωνή και πιάνο καθώς και έργα για πιάνο του γερμανικού ρεπερτορίου, με την υπογραφή μεγάλων μουσουργών του 19ου και 20ού αιώνα, όπως ο Ludwig van Beethoven, ο Franz Schubert, ο Robert Schumann, ο Alban Berg, ο Hugo Wolf και ο Johannes Brahms.
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Εκθέσεις

6. When Places Speak – Athens and Piraeus: Έκθεση φωτογραφίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η σεξουαλική εκμετάλλευση συνδέεται με χώρους: χώρους στρατολόγησης νεαρών ατόμων, χώρους μετακίνησης, χώρους εγκλεισμού και σεξουαλικών συναλλαγών, χώρους καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, και χώρους επανένταξης και θεραπείας. Όλα τα είδη χώρων εμπλέκονται – από μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι πλατείες, μπαρ, σχολεία, και ιδιωτικές κατοικίες. Η εκδήλωση “When Places Speak – Athens + Piraeus” στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά είναι μέρος μιας παγκόσμιας έκθεσης φωτογραφίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα. Οι θεατές καλούνται να διερευνήσουν το ρόλο που μπορεί να έχουν στην καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και πως να βοηθήσουν τους επιζώντες να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπεια τους.
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 18:00 – 20:00, Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 10:00 – 13:00
Είσοδος ελεύθερη
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29 & Νοταρά 28, Πειραιάς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b