MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Photo by Jeremy Yap on Unsplash
Monopoli Team

1. Προβολή ταινιών σύγχρονου ισπανικού σινεμά στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού

Το Ινστιτούτο Θερβάντες και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού μας προσκαλούν να απολαύσουμε τρεις σύγχρονες ισπανικές ταινίες, με υποτίτλους στα ελληνικά, που θα προβληθούν με δωρεάν είσοδο, από τις 13 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα ως το τέλος του μήνα. Την Δευτέρα προβάλλεται η ταινία “Οι Ματαχάρι”, της Ισίαρ Μπογιαΐν . Υπόθεση: Η Ινές, η Εύα και η Κάρμεν είναι ιδιωτικές ντετέκτιβ στη Μαδρίτη. Πραγματοποιούν έρευνα σε μία πολυεθνική εταιρεία αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ίντριγκες και τα μυστικά των δικών τους σχέσεων. Η Εύα ανακαλύπτει κάτι αναπάντεχο σε σχέση με τον σύντροφό της Ινιάκι, η Ινές αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση που μπορεί να επηρεάσει τόσο τη δουλειά της όσο και τον Μανουέλ, η Κάρμεν φαίνεται να μη δίνει σημασία στις δυσκολίες του γάμου της ενώ ερευνά το γάμο του Σέρχιο.
13/11, 19:00
Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στο Θέατρο Μπέλλος12.09.2018

2. Αφιέρωμα στον κιθαριστή Ευάγγελο Ασημακόπουλο στην ΕΣΗΕΑ

Photo by Jefferson Santos on Unsplash

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ διοργανώνει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» εκδήλωση-αφιέρωμα στον διεθνώς καταξιωμένο κιθαριστή Ευάγγελο Ασημακόπουλο και στο βιβλίο του “Εξάχορδες αναμνήσεις” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Panas Music. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Εκτός από τον καλλιτέχνη, θα μιλήσουν ο συνθέτης Περικλής Κούκος, και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θωμάς Νουτσόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Φανή Πετραλιά, γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Θα ακολουθήσει μικρό ρεσιτάλ με έργα για μία και δύο κιθάρες που θα ερμηνεύσει το «Patras Guitar Duo» (Ανδρόνικος Καραμπέρης-Χρήστος Τσαρούχης). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί σύντομο video από την πορεία του καλλιτέχνη.
13/11, 18:30
Αίθουσα ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)

3. “Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ” στο Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ξεκινά νέο κύκλο προβολών με τίτλο “Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ”, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Στο πλαίσιο αυτό, επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής θα παρουσιάζονται παρουσία των δημιουργών ή και άλλων συντελεστών, μια φορά το μήνα, από τον Νοέμβριο έως και τον Μάιο. Ο κύκλος προβολών ξεκινά τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023  με το ντοκιμαντέρ “Πλατεία Ονείρων”, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Ζέρβα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο 210 3418051.
13/11, 18:30
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14)

4. Παρουσίαση του βιβλίου “Πες της” του Χρήστου Οικονόμου στο Ινστιτούτο Eteron

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Ινστιτούτο Eteron θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Πες της» του Χρήστου Οικονόμου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις. Με τον συγγραφέα Χρήστο Οικονόμου θα συζητήσουν οι: Τιτίκα Δημητρούλια, Γιώργος Ν. Περαντωνάκης και Μικέλα Χαρτουλάρη. Το «Πες της» είναι η ιστορία μιας κούριερ που περιπλανιέται σαν αερικό σε χιονισμένα βουνά και ασημένιες θάλασσες, σε δρόμους άδρομους, απέραντους, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς σημάδια και χαρακιές, μπαινοβγαίνει σε μεζονέτες με εσωτερικό ασανσέρ και πολυκατοικίες χωρίς ασανσέρ, και κάνει παραδόσεις σε καλούς και κακούς ανθρώπους, αγενείς και ευγενικούς, βασανισμένους και καλοζωισμένους – σε ανθρώπους που μοιάζουν έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα κι άλλους που μοιάζουν να μην ξέρουν τι θα πει κλάμα.
13/11, 19:00
Ινστιτούτο Eteron, Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQueer έρωτας και πολιτική: Fellow Travelers ή το πολιτικό θρίλερ που δεν θες να χάσεις αυτό το φθινόπωρο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b