MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 7 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που αξίζει να δείτε αυτό το Σαββατοκύριακο 25-26/11.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

Συρανό, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Αλκυονίς

Συρανό. O Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το έμμετρο ρομαντικό δράμα του Εντμόντ Ροστάν, στο θεάτρο Αλκυονίς. O κεντρικός ήρωας του έργου, ο ασυμβίβαστος ιππότης και ποιητής Συρανό ντε Μπερζεράκ (Μιχάλη Σαράντη), είναι ερωτευμένος με τη Ρωξάνη ( Λένα Παπαληγούρα). Θεωρεί όμως πως εκείνη δεν θα αισθανθεί ποτέ το ίδιο, μιας και νιώθει άσχημος εξαιτίας της μεγάλης μύτης του, που αποτελεί χρόνια το αντικείμενο χλευασμού του. Τη Ρωξάνη πολιορκεί και ο πλούσιος Κόμης Ντε Γκις (Νικόλας Χανακούλας). Εκείνη είναι ερωτευμένη με τον όμορφο Κριστιάν (Ιάσονας Παπαματθαίου), από τον οποίο λείπει και το πνεύμα και η ευφράδεια.  Ο Συρανό συμφωνεί με τον Κριστιάν να γίνει η σκιά του, η φωνή και οι λέξεις του, ώστε να τον βοηθήσει να την κατακτήσει. Ουσιαστικά μ΄αυτόν τον τρόπο εκφράζει τα δικά του αισθήματα στην αγαπημένη του.
Παραστάσεις: Από 24 Νοεμβρίου 2023. Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα. Τηλ: 21 0882 8100.

Γιατί Τώρα, από τη Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα στο Θέατρο 104

Η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα, από το 2018 μέχρι σήμερα, καταπιάνεται με το θέατρο ντοκουμέντο, θίγοντας κοινωνικοπολιτικά θέματα αιχμής της εποχής μας. Φέτος, αποφάσισε να καταπιαστεί με την ψυχολογία των θυμάτων κακοποίησης, ένα θέμα που συζητιέται, επιτέλους, τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά τον ερχομό του κινήματος #metoo στην Ελλάδα. Ιστορίες θυμάτων συναισθηματικής, λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και τα αίτια που βρίσκονται πίσω από τη σιωπή των θυμάτων, γίνονται αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου με τίτλο «Γιατί Τώρα», που σκοπεύει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό και, μακάρι, στην εξάλειψη του victim blaming. Από 25 Νοεμβρίου στο Θέατρο 104. *Σκηνοθεσία: Αναστασία Τσούτση. Παίζουν: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Παύλος Πιέρρος, Αναστασία Τσούτση | Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Θάνου Αλεξίου.
Παραστάσεις: Από 25 Νοεμβρίου 2023. Σάββατο στις 9.15 μμ & Κυριακή στις 7.00 μμ.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 13 €. Φοιτητές-ριες/ AμΕΑ/ άνω των 65/ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ)/: 10 €. Ατέλειες: 5 €. Προπώληση: More.com
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός), Τηλέφωνο: 210 3455020 | https://www.104.gr/

4.48 Psychosis, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Vault Theatre Plus

Η performer Pavlina Styl θα παρουσιάσει για 2η χρονιά μια διασκευή βασισμένη στον παραληρηματικό θεατρικό μονόλογο «4.48 Psychosis» της Sarah Kane σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Σκότη.Μια αφιερωματική παράσταση που ενώνει το κύκνειο άσμα της αυτόχειρος βρετανίδας συγγραφέως με τις φωνές των Judie Garland, Amy Winehouse, Dalida, Merlin Monroe, Edith Piaf, όπου η ζωή και ο θάνατός τους συνδέεται με το σκοτεινό ποιητικό της έργο. Ένα έργο κραυγής για την ζωή, λύτρωσης από μια αφόρητη ζωή, επιθυμία για μια άλλη ζωή.
Παραστάσεις: Από 25 Νοεμβρίου 2023, κάθε Σάββατο 21:00, Kυριακή 18:00
Εισιτήρια: Κανονικό: 14,00€.Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 12,00€. Ατέλεια: 7,00€
Προπώληση: More.com
Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 3035 6472

