MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 10 προτάσεις για τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023.

"Ζάχαρη" του Δημήτρη Αγαρτζίδη στο Bios
Monopoli Team

Κωσταλέξι, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μωραΐτη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Η παράσταση «Κωσταλέξι» από την 812:Coal Theatre Company σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μωραΐτη, θα συνεχιστεί την επόμενη σεζόν 2023-2024 σε νέο χώρο, στο ιστορικό Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, από τις 23 Οκτωβρίου 2023. Με νέα σκηνοθετική ματιά και νέο υλικό που εμπλουτίζει τη δραματουργία της παράστασης, η Άλκηστις Νικολαΐδη, η Ζωγραφιά Μεντεσίδου και ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης παρουσιάζουν την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας που οι ίδιοι οι γονείς της κράτησαν σε εγκλεισμό για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ένα χωριό της Στερεάς Ελλάδας. *Παίζουν: Άλκηστις Νικολαΐδη, Ζωγραφιά Μεντεσίδου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης.
Παραστάσεις: Από 23 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη. Τηλ: 2108217877.

Ο Ταρτούφος, του Μολιέρου στο θέατρο Σταθμός

H παράσταση του Γιάννη Νταλιάνη, επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. O Γιάννης Νταλιάνης, ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει ιδιαιτέρως πάνω στο έργο του Μολιέρου και πρόσφατα μας έδωσε μια έξοχη εκδοχή του έργου του Πιερ ντε Μαριβώ «Η Κληρονομιά», σκηνοθετεί ένα δυνατό θίασο 9 ηθοποιών στην έγκυρη μετάφραση του Ανδρέα Στάικου. Το τελικό κείμενο της παράστασης το διαμόρφωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης μένοντας πιστός στο πνεύμα του έργου και της μετάφρασης. *Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Θανάσης Βλαβιανός, Ελίζα Σκολίδη, Αγγελική Μαρίνου, Γιώργος Κορομπίλης κ.α.
Παραστάσεις: Από Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έως 9 Ιανουαρίου 2024.  Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. 
Εισιτήρια: 17 ευρώ (κανονικό), 14 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα 104 37 Τηλέφωνο: 21 0523 0267

Ζάχαρη, από την ομάδα Elephas tiliensis στο Bios

Νέος κύκλος παραστάσεων για τη «Ζάχαρη» του Δημήτρη Αγαρτζίδη, σε σκηνοθεσία Elephas tiliensis. Στο Bios από 23 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου. Μετά το θάνατο του πατέρα, τα μυστικά του παρελθόντος ανατινάζουν το παρόν. Οι κρυμμένες φωτογραφίες αποκαλύπτουν την κρυφή, διπλή ζωή του. Δύο οικογένειες, μία ψυχολόγος και η αναζήτηση της αλήθειας. Μέσα σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον που μοιάζει με ψυχοθεραπευτική συνεδρία, τα πρόσωπα αποκαλύπτονται, συγκρούονται, βρίσκουν αυτό που τα βασανίζει και ταυτόχρονα αυτό που τα ελευθερώνει. *Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Τατιάνα Άννα Πίττα, Ελίνα Ρίζου.
Διάρκεια παραστάσεων: Από 23 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Εισιτήρια: 16€ κανονικό, 13€ φοιτητικό, ΑμΕΑ, 65+. Προπώληση: more.com
Bios – Πειραιώς 84 ,Πειραιώς 84, Αθήνα. Τηλ. +30.2103425335.

Το Διαβατήριο, του Γουσταύο Οτ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Πριν από αρκετά χρόνια ο Βενεζουελάνος συγγραφέας Γουσταύο Οτ ταξίδεψε στα Βαλκάνια, όπου, όπως λέει ο ίδιος, αισθάνθηκε ότι οι χώρες, οι άνθρωποι και οι γλώσσες έμοιαζαν τόσο, που ξέχασε από πού ξεκίνησε και πού έφτασε. Η εμπειρία του αυτή στάθηκε έμπνευση να γράψει «Το Διαβατήριο», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου. Από τις 23 Οκτωβρίου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος. Ένας άνθρωπος που ταξιδεύει, ξυπνάει σε έναν άγνωστο τόπο. Σε έναν ξεχασμένο σταθμό τρένων. Σε μια ξεχασμένη χώρα. Εκεί συναντιέται με δυο όργανα της Τάξης, έναν Στρατιώτη κι έναν Αξιωματικό. Δύο ξεχασμένες υπάρξεις σε έναν μη τόπο. Η ελπίδα του ταξιδιώτη να βρει τη Χώρα της Επαγγελίας σβήνει. *Παίζουν: Γιώργος Κατσής, Βαγγέλης Αμπατζής, Διονύσης Πιφέας.
Παραστάσεις: Από 23 Οκτωβρίου 2023 έως 9 Ιανουαρίου 2024. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 18€, Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65) 15€. Προπώληση: more.com

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 210 9212900.

