MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα, 10 Νοεμβρίου, γεννιέται ο Χάτσικο – Η αληθινή ιστορία του πιο πιστού σκύλου

Λένε πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος και ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Ο Χάτσικο, ένα Ακίτα από την Ιαπωνία, είναι η απόδειξη.

Το βαλσαμωμένο σώμα του Χάτσικο στο Μουσείο Φυσικών επιστημών στο Τόκιο | YouTube
Το βαλσαμωμένο σώμα του Χάτσικο στο Μουσείο Φυσικών επιστημών στο Τόκιο | YouTube
Monopoli Team

Πιθανότατα είναι η ωραιότερη και ταυτόχρονα πιο θλιβερή ιστορία με πρωταγωνιστή ένα σκύλο. Αν και ο Χάτσικο ήταν κάτι παραπάνω από ένας σκύλος. Ήταν (και είναι) η προσωποποίηση της πίστης, της αφοσίωσης, της ανιδιοτελούς αγάπης. Ένας σκύλος που έγινε σύμβολο και απέκτησε το δικό του άγαλμα.

Οι άνθρωποι τον τίμησαν. Για τους γονείς ήταν το παράδειγμα που έπρεπε να δώσουν στα παιδιά τους. Η ιστορία του έγινε βιβλίο, ταινία ακόμα και μάθημα σε σχολεία στην Ιαπωνία. Για τους ανθρώπους ο Χάτσικο ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Το εξαιρετικό. Ο Χάτσικο, ωστόσο, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αγαπάει τον άνθρωπο που τον φρόντιζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Τρεις Ψηλές Γυναίκες του Μπομπ Γουίλσον αποκαλύπτουν12.09.2018

Ο πιστός «όγδοος ευοίωνος πρίγκιπας»

Μια ημέρα σαν σήμερα, στις 10 Νοεμβρίου 1923, σε μια φάρμα στο Οντάτε της Ιαπωνίας γεννιέται ένας σκύλος ράτσας Ακίτα Ίνου. Την ίδια εποχή, ο Χιντεσάμπουρο Ουένο, καθηγητής γεωργίας στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, βιώνει μια δύσκολη περίοδο στα προσωπικά του. Πηγαίνει στο πανεπιστήμιο εμφανώς στεναχωρημένος και με κακή διάθεση.

Οι φοιτητές του, που τον αγαπούν πολύ και τον νοιάζονται, τον παροτρύνουν να υιοθετήσει ένα σκυλί. Ο ίδιος στην αρχή αρνείται αλλά οι φοιτητές δεν εγκαταλείπουν το «ψηστήρι».

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: “Το Μαράκι έκλασε” στο Faust12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b