MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Rosalia και Bjork ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τον άγριο σολωμό στην Ισλανδία – Δείτε το video clip

Rosalia και Bjork (ή μάλλον τα avatar τους) μεταμορφώνονται σε μαχήτριες στο νέο βίντεο κλιπ της συνεργασίας τους “Oral”.

Bjork και Rosalia
Bjork και Rosalia
Monopoli Team

Παραπάνω από ένα μήνα περιμέναμε να γίνει πραγματικότητα η συνεργασία που είχαν ανακοινώσει οι Björk και Rosalia στα social media στις αρχές του Οκτωβρίου. Χθες (21/11), λοιπόν, οι δύο αγαπημένες τραγουδίστριες μοιράστηκαν το νέο τους τραγούδι “Oral”, καθώς και ένα νέο βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία της Carlota Guerrero.

Η Björk έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του “Oral” μεταξύ του Homogenic του 1997 και του Vespertine του 2001, αλλά έχασε τα ίχνη των αρχικών ηχογραφήσεων του τραγουδιού για δύο δεκαετίες, είχε δηλώσει στο Pitchfork. Ανακάλυψε ξανά το κομμάτι όταν είδε τη λέξη “oral” στην τηλεόραση, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στην Αυστραλία νωρίτερα φέτος. Τότε αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Rosalia.

Στο βίντεο κλιπ, που μόλις κυκλοφόρησε, βλέπουμε τα avatars της Ισπανίδας τραγουδίστριας και της Ισλανδής τραγουδίστριας να εκπαιδεύονται με σπαθιά, σαν μαχήτριες.

“Η Carlota επινόησε την ιδέα και εκτέλεσε το βίντεο, εξερευνώντας τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και αγκαλιάζοντας τις δυσλειτουργίες που θολώνουν τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και εικονικότητας, ενώ παράλληλα αμφισβητεί τις έννοιες της ταυτότητας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, η γυναικεία οργή εξερευνάται μέσω των avatars της Bjork και της Rosalia. Δεν πολεμούν η μία την άλλη – εκπαιδεύονται μαζί για να πολεμήσουν τον πραγματικό και μεγαλύτερο εχθρό” διαβάζουμε στο δελτίο τύπου, που συνόδευε την κυκλοφορία του βίντεο κλιπ.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την αρχή της ανακοίνωσης της συνεργασίας τους, τα έσοδα από το τραγούδι θα στηρίξουν τον νομικό αγώνα κατά ξένων επιχειρήσεων εκτροφής σολομού στην Ισλανδία, από τους κατοίκους του Seyðisfjörður.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕνσαρκώνοντας τον Παζολίνι: H Tilda Swinton σε μια παράσταση-φόρο τιμής στον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη στη Στέγη12.09.2018

Φέτος, έχουν κλιμακωθεί οι αντιδράσεις στην Ισλανδία, σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ανοικτών εκτροφείων με δίχτυα για εκτροφή σολομού, οι οποίες φέρονται να απειλούν τα ξεχωριστά φιόρδ της χώρας και την τοπική άγρια ζωή. Στις αρχές Οκτωβρίου, η Björk συμμετείχε μαζί με γεωργούς και άλλους πολίτες σε μια διαδήλωση στο Ρέικιαβικ, όπου ορισμένοι διαδηλωτές έριξαν εντομοκτόνο σε κουφάρια ψαριών που ήταν απλωμένα στα σκαλιά του κοινοβουλευτικού κτιρίου της Ισλανδίας.

Δείτε κι εσείς το βίντεο κλιπ:

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b