Ο άνθρωπος που πέρασε ή με ενδιαφέρει Ρούλα, των Babushka στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Για δεύτερη σεζόν στο ΚΕΤ η παράσταση Ο άνθρωπος που πέρασε ή με ενδιαφέρει Ρούλα της ομάδας Babushka, σε σκηνοθεσία Ρεβέκκας Τσιλιγκαρίδου. Η μνήμη. Η απώλεια της μνήμης. Ο ρόλος της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, στην ανθρώπινη ψυχή. Αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο της παράστασης. “Ερευνούμε τον άνθρωπο που αποσύρεται από τη μνήμη του. Τον καταγράφουμε, τον αναλύουμε, τον βυθοσκοπούμε με οδηγούς επιστημονικούς, συναισθηματικούς, ποιητικούς, αναπάντεχα χιουμοριστικούς. Η μνήμη. Πυρήνας ύπαρξης με πολυσχιδείς ερμηνευτικές σκοπιές και προεκτάσεις. Ποιος είμαι; *Παίζουν: Γιώργος Κουμούτσος, Κατερίνα Πέκη, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Βάνα Σλέιμαν Φιλική Συμμετοχή (Φωνή): Μάρα Τσικάρα κ.α.
Παραστάσεις: Από 23 Οκτωβρίου 2023.  Δευτέρα & Τρίτη 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό12€, Φοιτητικό, Άνω των 65 10€ , Κάρτα Ανεργίας, ΑΜΕΑ, ΣΕΗ 5€. Προπώληση: more.com.
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα 113 64 Τηλέφωνο: 21 3004 0496.

Το τηλεφώνημα, του Θανάση Τριαρίδη στο Faust

Από 16 Οκτωβρίου και για λίγα Δευτερότριτα, στη σκηνή του Faust«Το τηλεφώνημα»του Θανάση Τριαρίδη, θα κουδουνίζει έντονα, αφυπνίζοντας τις κοιμισμένες μας συνειδήσεις. Ο Κώστας Φιλίππογλου θα σκηνοθετήσει τον Χάρη Τζωρτζάκη στον νέο ανατρεπτικό μονόλογο του πάντα εκρηκτικού Έλληνα συγγραφέα. Πρόκειται για ένα πολιτικό έργο που αναφέρεται στον φόνο που συνηθίζουμε ως φυσιολογική έκφανση της ζωής ή και μια απόπειρα διαμαρτυρίας για αυτή την παραδοχή. Σε ένα σύμπαν παράλληλο με το δικό μας ένα νέο είδος θεάτρου σαρώνει τις σκηνές του κόσμου. Πρόκειται για το περίφημο Delimmatic Theater – το Θέατρο του Διλήμματος (σε συντομογραφία: Delthi). Σύμφωνα με αυτό το είδος ο ηθοποιός πρέπει να πυροβολήσει επί σκηνής ένα ζώο με την συναίνεση κάποιου θεατή/ακροατή – ή, εάν δεν τα καταφέρει, να πυροβολήσει το κεφάλι του. Δηλαδή είναι κάτι σαν τις ταυρομαχίες – πολύ ζωντανό και διόλου βαρετό…
Παραστάσεις: Από Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023.  Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (μειωμένο: φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65,) 7 ευρώ (ατέλειες). Προπώληση: 
Faust, Καλαμιώτου 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τηλ.κρατήσεων: 210 3234095. 

Λαχτάρα για κεράσια: Η επετειακή παράσταση της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ επιστρέφει για 2η σεζόν

