MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Τρίτη 7 Νοεμβρίου

Παραστάσεις κα συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας: Η Ταμίλλα Κουλίεβα “ανεβάζει” τη μαύρη κωμωδία του Dimitri Danilov στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Ταμίλλα Κουλίεβα έρχεται το φθινόπωρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σκηνοθετεί τη μαύρη κωμωδία του Dimitri Danilov, «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας». «Θα είμαστε στο σπίτι σας στη διάρκεια μίας ώρας». Ένας νεαρός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών λαμβάνει ξαφνικά ένα δέμα και η ζωή του μετατρέπεται σε μαύρη κωμωδία. Το δέμα το φέρνουν τρεις courier και όχι ένας. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο οι courier δεν παραδίδουν αμέσως το δέμα. Παραμένουν στο σπίτι του Σεργκέι, συζητάνε άσχετα πράγματα και στο ερώτημα πότε επιτέλους θα φύγουν και να τον αφήσουν στην ησυχία, η απάντηση είναι: «Αφού σας είπαμε, όταν σας πήραμε τηλέφωνο, ότι θα είμαστε στο σπίτι σας στην διάρκεια μιας ώρας. Και τώρα πρέπει να μείνουμε μαζί σας μια ώρα». *Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σαμουήλ Ακίνολα, Πάνος Ζυγούρος, Αλίκη Κακολύρη, Γρηγόρης Καραντινάκης.
Παραστάσεις: Από 7 Νοεμβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: Κέντρο: 25€ (20€ μειωμένο*). Πλαϊνά: 20€ (15€ μειωμένο*). Προπώληση: ticketservices.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλέφωνο: 210 341 8550

Η Αφιέρωση, του Μπότο Στράους στο Θέατρο Σφενδόνη

Ο Χάρης Φραγκούλης ανεβάζει, για 2η χρονιά, το μυθιστόρημα του Μπότο Στράους, «Η Αφιέρωση», στο Θέατρο Σφενδόνη. «Όπως ξέρεις, έχει κανείς τα ίδια αποτελέσματα, όταν ρίξει έναν απεριόριστο αριθμό νομισμάτων ή όταν ρίξει απεριόριστες φορές το ίδιο νόμισμα…». Αυτή δεν καταλαβαίνει τι της λέει, γιατί την ίδια στιγμή τον ποθεί πολύ έντονα. Αυτός επαναλαμβάνει την πρόταση, γιατί αυτή ήταν η παράκλησή της. Αυτή με μεγάλη προσπάθεια αφουγκράζεται για να συλλάβει τον λόγο που τον κάνει να πει αυτήν την πρόταση κι έτσι πάλι της ξεφεύγει το νόημα. Ρυτίδες εμφανίζονται στο μέτωπό της, δάκρυα. Φωνάζει έξω φρενών, ότι δεν καταλαβαίνει για τι πράγμα γίνεται λόγος. Ο λόγος που της είναι τόσο οικείος. Παραιτείται, κουνάει το κεφάλι, δεν θέλει να ακούσει τίποτα, βγαίνει από το δωμάτιο τρέχοντας. *Παίζουν: Μαρία Αρζόγλου, Κατερίνα Γκιβάλου, Μάρω Γκόρτσου, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος κ.α.
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα. Τηλ: 21 5515 8968.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMIRfestival 2023: Ένα “αλλιώτικο” φεστιβάλ παραστατικών τεχνών δίνει ραντεβού ξανά στην Αθήνα12.09.2018

Συναυλίες

Alekos Vretos Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αιώνιος λάτρης της περιπλάνησης, ο πολυτάλαντος σολίστ στο ούτι, πιανίστας και συνθέτης Αλέκος Βρέτος αντλεί την έμπνευσή του από τη σπουδαία παράδοση της Μεσογείου. Ήχοι της Ανατολής και της Δύσης, γνώριμοι αλλά και άγνωστοι, ανακαλύπτονται εκ νέου μέσα από το πρίσμα της τζαζ, δημιουργώντας ένα μοναδικό ιδίωμα. Ο Αλέκος Βρέτος, έχοντας στο πλάι του σπουδαίους συνεργάτες, όπως τον Γιάννη Δίσκο, τον Δημήτρη Βερδίνογλου και τον Ντίνο Μάνο, παρουσιάζει παλαιότερες και καινούργες συνθέσεις του και κομμάτια από το αραβικό, αρμένικο και τουρκικό ρεπερτόριο, σε ένα ακόμα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και απόλαυσης.
Τρίτη 7/11, 20:30
Εισιτήρια: 8€-18€. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Αθήνα. Εισιτήρια: 210 7282333.

