MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 10 προτάσεις για την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Σεμέλη: Ο Γιώργος Πέτρου σκηνοθετεί την αριστουργηματική όπερα του Handel στο Θέατρο Ολύμπια

Το διεθνούς φήμης αριστούργημα του George Frideric Handel«Σεμέλη», θα παρουσιαστεί στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» στις 3, 4, 8, 10 Νοεμβρίου στις 19.00 με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία Δωματίου Αθηνών. Το έργο αφηγείται την ιστορία της Σεμέλης, μιας ακόμη θνητής που ερωτεύεται ο Δίας. Η «Σεμέλη» είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή του νέου Ολύμπια, σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Πρόκειται για ένα έργο σπάνιο, με έντονα κωμικό χαρακτήρα, που ανεβαίνει με σύγχρονη ματιά και μια εντυπωσιακή διανομή από διεθνείς τραγουδιστές με ειδίκευση στην παλαιά μουσική. *Παίζουν: Marie Lys, Jeremy Ovenden, Dara Savinova, Rafał Tomkiewicz, Gianluca Margheri, Μαριλένα Στριφτόμπολα.
Παραστάσεις: 3, 4, 8, 10 Νοεμβρίου στις 19.00.
Εισιτήρια: €12, €15, €25, €35, €50, €60. Προπώληση: ticketservices.gr
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Τηλέφωνο:210 3642540 

Democracy, του Ένκε Φεζολλάρι στο Θέατρο Σταθμός

Τέσσερις περφόρμερ-ηθοποιοί επιχειρούν μια πορεία αναζήτησης της Δημοκρατίας από το παρόν προς τα πίσω έως και τις απαρχές της στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου τον 5ο αιώνα π.Χ. Η διαδρομή ακολουθεί τις παρυφές της επίσημης ιστορίας, τα γεγονότα παρατάσσονται συνειρμικά, χωρίς χρονική ακολουθία. Οι αφηγήσεις εκκινούν από προσωπικά βιώματα, συμπλέκονται με ηχητικά ντοκουμέντα, σχολικά κείμενα, κατηχήσεις ινστρουκτόρων, παραγγέλματα, διαγγέλματα, επιταφίους, επαίνους, παραβολές και παραμύθια. Ο προσωπικός λόγος και ο συλλογικός διαχέονται ο ένας στον άλλο, καθώς κανένας από τους δύο δεν είναι ξεκάθαρος. Οι διαφορετικές ηλικίες και καταβολές των πρωταγωνιστών επιτείνουν τη σύγχυση και υπογραμμίζουν τη δυσκολία της επικοινωνίας πέρα από εκείνη «των σπλάχνων» (Ε. Στιούαρτ-Λα Μάμα). *Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι. Παίζουν: Βάνα Πεφάνη, Vefi Redhi, Χρήστος Καρασαββίδης, Ένκε Φεζολλάρι.
Παραστάσεις: Από 3 Νοεμβρίου 2023. Κάθε Παρασκευή στις 23:30. 
Εισιτήρια: 9 ευρώ γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο). Τηλ. 210 52 30 267.

Κρυμμένες, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τον φετινό χειμώνα, η Τατιάνα Λύγαρη σκηνοθετεί στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ το εξαιρετικό θεατρικό έργο «Κρυμμένες» της ισραηλινής συγγραφέως Yossefa Even-Shoshan και της επίσης ισραηλινής σκηνοθέτιδας και γνωστής ηθοποιού Dalia Shimko. Αντλεί έμπνευση από το βιβλίο της Φρανσουάζ Ξενάκη «Φτου, ξεχάσαμε πάλι την κυρία Φρόυντ» και φωτίζει τις ζωές τριών διασήμων ζευγαριών της παγκόσμιας ιστορίας: του Σίγκμουντ Φρόυντ και της Μάρθας Φρόυντ, του Καρλ Μαρξ και της Τζένη Μαρξ, του Σωκράτη και της Ξανθίππης, προβάλλοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι τρεις σημαντικές γυναίκες αυτών των ζευγαριών στην ανάπτυξη και εξέλιξη του έργου των μεγαλοφυών συζύγων τους, οι οποίοι άλλαξαν τον ρου της ανθρωπότητας ενώ οι ίδιες παρέμειναν κρυμμένες στις παρυφές της ιστορίας. *Παίζουν: Εβελίνα Αραπίδη, Έλενα Βακάλη, Φανή Γέμτου, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Βασίλης Παναγιωτίδης, Νίκος Ποριώτης.
Παραστάσεις: Από 3 Νοεμβρίου 2023 έως 28 Απριλίου 2024.  Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00.
Εισιτήρια: Παρασκευή & Κυριακή 16€ ολόκληρο, 10€ φοιτητικό-εκπτωτικό-ανέργων, 5€ ατέλειες. Σάββατο 18€ ολόκληρο, 12€ φοιτητικό-εκπτωτικό-ανέργων. Προπώληση: more.com
Το Τρένο στο Ρουφ Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, Αθήνα. Τηλ: 2105298922 . 