Tο μιούζικαλ τσέπης «Λαχτάρα για κεράσια», με τις ερμηνείες του Λεωνίδα Καλφαγιάννη και της Έλενας Μεγγρέλη, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου, συνεχίζεται για 2η χρονιά στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ από τις 23 Οκτωβρίου 2023. Το έργο διαδραματίζεται στις δεκαετίες ‘60 και ‘70 μέσα στο κάδρο της τότε Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας. Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται τυχαία στην αποβάθρα ενός σιδηροδρομικού σταθμού και επιβιβάζονται στο τρένο, στο ίδιο βαγόνι. Αυτός κι εκείνη. Δύο εντελώς άγνωστοι. Ή μήπως όχι; Αναγκασμένοι να ταξιδέψουν μαζί, αποκαλύπτουν και μοιράζονται το παρελθόν τους, υποδύονται ρόλους τρίτων προσώπων που συνάντησαν στη ζωή τους. Το έργο κάνει μια βαθιά τομή όχι μόνο στις σχέσεις μεταξύ ζευγαριών αλλά και στο χάσμα δύο αντικρουόμενων «κόσμων».
Παραστάσεις: Από 23 Οκτωβρίου 2023 έως 30 Ιανουαρίου 2024. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.
Εισιτήρια: 15€ ολόκληρο / 10€ φοιτητικό – εκπτωτικό – ανέργων / 5€ ατέλειες. Προπώληση: more.com
Θέατρο Τρένο Στο Ρουφ, Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Αθήνα, τηλέφωνο: 693 760 4988.

Καθαρίστρια, του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού στο Θέατρο Coronet

O συγγραφέας Αντώνης Τσιπιανίτης Αθερινός επιστρέφει στα αθηναϊκά θεατρικά δρώμενα με την «Καθαρίστρια», μια ιστορία για τα μεγάλα ναι και όχι της ζωής.  Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Αλέξανδρος Λιακόπουλος, τοποθετεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο έναν άντρα, τον Αντώνη Παπαηλία (ΛΟΛΑ), σε μια κόντρα ερμηνεία. H Πελαγία είναι μια γυναίκα που πάντοτε πίστευε πως ανήκει στα ΟΧΙ, σε εκείνες δηλαδή που η ζωή, από τη γέννηση τους, τις έχει κατατάξει στις “χαμένες” περιπτώσεις. Εργάζεται ως καθαρίστρια σε μεγάλες επιχειρήσεις, ερωτεύεται το αφεντικό της που δεν της δίνει παρά ελάχιστη σημασία, πιάνει φιλίες με όμορφες και καλοντυμένες γυναίκες που θεωρεί πως ανήκουν στα ΝΑΙ. Εκείνες δηλαδή που η ζωή τους προσφέρει απλόχερα όλες τις ευκολίες. Συνομιλεί μαζί τους και ονειρεύεται να γίνει σαν κι αυτές.  Μαζί με την μοναδική παιδική της φίλη, παίρνουν δάνειο, ψωνίζουν στα ακριβότερα μαγαζιά της Αθήνας και μπαίνουν στο πλοίο για τη Μύκονο. Μόνο και μόνο για να διαπιστώσει πως «η Μύκονος είναι ένα λούνα παρκ για μεγάλους».
Παραστάσεις: Από 23 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Δευτέρα στις 20:00.
Εισιτήρια: 15€ & 12€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0701 2123.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου12.09.2018

Η Yilian Cañizares στο Half Note Jazz Club

Για μια ακόμη φορά το Half Note πρωτοπορεί, ανοίγοντας το διεθνές του πρόγραμμα για την καινούργια σεζόν με την μοναδική Yilian Cañizares. Για τέσσερις εμφανίσεις από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. H εντυπωσιακή Κουβανή – βιρτουόζος βιολονίστα, εκπληκτική τραγουδίστρια και συνθέτης – είναι τα τελευταία δέκα χρόνια μια πραγματική σταρ της μουσικής και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η μουσική της Cañizares, κρατώντας την Κουβανική ταυτότητά της, συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο, την jazz, την κλασσική και τους Αφρο-Κουβανικούς ρυθμούς.
Από Παρασκευή 20 έως Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023. 21:30, 22:30.
Εισιτήρια: από 20€. Προπώληση: More.com
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0921 3310

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV12.09.2018

«Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή»: Έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή με τίτλο: «Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή». Στη νέα σειρά έργων του ο Μακρής αναμετριέται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά του, αποτυπώνοντας στον ζωγραφικό καμβά τον εσωτερικό του κόσμο. Τα μοναχικά πλοία που μάχονται σθεναρά με τα θηριώδη κύματα πρωταγωνιστούν στην νέα έκθεση του καλλιτέχνη. Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρουσιάσει και τα βιωμένα για εκείνον τοπία, με κεντρικό θέμα τα εκκλησάκια.
Διάρκεια έκθεσης: 19 Οκτωβρίου 2023 –  11 Νοεμβρίου 2023
Ωράριο: Δευ, Τετ: 10:00 – 16:00. Τρι, Πεμ: 10:00 – 21:00. Παρασκευή: 10:00 – 20:00. Σάββατο: 10:30 – 16:00
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, 106 73, Κολωνάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Seven Sisters δίνουν τη δική τους φωνή στις ιστορίες της Κιτσοπούλου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b