MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 7 προτάσεις για την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

Παραστάσεις κα συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

Ο Άσχημος: Νέα παράσταση του Γιώργου Κουτλή στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Η σαρδόνια, σκοτεινή κωμωδία «Ο Άσχημος» του Marius Von Mayenburg, έρχεται στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου, με πρωταγωνιστές τους Ορφέα Αυγουστίδη, Γιάννη Κλίνη, Μαίρη Μηνά και Ηλία Μουλά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Τέσσερις ηθοποιοί σε οχτώ ρόλους εναλλάσσοντας σκηνές και χαρακτήρες με καταιγιστικό ρυθμό, σ’ αυτή την καυστική σάτιρα για τη βιαιότητα της σύγχρονης ναρκισσιστικής κοινωνίας, όπου η εικόνα και το κοινωνικό status καθορίζει πλέον, περισσότερο από ποτέ, τον πυρήνα της ύπαρξής μας.
Παραστάσεις: Από 10 Νοεμβρίου 2023. Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00. Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: more.com
Νέο Θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου», Προφήτου Δανιήλ 3, Αθήνα. Τηλ: 21 1013 2002.

Το Αγόρι με τις δυο καρδιές, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Θέατρο Άλμα

Το θεατρικό έργο «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» των Αφγανών συγγραφέων Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι, σε θεατρική προσαρμογή του Φιλ Πόρτερ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Άλμα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάκης Τζαμαργιάς και τη μουσική ο Μίλτος Πασχαλίδης. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μίας οικογένειας προσφύγων – αυτής των συγγραφέων – που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την  κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της χώρας τους από τους Ταλιμπάν. Μία ιστορία για την αγωνία της προσφυγιάς, τις αναπάντεχες στιγμές χαράς, τις στιγμές απελπισίας αλλά και το χιούμορ και τη φαντασία που είναι απαραίτητα συστατικά για την αντιμετώπιση ενός άγνωστου καινούργιου κόσμου που πρέπει να γίνει «η νέα πατρίδα». Παίζουν: Χρήστος Διαμαντούδης, Βαγγέλης Ζάπας, Έλενα Μαρσίδου, Βασίλης Τριανταφύλλου, Γιώργος Ψυχογυιός.
Παραστάσεις: Από 10 Νοεμβρίου 2023. Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο : 21:00, Κυριακή : 19:00.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: ticketmaster.gr
Θέατρο Άλμα, Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17, Αθήνα. Μετρό: Στάση Μεταξουργείο. Τηλέφωνο : 210 5220100 | http://theatroalma.gr/

November, του David Mamet στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το πολιτικοποιημένο και επίκαιρο έργο «November», του David Mamet, έρχεται τον Νοέμβριο στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Λευκός Οίκος, μήνας Νοέμβριος. Προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής. Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την επικοινωνιολόγο του, σε μια απόπειρα να ξαναγράψει προς όφελός του, την ίδια την Ιστορία. *Παίζουν: Σταύρος Σβήγκος, Κώστας Καζανάς, Νίκος Τουρνάκης, Μαρία Χάνου, Δημήτρης Ραφαήλος.
Παραστάσεις: Από 10 Νοεμβρίου 2023.  Τετάρτη 21:15, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:15.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη 23€ / Μειωμένο: 20€ Β’ ζώνη 18€ / Μειωμένο: 15€. Προπώληση: more.com.
ΘέατροΤζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα. Τηλ.: 2103636144, 2103644921

«Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία» στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας

