MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 31 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. “Τα θαύματα του κόσμου”: Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων Μιχάλη Μοδινού στον Ιανό

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού Ianos και οι εκδόσεις Καστανιώτη, διοργανώνουν παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων του Μιχάλη Μοδινού, με τίτλο “Τα θαύματα του κόσμου”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νίκος Κοκκομέλης, επίκουρος καθηγητής τμήματος Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Γιάννης Παπαθεοδώρου, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κατερίνα Σχίνα, μεταφράστρια, κριτικός λογοτεχνίας Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.
31/10, 20:30
Ιανός, Σταδίου 24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε λόγοι για να ξαναδώ τα «Φώτα της πόλης»12.09.2018

2. Παρουσίαση της έκδοσης “Risorgimento: Μια ιστορία της ιταλικής εθνικής ενοποίησης, 1796–1861”

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023  παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού η έκδοση “Risorgimento: Μια ιστορία της ιταλικής εθνικής ενοποίησης, 1796–1861” του Αλμπέρτο Μάριο Μπάντι. Εισαγωγή – Μετάφραση – Σχόλια: Δημήτρης Δ. Αρβανιτάκης, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη διαδικασία διαμόρφωσης ενός εθνικοπατριωτικού κινήματος στην Ιταλία του πρώτου μισού του δέκατου ένατου αιώνα, η οποία ολοκληρώθηκε με την οικοδόμηση ενός ενιαίου ιταλικού κράτους. Πρόκειται για μια ιστορία που εντάσσεται σε ένα ευρύ πλαίσιο ευρωπαϊκών διαστάσεων, αλλά που εκτείνεται και πέραν της Ευρώπης. Η ιδέα του έθνους υπήρξε το συμβολικό σύστημα το οποίο καθοδήγησε αυτή τη συγκρουσιακή πολιτική και πολιτισμική εμπειρία.
31/10, 19:30
Μουσείο Μπενάκη

3. Εκδήλωση για τον συγγραφέα Raduan Nassar

Οι Εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Guimarães Rosa διοργανώνουν την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη μια εκδήλωση αφιερωμένη στον συγγραφέα Raduan Nassar με την ευκαιρία της έκδοσης στα ελληνικά του έργου του “Ένα ποτήρι οργή”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χάρης Βλαβιανός, συγγραφέας, Θεόδωρος Γρηγοριάδης, συγγραφέας και η μεταφράστρια Αθηνά Ψυλλιά.
31/10, 18:30
Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν τις πιο…τρομακτικές κυκλοφορίες τους, εν όψει Halloween12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b