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτέφανος Κυριακίδης: Δουλειά του ηθοποιού είναι να ανακαλύπτει τα ανομολόγητα πράγματα μέσα του12.09.2018

Συναυλίες

Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Οι δύο χαρισματικές ερμηνεύτριες Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, από το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο. Θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια – σταθμούς σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.
Παραστάσεις: Από Σάββατο 25/11 και κάθε Σάββατο στις 22:00
Εισιτήρια: 20 ευρώ στο μπαρ, 35 ευρώ σε τραπέζι
Προπώληση: more.com
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

Η Idra Kayne στο Faust

Η Idra Kayne, η soul funk queen της καρδιάς μας, έρχεται στη σκηνή του Faust για να παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και τη διεθνή και εγχώρια σκηνή με απόλυτα χορευτική διάθεση για δύο μόνο εμφανίσεις. Τραγούδια που έχει αγαπήσει και τραγούδια που τη συγκινούν και την επηρεάζουν μουσικά, από τον Μάνο Λοΐζο… μέχρι τον Jay Z και τη Beyonce.
Παραστάσεις: 25/11 στις 21:30
Εισιτήρια: 8€
Faust, Αθηναϊδος 12, Αθήνα, Τ. 210 3234095

Ο Μπάμπης Στόκας στον Σταυρό του Νότου

Ο Μπάμπης Στόκας, ένας τραγουδοποιός και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων, έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου με ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, που συμπυκνώνει την πολύχρονη πορεία του στη μουσική και μας καλεί να ονειρευτούμε και να διασκεδάσουμε! Μέσα από τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση και αγάπη τόσο σε ηλεκτρικές μπαλάντες όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα, κάνει μια αναδρομή στα τραγούδια που τον χαρακτήρισαν.
Παραστάσεις: Από Σάββατο 4/11 και κάθε Σάββατο στις 22:30
Εισιτήρια: 14€
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43 Τηλέφωνο: 21 0922 6975

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ζοζεφίν και Ναπολέων12.09.2018

Εκθέσεις

Συμβιωτικά: Ομαδική έκθεση σε επιμέλεια της ομάδας miss dialectic στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο που μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση του ΕΜΣΤ, Συμβιωτικά.Ένα σύγχρονο αφήγημα για τη συνύπαρξη, το οποίο εστιάζει στη διαδικασία επικοινωνίας μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές θηλυκοτήτων στην τέχνη, ορίζει τον νοηματικό πυρήνα του πρότζεκτ, το οποίο αποτελείται από μια ομαδική έκθεση, πλαισιωμένη από ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων δράσεων. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα τεσσάρων σύγχρονων Ελληνίδων εικαστικών –της Μαρίας Βαρελά, της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, της Καρολίνας Κρασούλη και της Χριστίνας Μήτρεντσε– καθώς και της καλλιτεχνικής ομάδας Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη και Γιάννης Δελαγραμμάτικας). Συνθέσεις της Μπίας Ντάβου, της Ναυσικάς Πάστρα και της Χρύσας, από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, έρχονται να συμπληρώσουν την έκθεση, αφετηρία της οποίας, άλλωστε, σύμφωνα με την επιμελητική ομάδα, αποτέλεσε η ενότητα σχεδίων Σειραϊκές δομές 2 – Οδύσσεια της Μπίας Ντάβου.
Διάρκεια Έκθεσης: Μέχρι 26/11
Είσοδος:8€, μειωμένο 4€
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 4ος όροφος, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Συμβιωτικά» γυναικεία εικαστικά αφηγήματα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b