MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 8 προτάσεις για την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Η Αρκούδα, του Άντον Τσέχωφ για 2η χρονιά στο Αμφιθέατρο

Το κλασικό αριστούργημα του Τσέχωφ «Η Αρκούδα», με την ανατρεπτική ματιά του ηθοποιού Νίκου Καρδώνη στην πρώτη του σκηνοθεσία, επιστρέφει, μετά τις sold out παραστάσεις, στο «Αμφιθέατρο» από τις 13 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό. Η υπόθεση εξελίσσεται σ’ ένα αγρόκτημα στην επαρχία του Ρίπλοβο, όπου κατοικεί η Έλενα Πόποβα μια όμορφη χήρα που μήνες τώρα πενθεί για την απώλεια του συζύγου της. Κλεισμένη και πλήρως απομονωμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της, δέχεται την επίσκεψη του απόστρατου υπολοχαγού Σμιρνώφ που απαιτεί με άκομψο τρόπο την εξόφληση δυο γραμματίων που του χρωστούσε ο εκλιπών. Η βαρυπενθούσα δεν έχει αντίρρηση, η συμπεριφορά του όμως και οι απόψεις που έχει ο ίδιος για τις γυναίκες την ταράζουν. Η ένταση ανάμεσα τους κορυφώνεται και η σύγκρουση είναι μοιραία και αναπόφευκτη.
Παραστάσεις: Από 13 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου 2023. Παρασκευή: 23.30. Σάββατο: 21.00. Κυριακή: 20.00. (*) Σάββατο 11/11: 20:00.
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αμφιθέατρο, Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 και Ανδριανού. Κρατήσεις: 210-3314088 (11-3.30) και 6985864104.

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου, του Ρομπέρ Τομά για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου»,  ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη , σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: Την Κοραλία Καράντη, την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον Πάνο Σταθακόπουλο και τον Γιώργο Γεροντιδάκη. Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει…
Από 13 Οκτωβρίου 2023.  Κάθε Τετάρτη στις 19:30, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00 και Κυριακή 19:30.
Εισιτήρια: 25€, 20€, 18€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Αγ. Μελετίου 61, Αθήνα. Τηλ: 21 0864 0414.

Το Ταξίδι της Κλεονίκης (1919-1936 Σμύρνη – Αθήνα), από την ομάδα Plan Bee στο Θέατρο Καλλιρρόης

Η ομάδα PLAN Bee παρουσιάζει την παράσταση- μαρτυρία, «Το Ταξίδι της Κλεονίκης (1919-1936 Σμύρνη – Αθήνα)»από 13 Οκτωβρίου στο Θέατρο Καλλιρρόης. Βασισμένo στο ημερολόγιο της Κλεονίκης Δανδόλου, ένα έργο-μαρτυρία από την καταστροφή της Σμύρνης ως την Αθήνα των προσφυγικών. Το ξεχασμένο ημερολόγιο της Κλεονίκης ήρθε στα χέρια της ομάδας PLAN Bee με την πιστή μεταγραφή της Δέσποινας Φραγκή και τη συγγραφική επιμέλεια και θεατρική διασκευή της Σοφίας Αυγερινού. Φέρνει ξανά στο φως αληθινά γεγονότα ιδωμένα μέσα από τις αναμνήσεις μιας ενήλικης πλέον κοπέλας, η οποία θυμάται τα χρόνια της παιδικής της ηλικίας που συνέπεσαν με τον ξεριζωμό από τη Σμύρνη.
Παραστάσεις: Από 13 έως 21 Οκτωβρίου 2023. Παρασκευή & Σάββατο: 13, 14 και 20, 21 Οκτωβρίου 2023, ώρα 21:00.
Εισιτήρια: 14 ευρώ. Ατέλειες – κάρτες ανεργίας: 7 ευρώ (μόνο στο ταμείο του θεάτρου) Ειδικές τιμές για γκρουπ κατόπιν συνεννόησης. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Καλλιρρόης, Καλλιρρόης 10, Αθήνα. Ε: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αρκούδα, του Άντον Τσέχωφ για 2η χρονιά στο Αμφιθέατρο12.09.2018

Ο Σπύρος Γραμμένος στη μουσική σκηνή του Ορφέα στην Κυψέλη

Μετά από μία μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στην Τεχνόπολη, ο Σπύρος Γραμμένος επιστρέφει στο χειμερινό “στέκι” του και από 13 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, θα εμφανίζεται στον Ορφέα. Μαζί του θα είναι η Ελένη Ποζατζίδου στο τραγούδι και ο Χρήστος Καλκάνης στα πλήκτρα και στο κλαρινέτο.
Από 13/10, Παρασκευή και Σάββατο τις 21:30.
Εισιτήρια: 10€. Κρατήσεις: 2108668544.
Ορφέας Live Bar: Φωκίωνος Νέγρη 25, Κυψέλη.

