MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα, 20 Νοεμβρίου, «φεύγει» ο Χρόνης Μίσσιος

Συμπληρώνονται σήμερα 11 χρόνια από την ημέρα που ο Χρόνης Μίσσιος «έφυγε» από τη ζωή.

Monopoli Team

Ήταν περίπου 11 το πρωί της 20ης Νοέμβρη 2012, όταν ο Χρόνης Μίσσιος, κουράστηκε να παλεύει με τον καρκίνο. «Άφησε το κλειδί κάτω από γεράνι» και «έφυγε» από τη ζωή.

Μπορεί, όπως έλεγε και ξαναέλεγε και ο ίδιος να μην κατάφερε να αλλάξει το σύστημα (και η αλήθεια είναι πως προσπάθησε πολύ) αλλά τουλάχιστον δεν άφησε το σύστημα να τον αλλάξει.

Πριν 11 χρόνια πέθανε ο Μίσσιος αλλά ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρος. Φαίνεται αυτό από το γεγονός πως καταφέρνει τα «τρυπώσει» μέσα σε τραγούδια του Βέβηλου, των Social Waste. Οι νέοι τραγουδώντας αυτά τα τραγούδια, τραγουδάνε Μίσσιο. Τον Μίσσιο που γεννήθηκε Νοέμβρη. Και πέθανε Νοέμβρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνταπόκριση από την Τιμισοάρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 202312.09.2018

«Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται, άπαξ, που λένε, σα μια μοναδική ευκαιρία…»

Στις 8 Νοεμβρίου 1930. Τότε γεννήθηκε ο Χρόνης Μίσσιος. Στην Καβάλα. Οι γονείς του ήταν καπνεργάτες. Μικρασιάτες πρόσφυγες. Ζούσαν στα Ποταμούδια. Σε ηλικία 6 ετών ο Χρόνης και η οικογένειά του εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των πολιτικών διώξεων της Μεταξικής δικτατορίας. Από μικρός έπρεπε να μπει στο μεροκάματο για να βοηθήσει την οικογένειά του. Έπαιρνε το κασελάκι του και πήγαινε στο λιμάνι της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Οι αληθινοί παράδεισοι είναι οι παράδεισοι που έχουν χαθεί»: Λόγια του Μαρσέλ Προυστ που πάντα θα μας εμπνέουν12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b