MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 12 προτάσεις για την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Γέρμα, του Σάιμον Στόουν στο Θέατρο Πόρτα

Ένας ιδιαίτερα επιδραστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης της εποχής μας, ο Σάιμον Στόουν, εμπνέεται από την κλασική τραγωδία «Γέρμα»και την ξαναγράφει μεταφέροντάς τη στο σήμερα. Από 27 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Στη σύγχρονη αυτή διασκευή, συναντάμε τους ήρωες στο σήμερα, επαγγελματικά επιτυχημένους και πολλά υποσχόμενους. Η γυναίκα είναι δημοσιογράφος και μπλόγκερ με μεγάλο αριθμό ακολούθων, ο άντρας της πετυχημένος επιχειρηματίας. Όπως και στο έργο του Λόρκα, ο κόσμος τους δοκιμάζεται και διαλύεται, λόγω της ατεκνίας. *Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ασπασία Κράλλη, Τατιάνα Πίττα , Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, Μαριάννα Μαριγώνη.
Παραστάσεις: 27 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Τετάρτη 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 21:00 και Κυριακή 19:00.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333.

Στέλιος Κασόνγκο, του Γιώργου Χατζηνικολάου στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Το Επί Κολωνώ παρουσιάζει την παράσταση «Στέλιος Κασόνγκο» του Γιώργου Χατζηνικολάου, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Αθήνα, Φθινόπωρο. Ο Χρήστος κληρονομεί από τον πατέρα του μια ημιυπόγεια αποθήκη και αρχίζει να ονειρεύεται πώς θα μπορούσε στον χώρο αυτόν να στεγάσει το όραμά του για μία μουσική σκηνή. Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή και συμπαραστάτες του στο όνειρό του έχει την θεία του Εύα αλλά και τον αγαπημένο του φίλο τον Στέλιο Κασόνγκο. Ο Στέλιος μετανάστης τρίτης γενιάς από τη Βόρεια Κένυα και μεγαλωμένος στον Βύρωνα δέχεται με ενθουσιασμό την πρόταση συνεργασίας του Χρήστου και η προσπάθεια για την δημιουργία της επιχείρησής τους ξεκινάει και προχωράει μέχρι … την έλευση του Άλκη, του ετεροθαλούς αδελφού του Χρήστου, που θα περιπλέξει τα πράγματα και θα ανασύρει στην επιφάνεια μυστικά αλλά και δηλητηριώδεις εκφάνσεις της κοινωνίας. *Παίζουν: Σαμουήλ Ακίνολα, Τζίνη Παπαδόπουλου, Άγης Εμμανουήλ, Πάρης Σκαρτσολιάς.
Παραστάσεις: Από 27 Οκτωβρίου 2023. Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15. 
Εισιτήρια: Καθημερινές: 18€ (Κανονικό), 15€ (Φοιτητικό, Ανέργων, 65+), Σάββατο: 20€ (Κανονικό), 17€ (65+), 15€ (Φοιτητικό, Ανέργων). Προπώληση: more.com
Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, τηλέφωνο: 2105138067.

Το Μαράκι έκλασε, της Λένας Κιτσοπούλου στο FAUST Bar-Theatre-Arts

Οι “Seven Sisters” επιστρέφουν για 3η χρονιά στο FAUST και παρουσιάζουν ξανά την παράσταση «Το Μαράκι έκλασε». Εφτά γυναίκες αφηγούνται επί σκηνής πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες, δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου. Η Αγία Ελληνική Οικογένεια. Η Πατριαρχία. Η Παιδική ηλικία. Ο κύκλος της βίας και της κακοποίησης. Πέντε οικογενειακές ιστορίες απ’ αυτές που νομίζουμε ότι συμβαίνουν μια στο τόσο, απ’ αυτές που πρέπει να συμβαίνουν «μακριά από μας». Άνθρωποι της διπλανής πόρτας τρώνε σε οικογενειακά τραπέζια, δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες, έχουν παιδιά, συζύγους και γιαγιάδες και ταυτόχρονα παλεύουν να υποτάξουν τα σκοτεινά και βίαια ένστικτά τους. *Παίζουν: Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά, Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου.
Παραστάσεις: Από 27 Οκτωβρίου 2023. Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 14 ευρώ. Προπώληση: more.com
Faust, Αθηναΐδος 12, Αθήνα. Τηλ.: +30 210 3234095 