Pytheas Travels: Η μουσική συναντά το video art σε μία σουρεαλιστική μουσική “κρουαζιέρα” στη Στέγη

Μια θαλάσσια ιστορία, ένα φανταστικό ταξίδι και μια κριτική ματιά στη βιομηχανία του μαζικού τουρισμού και στις επιπτώσεις του στις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δομές έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από 13 έως τις 15 Οκτωβρίου με τους θεατές/επιβάτες πάνω στην Κεντρική Σκηνή. Επιβιβαστείτε σε ένα από τα υπερσύγχρονα κρουαζιερόπλοια του στόλου της Pytheas Travels και απολαύστε την πιο ωκεάνια εμπειρία της ζωής σας. Μια μουσική κρουαζιέρα με επιβάτες τέσσερις μουσικούς του Ergon Ensemble και φόντο την προβολή ενός βίντεο: ένα compilation από animation, live γυρίσματα σε καράβι και σε διάφορες τοποθεσίες στην Τήνο και στη βόρεια Νορβηγία, καθώς και green screen πλάνα – όλα με έμπνευση από το θαλάσσιο στοιχείο. Το “Pytheas Travels” είναι μια σκηνοθετημένη οπτικοακουστική προσομοίωση της εμπειρίας του να είσαι πάνω σε ένα επιβατηγό πλοίο, ταξιδεύοντας από τη Μεσόγειο με προορισμό τις θάλασσες της Σκανδιναβίας, σε καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνοθεσία ταινίας των Hypercomf. Τη μουσική υπογράφει η πρωτοπόρος Νορβηγίδα συνθέτρια και περφόρμερ Maja Solveig Kjelstrup Ratkje.
Από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2023. Παρασκευή – Κυριακή 20:30
Εισιτήρια: 10€ – 24€. Προπώληση: ticketsonassis.com
Κεντρική Σκηνή – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107. Εισιτήρια: 21 11 981 784.

Έρως ανίκατε μάχαν: Ο “ερωτικός” Σταμάτης Κραουνάκης στο Ηρώδειο

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει στην τρυφερή, τη σπαρακτική, την ερωτική πλευρά του. Η παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που αποθεώθηκε στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, έρχεται για ένα μόνο βράδυ, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο. Έχει ετοιμάσει μια μεγάλη βόλτα στα ερωτικά τραγούδια του μέσα στις δεκαετίες· τραγούδια που, όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης, «κάνανε παρέα στις συντροφιές των Ελλήνων στις μοναξιές, στις συνάξεις, στις ιδιωτεύσεις, από τα πολύ – πολύ γνωστά μέχρι κάποια που άντεξαν στη σκιά για ν’ αποκαλυφθούν σ’ αυτό το θέατρο των συνελεύσεων και των θυσιών». Επίσημη καλεσμένη του η Λυδία Φωτοπούλου.
Παρασκευή 13/10, 21:00
Εισιτήρια: 5 – 75€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα.

Ο Εισβολέας στο Faliro Summer Theater

Ο Εισβολέας έρχεται στο Faliro Summer Theater με φόρα για εκρηκτικά live όπου όλα έχουν τη θέση τους, η μουσική, η παρέα, το κέφι, ο κοινωνικός προβληματισμός. Εκεί που η ραπ συνδυάζεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ, τις μουσικές της Μεσογείου και με όσες άλλες μουσικές αγαπά. Με εύστοχες ρίμες και μερακλίδικα ρεφρέν.
Παρασκευή 13/10, 21:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μεγάλοι δημιουργοί, έντονες συγκινήσεις12.09.2018

Save The Water: Μια νέα φωτογραφική έκθεση εκπέμπει «σήμα κινδύνου» για το νερό

Το Πολιτιστικό Κέντρο  Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει τη Φωτογραφική Έκθεση «Save The Water» της ομάδας φωτογραφίας «Focus On The Soul» με εισηγήτρια την Υπατία Κορνάρου που θα πραγματοποιηθεί στην Gallery T.A.F./the art foundation. Η έκθεση έχει ως επίκεντρο να επικοινωνήσει την επικινδυνότητα που κυοφορούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής,  στην ποιοτική και ποσοτική επάρκεια του νερού. Ολοένα και πολλαπλασιάζονται οι φόβοι και οι ανησυχίες, για την βιωσιμότητα του πλανήτη. Η απειλή της ανυδρίας αλλά και η γενικότερη ρύπανση των υδάτων είναι ένα ζωτικό ζήτημα που αφορά όλους μας. Η τέχνη οφείλει να μεταδίδει μηνύματα που αφυπνίζουν και κινητοποιούν δράσεις προς την κατεύθυνση του συλλογικού καλού προκειμένου να διασωθεί ο πλανήτης.
Διάρκεια Έκθεσης: 12 – 22 Οκτωβρίου 2023.
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 17:00 – 22:00
T.A.F./the art foundation, Νορμανού 5, Αθήνα, Μοναστηράκι. Τηλ: 210 3238 757.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρεις ήπειροι, τρεις φίλοι. Σχέδια 1993-2023: Έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b