MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Μυστήριο 56 4η Συνάντηση Πολιτισμός 2030: Εργαστήρια, ομιλίες και ένα live με τους Δημήτρη Αποστολάκη και Χριστίνα Σουγιουλτζή στην Ελευσίνα

Το Μυστήριο 56 Συνάντηση Πολιτισμός 2030, μια γιορτή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αφιερωμένη σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού, επιστρέφει στην 4η έκδοσή της στην Ελευσίνα, με τίτλο «Από Περιθώριο Κέντρο». Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της Συνάντησης Πολιτισμός 2030, υπό την επιμέλεια της Κέλλυς Διαπούλη, πολιτικοί, καλλιτέχνες και εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν τη δυνατότητα υιοθέτησης ενός νέου θεσμού, τους όρους και τις συνθήκες λειτουργίας του, ο οποίος θα στοχεύει ισότιμα στην πολιτιστική ανάπτυξη όλων των περιφερειακών πόλεων, ανεξαρτήτως μεγέθους ή πρόθεσης διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Και όπως πάντα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου πλαισιώνουν εργαστήρια με καλλιτέχνες και επαγγελματίες από ευρωπαϊκά και ευρύτερα διεθνή πολιτιστικά δίκτυα, καλλιτεχνικές δράσεις, συμπόσια, καθώς και η Αγορά, ένας ανοιχτός χώρος συνάθροισης, δικτύωσης και ανταλλαγής. Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας, περιλαμβάνει την ομιλία του Steve Green «Ελληνική Πολιτιστική Πρωτεύουσα: προς έναν εθνικό τίτλο», εργαστήριο – επίσκεψη στο μουσείο του Λαογραφικού Συλλόγου «Αδράχτι» (σημείο αναχώρησης X-Bowling Art Center στις 17:00), την παρουσίαση εργαστηρίου κοινωνικού τσίρκου από το Σωματίδιο Higgs. Η ημέρα θα κλείσει με ένα μοναδικό συμπόσιο με τον Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και τη Χριστίνα Σουγιουλτζή στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και προκρατήσεις θέσεων εδώ.
9/11, 10:30 – 23:00
X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒάσια Χρονοπούλου: Για τον χώρο του θεάτρου, οι γυναίκες δεν είμαστε για τα σοβαρά και τα «μεγάλα»12.09.2018

2. Συζήτηση: Όλα για τον Μαραθώνιο στο ΚΠΙΣΝ

Με την αφορμή της διοργάνωσης του Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας, το Sports Excellence Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, συζήτηση με τίτλο: «Όλα για τον Μαραθώνιο» στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στη συζήτηση αυτή, θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες για τους δρομείς για την προπόνηση των τελευταίων ημερών, την ενυδάτωση και την ενεργειακή τους αναπλήρωση πριν τον αγώνα, όπως και κάποια βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν την ημέρα του αγώνα πριν την έναρξη και μετά τον τερματισμό τους. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά της διαδρομής του αγώνα και οι σταθμοί τροφοδοσίας. Ακόμη, θα ακούσουμε τις συμβουλές των πρωταθλητών, που οι δρομείς πρέπει να ακολουθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ θα δοθούν και οδηγίες για τις μεθόδους αποκατάστασης μετά το πέρας του αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν με ερωτήσεις στους πρωταθλητές με στόχο ένα παραγωγικό διάλογο. Ομιλητές: Νίκος Πολιάς, Πρωταθλητής Μαραθώνιου Δρόμου και Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Πρωταθλητής Μαραθώνιου Δρόμου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
9/11, 19:00
Πύργος Βιβλίων ΚΠΙΣΝ

3. Παρουσίαση του βιβλίου «ΑΣΠΡΟ, Οι αγελαδοτρόφοι του Ασπρόπυργου, Αριστερά και σχέδιο Μάρσαλ» στο Πάρκο Ελευθερίας

To Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Κέδρος συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Σαμπατακάκη, «ΑΣΠΡΟ, Οι αγελαδοτρόφοι του Ασπρόπυργου, Αριστερά και σχέδιο Μάρσαλ». Πρόκειται για μία μονογραφία που πραγματεύεται την εξέλιξη της μεταπολεμικής πολιτικοοικονομικής ζωής ως αποτέλεσμα σοβαρής, ερευνητικής εργασίας και αρχειακής τεκμηρίωσης. Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Ριζάς, Διευθυντής Κέντρου Έρευνας της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
9/11, 19:00
Πάρκο Ελευθερίας

4. Διάλεξη «Ποιο μέλλον για τους παγκόσμιους υδάτινους πόρους και τις χρήσεις τους;» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την 1η Γιορτή της Επιστήμης, ένα ετήσιο γεγονός που πραγματοποιείται από το 1991 στη Γαλλία, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, με σκοπό να προάγει τις επιστήμες στο ευρύ κοινό. Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η διάλεξη του υδρολόγου Pierre Chevallier: «Ποιο μέλλον για τους παγκόσμιους υδάτινους πόρους και τις χρήσεις τους;».  Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των ερευνητών-ερευνητριών :Δρ. Ρωμανός Ιωαννίδης, Μεταδιδάκτορας ερευνητής, Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντο, Μελίνα Dunham, υπεύθυνη εύρεσης πόρων-Ecogenia, Δρ Ανθή Οικονόμου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην βιοποικιλότητα των εσωτερικών υδάτων, Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων (ΙΘΑΒΙΠΕΥ), Δημήτριος Κόκας, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Βίκυ Τζατζάκη, Νομική Σύμβουλος, Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Aλλαγής.
9/11, 19:00
Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

5. Προβολή ντοκιμαντέρ στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Photo be Danid Becker on Unsplash

Στα πλαίσια και πάλι των εκδηλώσεων της 1ης Γιορτής Επιστήμης, που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, πραγματοποιείται η προβολή του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Νερό, μια κοσμική περιπέτεια, παραγωγή: Σύλλογος Πλανηταρίων Γαλλικής Γλώσσας” στο ίδρυμα Ευγενίδου. Ένα φανταστικό ταξίδι τριάντα λεπτών για την ιστορία του νερού και της αναζήτηση της ζωής στο σύμπαν. Παρακολουθώντας την αστροφυσικό Eva Luna καθώς εξερευνά την προέλευση του υδρογόνου και του οξυγόνου στο Σύμπαν, ανακαλύπτουμε πώς τα στοιχεία αυτά ενώθηκαν μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα από τα πιο σημαντικά μόρια για την εμφάνιση της ζωής στην Γη: το νερό. Με την βοήθεια ρεαλιστικών τρισδιάστατων απεικονίσεων και ζωντανών πλάνων που κόβουν την ανάσα, αυτή η ιστορία σας ταξιδεύει στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, όπου τα πρωτοποριακά τηλεσκόπια του ESO βοηθούν στην αναζήτηση νέων πλανητών, ευνοϊκών για την εμφάνιση της ζωής. Γιατί, όπου υπάρχει νερό, μπορεί να υπάρχει και ζωή. Η παράσταση είναι στα ελληνικά και είναι διαθέσιμη και στα γαλλικά με την χρήση ακουστικών. Δελτία εισόδου διατίθενται αποκλειστικά στο ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου κατά προτεραιότητα και βάσει διαθεσιμότητας.
9/11, 19:15
Πλανητάριο, Ίδρυμα Ευγενίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGet the look: Ο πουά κόσμος της Yayoi Kusama12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b