Σεβάς Χανούμ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο Θέατρο Σημείο

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει στη Σεβάς Χανούμ, τη θρυλική μορφή του λαϊκού τραγουδιού. Η συναρπαστική ζωή της θα ζωντανέψει από τις 27 Οκτωβρίου στο θέατρο Σημείο μέσα από έναν μονόλογο βασισμένο στη χειμαρρώδη συνέντευξη που έδωσε η ίδια στον ποιητή Γιώργο Χρονά. Το 1983 μία από τις ωραιότερες λαϊκές φωνές της ελληνικής δισκογραφίας, η Σεβάς Χανούμ, διηγείται την ιστορία της ζωής της σ’ ένα παλιό προσφυγικό σπίτι της Θεσσαλονίκης, στο κασετοφωνάκι του ποιητή και εκδότη Γιώργου Χρονά. Αυτές τις εκτενείς μαρτυρίες ο Γιώργος Χρονάς τις έκανε μονόπρακτο έργο, το οποίο ακολούθως ο Κωνσταντίνος Ρήγος “μεταμόρφωσε” σε θεατρική παράσταση αφιερωμένη στη μοναδική αυτή ιέρεια του λαϊκού τραγουδιού. Στον ρόλο της Σεβάς Χανούμ η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.
Παραστάσεις: Από 27 Οκτωβρίου 2023. Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 20.00.
Εισιτήρια: 15 και 17 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα, Αθήνα. Τηλ: 210 9229579.

Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα, του Ματέι Βίζνιεκ στο Θέατρο Μπέλλος

H ομάδα The Young Quill παρουσιάζει το έργο του Ματέι Βίζνιεκ, «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου. Μέσα από ένα υπερρεαλιστικό πλαίσιο που όλα μοιάζουν να είναι φάλτσα, διαδραματίζεται μια απόλυτα ρεαλιστική ιστορία ενός οποιουδήποτε πολέμου του τώρα, του τότε ή του μετά. Ο συγγραφέας εμπνέεται από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μέσα από το έργο του, δίνει χώρο στην ανθρώπινη ψυχή να πενθήσει την ύπαρξη της που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χαθεί, αν «ο ισχυρός» το θελήσει. *Παίζουν: Αλέξανδρος Βάρθης, Τάσος Λέκκας, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Ελίζα Σκολίδη.
Παραστάσεις: Από 27 Οκτωβρίου 2023. Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: 14 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων). Προπώληση: more.com
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα – Ακρόπολη, τηλ: 6948230899.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓέρμα: Μια γυναικεία κραυγή στη σύγχρονη συντηρητική κοινωνία12.09.2018

Ο Good Job Nicky στο Gazarte Roof Stage

Έπειτα από 3 sold out live στο Gazarte, o Good Job Nicky, επιστρέφει τις Παρασκευές 27 Οκτωβρίου και 10 και 24 Νοεμβρίου, και θα μας παρουσιάσει τα δικά του τραγούδια, καθώς και άλλες επιτυχίες του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Με τον χαρακτηριστικό ήχο του, την εναλλαγή στις ενορχηστρώσεις και τις δυναμικές ερμηνείες του, έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό του, αφήνοντας τους πάντα να θέλουν περισσότερο.
Παρασκευές 27 Οκτωβρίου και 10, 24 Νοεμβρίου, 22:15.
Εισιτήρια: A’ Zώνη Αριθμημένα 23 ευρώ Β’ Ζώνη Αριθμημένα 20 ευρώ Eλεύθερη Ζώνη 17 ευρώ. Προπώληση: More.com
Gazarte Roof Stage Βουτάδων 34, Αθήνα 118 54 Τηλέφωνο: 21 0346 0347

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Θέατρο Άλσος

Ο επίλογος της καλοκαιρινής περιοδείας της Ελένης Τσαλιγοπούλου γράφεται φέτος στο θέατρο Άλσος. Η τέχνη, η γνώση, το ταλέντο και το πάθος της Ελένης Τσαλιγοπούλου ως ερμηνεύτριας, καθώς και η ευρηματικότητα και η δεξιοτεχνία των εξαιρετικών μουσικών που τη συνοδεύουν και συν-δημιουργούν μαζί της επί σκηνής, δημιούργησαν ένα μοναδικό συναυλιακό πρόγραμμα, γεμάτο αγαπημένα τραγούδια που άντεξαν και αντέχουν στο χρόνο.
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και 3 – 10 – 24 Νοεμβρίου. Ώρα: 20:30.
Εισιτήρια: Από 15€-30€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλσος χειμερινό Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως, Τηλ.: 210-8227471 & 210-8831487. 

Ο Γιώτης Σαμαράς και o Κώστας Κωνσταντίνου στο Jazzét Music Hall

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στις 9.30 το βράδυ, το Jazzet Music Hall υποδέχεται δύο βιρτουόζους καλλιτέχνες που διαπρέπουν στο χώρο της ελληνικής τζαζ σκηνής και όχι μόνο, τους Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα και τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο. Με άπειρες εμφανίσεις και συνεργασίες στο πλούσιο βιογραφικό τους, θα προσφέρουν ένα υψηλής αισθητικής άκουσμα βασισμένο σε δικές τους συνθέσεις αλλά και σε γνωστές ή λιγότερο γνωστές επιλεγμένες τζαζ συνθέσεις.
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, 21:30
Εισιτήρια: Συνδρομή 7€, Ελάχιστη κατανάλωση 6€. Κρατήσεις: 210 5815626.
Jazzet Music Hall Πολυχώρος Τεχνών Καραϊσκάκη 99-101 12461 Χαϊδάρι, Αθήνα. Τηλ.: 210 5815626