Η μικρή λέξη αγάπη, του Αύγουστου Κορτώ στο Από Κοινού Θέατρο

Το «Από Κοινού Θέατρο» παρουσιάζει, από 3 Νοεμβρίου, την παράσταση «Η μικρή λέξη αγάπη» του Αύγουστου Κορτώ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου, με τις Αγγελική Ξένου και Βασιλική Κούλη. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και θίγει το ευαίσθητο και δυστυχώς συνεχώς επίκαιρο θέμα της έμφυλης και οικογενειακής βίας. Η Μάντια, το κορίτσι από το Τυφλό Νερό, έμαθε τι θα πει βία από πρώτο χέρι. Μέσα στην οικογένεια, από το χέρι του πατέρα. Έφτασε η ώρα που το έσκασε από τον βασανιστή της για μια καλύτερη ζωή αλλά την περίμενε ένας νέος κύκλος βίας… Πίσω από έναν έρωτα, καλά κρυμμένος, ένας νέος βασανιστής. Ένας νέος κύκλος βίας, πιο επώδυνος. *Παίζουν: Αγγελική Ξένου, Βασιλική Κούλη.
Παραστάσεις: Από 3 Νοεμβρίου 2023 έως 27 Ιανουαρίου 2024. Παρασκευή και Σάββατο, 21.00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€, Σάββατο: 15€ (κανονικό) 10€ (μειωμένο: φοιτ., ανεργ., ΑμΕΑ, ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων). Προπώληση: more.com
Από Κοινού Θέατρο, Ευπατριδών 4, Αθήνα. Τηλ: 21 1405 7249.

Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη

Μετά από εκατοντάδες sold out, το Studio Μαυρομιχάλη επαναλαμβάνει από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, για όγδοη χρονιά, σε μορφή θεατρικού μονολόγου, το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, «Το Κιβώτιο». Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. *Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου. Ερμηνεία: Φώτης Μακρής.
Παραστάσεις: Από 3 Νοεμβρίου 2023 έως 19 Απριλίου 2024. Κάθε Παρασκευή στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 12 ευρώ Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών: 10 ευρώ Άνεργοι, Ατέλειες, Α.Μ.Ε.Α.: 8 ευρώ. Προπώληση: more.com
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – 210-6453330.

1975, του Γιώργου Σίμωνα για 2η σεζόν στο Rabbithole

Μια από τις πιο ιδιαίτερες παραστάσεις της περσινής σεζόν επιστρέφει για 2η χρονιά στο θέατρο Rabbithole. To «1975»  της ομάδας Νοσταλγία είναι ένα ταξίδι στην μακρινή (;) Αθήνα της Μεταπολίτευσης, όπου η έξαψη της νέας τάξης πραγμάτων οδηγεί μία ετερόκλητη παρέα ανθρώπων σε μία νύχτα γεμάτη ιδέες, σχέδια, μυστικά, συγκρούσεις και ανατροπές. *Σκηνοθεσία-κείμενο: Γιώργος Σίμωνας. Παίζουν: Μιχάλης Ζαχαρίας, Δημήτρης Ντάσκας, Χρύσα Κολοκούρη, Γιώργος Ιωσηφίδης, Χρήστος Χριστόπουλος, Σοφία Μανώλη, Νικόλας Πιπεράς, Στεφανία Γκουρνέλου, Συμεών Τσακίρης, Στέφανος Λώλος, Τώνια Ράλλη, Γιώργος Σίμωνας.
Παραστάσεις: Από 3 Νοεμβρίου 2023.  Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00.

