MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ελένη Κρίτα: «Μετά τα 50-55 οι γυναικείοι ρόλοι λιγοστεύουν στην τηλεόραση» (vid)

Η Ελένη Κρίτα μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιτυχία του «Παρά Πέντε», στο κίνημα Me Too και τον ηλικιακό ρατσισμό στην τηλεόραση.

Monopoli Team

«Το ‘Παρά Πέντε’ μου άνοιξε νέους δρόμους στην καριέρα. Ακόμη σήμερα με φωνάζουν δράκουλα», σχολίασε η ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη, για την οποία ακούει σχόλια μέχρι και σήμερα.

Στη συνέχεια μίλησε για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική, παρά το γεγονός πως ήταν ένα «δειλό παιδί», όπως ανέφερε η ίδια.  «Από μικρή με έτρωγε να ασχοληθώ με την υποκριτική και το έκανα ενώ ήδη είχα τελειώσει το πανεπιστήμιο. Η μητέρα μου απόρησε και είπε ‘εσύ θα κάνεις θέατρο, που δεν έλεγες ούτε ποίημα;’».

Η ίδια παραδέχτηκε, στη συνέχεια, πως δεν έχει μετανιώσει για καμία δουλειά που έχει κάνει στον χώρο όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της. «Έχει συμβεί στη δουλειά να μην πάρουμε τα λεφτά μας, αλλά δεν έχω μετανιώσει κάποια επιλογή μου. Σε καμία δουλειά δεν επέτρεψα να θιχτεί η αξιοπρέπειά μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτέφανος Μουαγκιέ: «Με την παλιά σχολή σκηνοθετών δεν θα μπορούσε ένας μαύρος ηθοποιός να παίξει Επίδαυρο» (vid)12.09.2018

Για το κίνημα Me Too και για το αν η ίδια έχει βιώσει κάποια κακή συμπεριφορά στον χώρο, η Ελένη Κρίτα είπε: «Η δική μου γενιά ήταν πιο ανθεκτική, βιώναμε αυταρχικές συμπεριφορές. Είχα υποστεί κακές συμπεριφορές στα πρώτα μου χρόνια στη δουλειά. Στο κομμάτι των σεξουαλικών παρενοχλήσεων έβαζα πάντα τα όριά μου και αν έβλεπα ότι δεν με παίρνει, έφευγα».

Στο τέλος, έθιξε το ζήτημα του ηλικιακού ρατσισμού που υπάρχει στην τηλεόραση. «Μετά τα 50 – 55 οι γυναικείοι ρόλοι λιγοστεύουν στην τηλεόραση. Μια ματιά να ρίξεις στα σήριαλ που παίζονται θα δεις πώς είναι οι άνδρες άνω των 50, τους οποίους μάλιστα ερωτεύονται νεότερες κοπέλες 30 και 40 ετών. Και μετά δες πως είναι οι αντίστοιχοι γυναικείοι ρόλοι…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Πετρόπουλος: «Κάποιοι κράτησαν την ανάσα τους μέχρι να ηρεμήσει το “Me Too”, άρα ήταν συμβολικό» (vid)12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b