Οι Γιαγκίνηδες στον Σταυρό του Νότου Plus

Οι Γιαγκίνηδες μας προσκαλούν για 4 συνεχόμενες Παρασκευές (27/10, 3, 10 & 17/11) στον Σταυρό του Νότου Plus να μας ξεσηκώσουν μέσα από αγαπημένα ρεμπέτικα και κλασικά λαϊκά τραγούδια παιγμένα με την νεανική τους ορμή και τον ξεχωριστό τους τρόπο. Οι νεαροί Γιαγκίνηδες που αυτό – χαρακτηρίζονται ως ρεμπέτικο – λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα, έχουν αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών. Mετά από μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, κατά την διάρκεια της οποίας συμμετείχαν και σε αρκετά φεστιβαλ, ξεκινούν τις χειμερινές τους εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου Plus με full band, όπου θα παρουσιάσουν, εκτός από τα αγαπημένα τους ρεμπέτικα και λαϊκά, και τα δικά τους καινούργια τραγούδια όπως την «Καταφερτζού» και τον « Αντάμη »!
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και 3, 10 και 17 Νοεμβρίου, 21:30.
Εισιτήρια: 13 ευρώ. Προπώληση: more.com
Σταυρό του Νότου Plus Φραντζή και Θαρύπου 35-37, 117 43, Νέος Κόσμος.

Ο Νίκος Χριστόπουλος και οι Polite Blue στο Faust

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Ενδιάμεσος Σταθμός», ο Νίκος Χριστόπουλος και οι Polite Blue, η ομάδα που ενορχηστρώνει την ερχόμενη δισκογραφική δουλειά, έρχονται στη μουσική σκηνή του Faust την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Μαζί σε αυτό τα ταξίδι οι συνοδοιπόροι μουσικοί που απαρτίζουν τους Polite Blue και αφήνουν το δικό τους στίγμα στην τραγουδοποιία του Νίκου.
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, 21:30
Εισιτήρια: Είσοδος: 8€. Κρατήσεις: +30 210 3234095 (12:00 – 21:00).
FAUST bar-theatre-arts Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος, Αθήνα.

Η Γιάννα Βασιλείου στον Σταυρό του Νότου Club

Η Γιάννα Βασιλείου, ύστερα από ένα καλοκαίρι γεμάτο συναυλίες, μας προσκαλεί για δύο Παρασκευές (27 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου) στον Σταυρό του Νότου Club με ανανεωμένο πρόγραμμα και πολλές μουσικές εκπλήξεις. Θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ελληνικό πρόγραμμα με αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια “ευγενώς λαϊκά” και όχι μόνο. Για πρώτη φορά θα παρουσιάσει ζωντανά το ολοκαίνουριο τραγούδι «Ο Κόσμος Όλος» σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια και σε μουσική του Κώστα Λογοθετίδη (Εκείνος & Εκείνος). Παράλληλα θα ακούσουμε και δικά της τραγούδια που έχουμε αγαπήσει όπως το “ Έλα μάτια μου ” , το “ Θέλει ο Έρωτας Αέρα ” και τα “ Λόγια Αγάπης ” .
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου, 22:30.
Εισιτήρια: 12 ευρώ. Προπώληση: more.com
Σταυρό του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα. Τηλ: 21 0922 6975.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον χρόνο: Μια σύνθετη δράση τέχνης στην Ελευσίνα12.09.2018

Platforms Project 2023 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Tη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Platforms Project 2023 – Independent Art Fair στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το Platforms Project συμπλήρωσε την πρώτη δεκαετία αδιάλειπτης παρουσίας στην Αθήνα και το γιορτάζει σε νέο χώρο, με ένα πλούσιο και διευρυμένο πρόγραμμα συμμετοχών: 56 εικαστικές πλατφόρμες από 24 χώρες με περισσότερους από 900 καλλιτέχνες. Για πρώτη φορά φέτος, θα φιλοξενήσει ομάδες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής και του design, επεκτείνοντας το διεθνές δίκτυο που έχει ήδη δημιουργηθεί την τελευταία 10ετία και από το οποίο έχουν προκύψει όχι μόνο διεθνείς συνεργασίες αλλά και σχέσεις φιλίας. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2023 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.
Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη 26 – Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Είσοδος: 3€, Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 17.00-23.00: 10€
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, 18.00 – 22.30. Παρασκευή έως Κυριακή, 12.00 – 21.00
Πληροφορίες Χώρου: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324 [email protected], www.athens-technopolis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μαρία Κάλλας: Ένας νέος χώρος στην καρδιά της Αθήνας αφιερωμένος στη θρυλική σοπράνο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b