Εισιτήρια: 18 ευρώ (με ποτό), γενική είσοδος: 15 ευρώ, 10 ευρώ (ανέργων, άνω των 65 ετών), 8 ευρώ (ατέλειες, κάρτες ΣΕΗ ΣΕΧΩΧ0). Προπώληση: more.com
Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο. Τηλέφωνο: 21 0524 9903.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου12.09.2018

Η Ιουλία Καραπατάκη επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου

Η χαμογελαστή και γεμάτη ενέργεια Ιουλία Καραπατάκη, επιστρέφει μετά από το επιτυχημένο συναυλιακό καλοκαίρι, από Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και όλες τις Παρασκευές στη Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Μαζί με τη μπάντα της, θα μας παρασύρει με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τα έχουμε συνδέσει με ξεχωριστές αναμνήσεις.
Από Παρασκευή 3 Νοεμβρίου  και κάθε Παρασκευή έως 15/12, 22:30.
Εισιτήρια: Ορθίων: 14€ (Αφορά την είσοδο στον χώρο). Προπώληση: more.com
 Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43 Τηλέφωνο: 21 0922 6975.

Οι Boogie Belgique στο Piraeus Club Academy

Οι Boogie Belgique στις 3 Νοεμβρίου μας προσκαλούν στη χρονομηχανή του μουσικού τους σύμπαντος, σε μία βραδιά ξεχωριστή, γεμάτη διαρκείς μίξεις downtempo, nu – jazz & electro-swing ρυθμών, διαχρονικές μουσικές και non stop χορό. Στο Piraeus Club Academy.
Παρασκευή 3/11, 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 19,80 ευρώ, VIP – Εξώστης (Καθήμενοι): 27,50 ευρώ. Προπώληση: more.com
Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105 & Βίτωνος, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3458 898

Ο Kid Francescoli στο Gagarin 205

Ο ξεχωριστός Γάλλος παραγωγός του electro/pop ήχου Kid Francescoli, έρχεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στο Gagarin 205. Γεννημένος στο Παρίσι αλλά μεγαλωμένος στη Μασσαλία, ο Mathieu Hocine ξεκίνησε να γράφει τραγούδια σε πολύ μικρή ηλικία. Όταν αποφάσισε να παρουσιάσει δημόσια το electro-pop πρότζεκτ του, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, επέλεξε το ψευδώνυμο Kid Francescoli, ως φόρο τιμής στον Enzo Francescoli, ένα από τα αστέρια της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας Olympique de Marseille. Ο νέος του δίσκος «Sunset Blue» θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου. Μία εξαιρετική συλλογή από αισθαντικά τραγούδια που τιμά τις μεσογειακές του ρίζες, με κομψές και ποπ μελωδίες.
Παρασκευή 3/11, 21:00
Εισιτήρια: 25€. Προπώληση: more.com
Gagarin 205 Live Music Space Λιοσίων 205 Αθήνα, 104 45 Τηλ: 211 4112500

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMάνος Καρατζογιάννης: Υπέμεινα ρατσισμό κι αναγκάστηκα ν’ ανοίξω δρόμους για μένα12.09.2018

  NEGATIVE / ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Έκθεση του Ιταλού εικαστικού Beppe Caturegli στον χώρο τέχνης artworx

Η πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα, του Ιταλού πολυδιάστατου καλλιτέχνη Beppe Caturegli (Μπέππε Κατουρέλι), εγκαινιάζεται στις 3 Νοεμβρίου στον χώρο τέχνης artworx, στην Κηφισιά, με τίτλο «Lost in Transition 3. NEGATIVE/ΑΡΝΗΤΙΚΟ». Το πάθος του Beppe Caturegli για τα ταξίδια έχει εμπνεύσει μια ανθρωπολογική προσέγγιση στη σχεδιαστική κουλτούρα, που οδήγησε σε ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο, που εκτείνεται από την  αρχιτεκτονική, την εσωτερική διακόσμηση και το βιομηχανικό σχέδιο ως τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική, αλλά και το κέντημα, το χαλί, την ταπετσαρία, κ. ά. Στο σύνολο της η δουλειά του Caturegli διακρίνεται για την πρωτοτυπία και τη διαφορετικότητα της.
Διάρκεια Έκθεσης:3 Νοεμβρίου ως τις 29 Νοεμβρίου 2023. | Εγκαίνια έκθεσης: 3 Νοεμβρίου 2023 (18:00 -22:00).
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 20:00 και Τετάρτη/Σάββατο: 10:00 – 16:00.
artworx: Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά (1ος όροφος), τηλ. 2106236721.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTrail Race Festival: Ένας ακόμη λόγος να επισκεφθούμε την Άνδρο τον Ιούνιο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b