MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Love & Marriage: Μια ανοιχτή συζήτηση για τον θεσμό του γάμου στη Στέγη

Στη νέα ζωντανή συζήτηση του Society Uncensored, στη Στέγη, με τίτλο «Love & Marriage», άτομα παντρεμένα και μη μιλούν ανοιχτά για τα στερεότυπα, τους προβληματισμούς, αλλά και τα δυνατά συναισθήματα για τον γάμο, ένα τελετουργικό τόσο παλιό όσο και ο άνθρωπος.

Love & Marriage: Μια ανοιχτή συζήτηση για τον θεσμό του γάμου στη Στέγη
Monopoli Team

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας καλεί στη Μικρή Σκηνή σε μια συζήτηση με τίτλο «Love & Marriage» την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου για να ψάξουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τον γάμο, που είναι όσα και οι αιχμάλωτοι κόκκοι ρυζιού στα μαλλιά των νεονύμφων.

Σε πόσους γάμους πήγατε αυτό το καλοκαίρι; Πόσους φίλους με διαζύγιο έχετε; Γιατί όλο και περισσότεροι επιλέγουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους με σύμφωνο συμβίωσης; Γιατί δεν έχει επιτραπεί ακόμη στην Ελλάδα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών; Έχει ξεφτίσει πια το στερεότυπο του αμετανόητου εργένη; Γάμος σημαίνει μονογαμία; Γάμος σημαίνει παιδιά; Ποιος είναι επιτέλους ένας καλός γάμος; Σηματοδοτεί ο γάμος την αρχή μιας νέας ζωής ή το τέλος της παλιάς;

Αν και στην πραγματικότητα όλα συναντιούνται στο εξής:

Τι κάνει τον γάμο έναν από τους πιο ανθεκτικούς κοινωνικούς θεσμούς; Μπορεί η Gen Z να κριντζάρει με την ιδέα, θεωρώντας τον γάμο συντηρητικό κατάλοιπο άλλων εποχών κι έκφανση της πατριαρχίας, μπορεί τα ζευγάρια που ζουν με ελεύθερη συμβίωση να έχουν αυξηθεί και οι καναπέδες των θεραπευτών ζεύγους να στενάζουν και μπορεί ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού να αντιμετωπίζει οικονομική δυσπραγία, όμως η βιομηχανία του γάμου θάλλει, με το τελετουργικό να εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον – ενίοτε και ρίγη συγκίνησης.

Η νέα συζήτηση της σειράς Society Uncensored με ομιλητές από τον δημοσιογραφικό, τον καλλιτεχνικό και τον ακαδημαϊκό χώρο, την Εκκλησία και τη βιομηχανία του γάμου, σηκώνει το πέπλο ενός μυστηρίου, με πολλούς μύθους και άλλες τόσες αντιφάσεις. Γιατί, παρά τον εγγενή του συντηρητισμό, ο γάμος μπορεί να γίνει και μήτρα κοινωνικών τομών: Η αναγνώριση του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται αποτελεί πλέον ηχηρό κοινωνικό αίτημα. Είναι ο γάμος η πολύτιμη σταθερά σε ένα συναισθηματικά χαοτικό σύμπαν; Και πού χωράει η αγάπη; Περιήγηση στο κάστρο που διχάζει: οι μέσα θέλουν να αποδράσουν από αυτό και οι έξω να το διαβούν.

Γίνετε μέρος της συζήτησης

Οι ψηφιακές συζητήσεις Society Uncensored πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στη Στέγη και το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει ζωντανά και να γίνει μέρος ενός γόνιμου διαλόγου μέσα από έναν κύκλο ερωταπαντήσεων με τους καλεσμένους ομιλητές. Η συζήτηση θα βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιαστεί στο Onassis Channel στο YouTube. H είσοδος είναι ελεύθερη, με προκράτηση θέσης. Με την κράτηση της θέσης, οι θεατές συναινούν στη βιντεοσκόπησή τους. Για την είσοδο ατόμων κάτω των 18 ετών, απαραίτητη είναι η γονική συναίνεση. Η προσέλευση του κοινού πραγματοποιείται στις 18:30.

Λίγα λόγια για τη σειρά της Στέγης Society Uncensored

Μια σειρά συζητήσεων για την ελληνική κοινωνία

Η κοινωνία είναι οι άνθρωποι, και οι άνθρωποι ήταν και θα είναι πάντα στο επίκεντρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Άνθρωποι που συναντιούνται και συζητούν, ανοιχτά, αδιαμεσολάβητα, για κρίσιμα και επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής και του τόπου, αποτελούν τους πρωταγωνιστές της σειράς συζητήσεων Society Uncensored που διοργανώνει η Στέγη.

H σειρά “Society Uncensored” ξεκίνησε το 2020 ως μια πηγαία ανάγκη να συζητήσουμε χωρίς λογοκρισία για όλα όσα μας απασχολούν στο «εδώ και τώρα», σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. H σειρά “Society Uncensored” ξεκίνησε το 2020 ως μια πηγαία ανάγκη να συζητήσουμε χωρίς λογοκρισία για όλα όσα μας απασχολούν στο «εδώ και τώρα», σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Με πάνω από 600.000 views στην πλατφόρμα του Onassis Channel στο YouTube, οι συζητήσεις προκάλεσαν σχόλια και αντιδράσεις, προβλημάτισαν και ευαισθητοποίησαν, άνοιξαν έναν γόνιμο διάλογο που συνεχίστηκε και συνεχίζεται στον φυσικό και στον ψηφιακό χώρο. Oι προβολές περιεχομένου των “Society Uncensored” συνολικά στα social media (μέσα από αποσπάσματα, trailers κ.λπ.) αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια, ενώ τα σχόλια (σε YouTube και λοιπά social media σε περιεχόμενο σχετικό με το “Society Uncensored”) ξεπερνούν τα 15.000, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Στέγη, πιστή στην αποστολή της, πυροδοτεί συζητήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μητέρα του σταθμού: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Κωστούλας Τωμαδάκη στην Ταινιοθήκη12.09.2018

Δείτε τα προηγούμενα επεισόδια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

23 Νοεμβρίου 2023 | Μικρή Σκηνή, 19:00
Είσοδος Ελεύθερη. Προκράτηση θέσεων από Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 17:00.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ.

Με την παρακολούθηση της συζήτησης, οι θεατές συναινούν στη βιντεοσκόπησή τους. Η προσέλευση του κοινού πραγματοποιείται στις 18:30. H συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Συντελεστές

Σύλληψη & Επιμέλεια Σειράς “Society Uncensored”: Πάσκουα Βοργιά, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Επιμέλεια Love & Marriage: Λίνα Γιάνναρου, Πάσκουα Βοργιά, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Σενάριο & Έρευνα Επεισοδίου: Λίνα Γιάνναρου, Πάσκουα Βοργιά
Ανάθεση – παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ομιλητές – Ομιλήτριες

Σελάνα Βροντή, Δημοσιογράφος και Κινηματογραφίστρια
π. Νικόλαος Δουληγέρης, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ψυρρή
Νίκος Ευσταθίου, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας
Στέλλα Κάσδαγλη, Συγγραφέας και συνιδρύτρια του Women On Top
Ειρήνη Παπαδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Άννα Σουρμπάτη, Ιδρύτρια και επικεφαλής σχεδιασμού και συντονισμού του The Event Co.

Συντονίζει η Μαρία Αθανασίου, Δημοσιογράφος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b