Ο Βασίλης Προδρόμου στο Σταυρό του Νότου Club

Οι Τρίτες θα γίνουν ξεχωριστές καθώς ο Βασίλης Προδρόμου, η εξαιρετική μπάντα του και οι εκλεκτές καλεσμένες του έρχονται στο Club του Σταυρού του Νότου από τις 7 Νοεμβρίου και μας υπόσχονται καυτά solos, βαθιές ερμηνείες, πηγαίο χιούμορ, “στραγαλάτες” πενιές και ανατρεπτικές διασκευές.
Τρίτη 7 Νοεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου, 2 Ιανουαρίου, 6 Φεβρουαρίου, 21:30.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 12€. Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου , Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43 Τηλέφωνο: 21 0922 6975

30 χρόνια λόγια για τραγούδια: Ο Οδυσσέας Ιωάννου με τους “δικούς του ανθρώπους” στο Christmas Theater

Ο Οδυσσέας Ιωάννου έρχεται με τους “δικούς του ανθρώπους” για να γιορτάσει 30 χρόνια λόγια για τραγούδια, στο Christmas Theater για δυο μόνο παραστάσεις τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου. Ο Οδυσσέας Ιωάννου είναι ο ποιητής, ο συγγραφέας, ο χρονογράφος, ο στιχουργός, ο ραδιοφωνικός παραγωγός, μιας γενιάς που μεγάλωσε μαζί του από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και συνεχίζει να μεγαλώνει και να ταξιδεύει μέχρι και σήμερα. Ερμηνεύουν: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Θέμης Καραμουρατίδης, Χρήστος Μάστορας, Ρίτα Αντωνοπούλου.
Δευτέρα 6/11, Τρίτη 7/11, στις 20:30
Εισιτήρια: Vip: 40 ευρώ Α Ζώνη: 35 ευρώ Β Ζώνη: 30 ευρώ Γ Ζώνη: 25 ευρώ Δ Ζώνη: 20 ευρώ Ε Ζώνη: 15 ευρώ (Φοιτητικό – Ανέργων – Πολυτέκνων: 12 ευρώ) AMEA: 15 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700). Προπώληση: more.com
Christmas Theater Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 111 46 Τηλέφωνο: 21 1770 1700

Εκθέσεις

Εσωτερικός Θρίαμβος: Έκθεση της Έπης Νικολακοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η γνωστή εικαστικός Έπη Νικολακοπούλου παρουσιάζει, από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, την ατομική έκθεσή της, «Εσωτερικός Θρίαμβος», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η εικαστικός  Έπη Νικολακοπούλου σημειώνει: «Κάποια πολύ κοντά με σήμερα ημέρα, αισθάνθηκα την ανάγκη να «παρακολουθήσω» τον δρόμο που οι χιλιάδες σκέψεις προκαλούν στον εγκέφαλό μου και τις επιπτώσεις που δημιουργούν, την Εσωστρέφεια & την Εξωστρέφεια. Αναμφισβήτητα, όταν ζωγραφίζω αποστασιοποιούμαι και ακολουθώ εσωτερικούς δρόμους, δυσνόητους ακόμη και σε εμένα την ίδια. Ως άνθρωπος είμαι μοναχικός, όπως άλλωστε οι περισσότεροι καλλιτέχνες, αλλά με τον τρόπο μου, αγαπώ πολύ τη ζωή και όσα πιστεύω ότι έχει να μου προσφέρει. Το φως, το χρώμα και το σχήμα αλλά και η έλλειψή τους, είναι μια συναρπαστική εμπειρία».
Διάρκεια Έκθεσης:7 – 30 Νοεμβρίου 2023 | Εγκαίνια: Τρίτη, 7 Νοεμβρίου / 7μ.μ.

Ωράριο: Δευτέρα εώς Κυριακή: 6 – 10μ:μ:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλαβρία Μάνη, Εγγύς Κόσμος: Φωτογραφική έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b