Το Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, μία από τις σημαντικότερες δράσεις-μοντέλα του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, επιστρέφει σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της Gemma Hansson Carbone, σε συνεργασία με την Ηλιάνα Καλαδάμη και με ανανεωμένη σύνθεση, από τις 10 έως τις 12 και από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Με τη συμβολή των παραστατικών τεχνών, η πρωτοποριακή αυτή δράση εξερευνά το μυστικό Αφήγημα του αρχαιολογικού τοπίου μετατρέποντας την επιστημονική πληροφορία σε βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη. Μέσα από την κίνηση, τον ήχο, τη μουσική και τα νέα μέσα, σε αυτή την «περφόρμανς του αφηγήματος» τα πρόσωπα καθοδηγούν το κοινό σε μια επίσκεψη στη σιωπηλή παρουσία του Παρελθόντος ως ζωντανού σώματος. *Ερευνητές, καλλιτέχνες, περφόρμερς: Ηλέκτρα Αγγελοπούλου, Θανάσης Ακοκκαλίδης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Ισαβέλλα Κασσιμάτη, Γιώτα Κουϊτζόγλου, Βασίλης Μαυριανός, Ελένη Μολέσκη, Νικολέτα Ξεναρίου, Ιωσηφίνα Περδικίδου, Φοίβος Μίχος – Ράμμος.
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 10-12 & 17-19 Νοεμβρίου (Στις 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μόνο η παράσταση των 14:30).
Εισιτήρια: 6 € και 3€. Απαραίτητη προκράτηση θέσεων εδώ.
Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου12.09.2018

Συναυλίες

Τα ντουέτα του Ελληνικού Κινηματογράφου: Η Μιρέλα Πάχου και ο Αδάμ Τσαρούχης στο Half Note Jazz Club

Η Μιρέλα Πάχου και ο Αδάμ Τσαρούχης μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι, μας προσκαλούν στις 10-11-12 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club για να τραγουδήσουμε παρέα τα ντουέτα του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία. Μαζί με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών, μας ταξιδεύουν σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες, ξυπνώντας μας μνήμες από τους αγαπημένους ήρωες της μεγάλης οθόνης και την ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών.
Παρασκευή 10, Σάββατο 11, Κυριακή 12 Νοεμβρίου: 21:30, 22:30.
Εισιτήρια: Α Ζώνη (Θέση σε τραπέζι) Γενική Είσοδος – Κανονικό 20€ Β Ζώνη (Θέση σε τραπέζι) Γενική Είσοδος – Κανονικό 15€ Εξώστης (Θέση σε τραπέζι) Γενική Είσοδος – Κανονικό 15€ Bar Ορθίων Γενική Είσοδος – Κανονικό 10€. Προπώληση: more.com
Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Ο Στέλιος Τσούκιας στον Σταυρό του Νότου Club

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ο Στέλιος Τσουκιάς έρχεται στον Σταυρό του Νότου Club με full band που απαρτίζεται από νέους μουσικούς. Με ανανεωμένο πρόγραμμα επιστρέφει στον χώρο όπου εμφανίζεται σταθερά, κάθε χρόνο από το 2018, για να παρουσιάσει τραγούδια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ (Άγιος Ψεύτης, Κοιτάζω Έξω), νέα τραγούδια που έγραψε το καλοκαίρι και επιλεγμένα κομμάτια από την ελληνική δισκογραφία, όλα όσα τον έχουν επηρεάσει και έχουν καθορίσει την αισθητική του.
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 22:30.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 13€. Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα. Τηλ: 21 0922 6975.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Τρεις Ψηλές Γυναίκες του Μπομπ Γουίλσον αποκαλύπτουν12.09.2018

Εκθέσεις

Παρασκήνια: Γιώργος Χατζημιχάλης στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το Μέρος Α’ της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του ζωγράφου Γιώργου Χατζημιχάλη που εκτείνεται σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138. Το ΜΕΡΟΣ Β’ της έκθεσης θα ανοίξει στο κοινό την Πέμπτη 22.11.2023 και θα διαρκέσει έως 14.01.2024. Στο διάστημα μεταξύ του Μέρους Α’ και του Μέρους Β’, ο χώρος της έκθεσης θα παραμείνει ανοιχτός και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τη μετάβαση και να ζήσει από κοντά τα παρασκήνια του στησίματος μίας έκθεσης.
Διάρκεια Έκθεσης: 11-12 και 18-19 Νοεμβρίου 2023.
Εισιτήρια: 2€. Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org.
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Τηλ. 210.34.53.111

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Χατζημιχάλης: Τα παρασκήνια μιας έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b