MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Το νερό στη δίνη της κλιματικής κρίσης: H 1η Γιορτή της Επιστήμης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την 1η Γιορτή της Επιστήμης, ένα ετήσιο γεγονός που πραγματοποιείται από το 1991 στη Γαλλία, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, με σκοπό να προάγει τις επιστήμες στο ευρύ κοινό. Η Γιορτή εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου με μια Διάλεξη της κλιματολόγου Françoise Vimeux με τίτλο: «Κλιματική αλλαγή: προοπτικές για το 2050-2100», η οποία θα ακολουθηθεί απο συζήτηση ειδικών και καταξιωμένων προσωπικοτήτων. Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμη η έκθεση των έργων της εικαστικού Μαρία Φιλοπούλου, αναδόχου της 1ης Γιορτής της Επιστήμης, καθώς και η έκθεση «Το νερό, στην καρδιά της επιστήμης». Η έκθεση, πλούσια εικονογραφημένη και εκπαιδευτική, παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα της γαλλικής έρευνας στον τομέα του νερού ταξιδεύοντάς μας από το Μαρόκο έως τη Βολιβία, τη λεκάνη της Μεσογείου έως τους ποταμούς της Ινδίας. 24 πίνακες που μας βοηθούν στην κατανόηση του ουσιαστικού ρόλου που διαδραματίζει η έρευνα στη βιώσιμη διαχείριση του νερού, ενός ζωτικού πόρου απαραίτητου για την ανάπτυξη. Ωράρια λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00 – 20.00 & Σάββατο: 09.00 – 17.00.
6/11, 19:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Νάνα Μούσχουρη μάς χαρίζει λίγη ακόμα μουσική μαγεία μέσα από έναν αναπάντεχο δίσκο12.09.2018

2. Εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ: Βασικές γνώσεις για τη χρήση υπολογιστή

Τα εργαστήρια πληροφορικής συνεχίζονται στο ΚΠΙΣΝ. Μέσω των μαθημάτων, δίνεται η ευκαιρία σε όσα άτομα επιθυμούν να εξοικειωθούν με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων, την πλοήγηση στο διαδίκτυο και άλλες βασικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην διεκπεραίωση απλών, καθημερινών εργασιών και υποχρεώσεών τους, μέσα από εξάσκηση και πρακτικά βήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου.
6/11, 10.30-12.00, 12.30-14.00
ΚΠΙΣΝ, Αίθουσα Υπολογιστών 2, 2ος όροφος ΕΒΕ

3. Έκθεση “Μίμησις πράξεως” της Μάτως Ιωαννίδου στο Ωδείον Αθηνών

Η εικαστικός Μάτω Ιωαννίδου παρουσιάζει τη νέα της ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Μίμησις πράξεως”, στο Ωδείον Αθηνών, από τη Δευτέρα 6 έως και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο Ιστορικός Τέχνης Γιώργος Μυλωνάς, περιλαμβάνει 51 έργα μικτής τεχνικής σε χαρτί ή μουσαμά (2019-2023), εμπνευσμένα από αρχετυπικές προσωπικότητες εμβληματικών έργων της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.
6/11, 19:00
Ωδείον Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMάνος Καρατζογιάννης: Υπέμεινα ρατσισμό κι αναγκάστηκα ν’ ανοίξω δρόμους για μένα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b