MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Συναυλία συμπαράστασης στον Σύλλογο Αρχαιολόγων στον πεζόδρομο της Ερμού

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μεγάλη συναυλία συμπαράστασης με δεκάδες καλλιτέχνες έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Monopoli Team

Μεγάλη συναυλία συμπαράστασης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), στον πεζόδρομο της οδού Ερμού 134-136, έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, διοργανώνεται την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, την ίδια ακριβώς ημέρα που λήγει το «τελεσίγραφο» με το οποίο η υπουργός Πολιτισμού ζητά από τον ΣΕΑ να παραδοθεί το κτίριο στο υπουργείο, επιχειρώντας την «έξωση» του Συλλόγου από την επί 41 χρόνια έδρα του.

Στη μεγάλη συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 20.00 στον πεζόδρομο του Θησείου, παίρνουν μέρος οι τραγουδιστές και τραγουδίστριες: Νένα Βενετσάνου, Σπύρος Γραμμένος, Σαβίνα Γιαννάτου, Αργυρώ Καπαρού, Μαρία Κηλαηδόνη, Δημήτρης Μητσοτάκης , Μαρίνα Σάττι, Σκιαδαρέσες, Νεφέλη Φασούλη, Μάρθα Φριτζήλα, Κώστας Γιαννάκης και η χορωδία Άσμα Αιγάλεω (Βάσω Αδαμοπούλου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Θοδωρής Γιαννόπουλος, Αλεξάνδρα Γούβαλη, Γιώργος Καραλόπουλος, Θοδωρής Κατσωνόπουλος, Μάκης Κυριαζής, Βάνα Μητσοπούλου, Ρούλα Νταρζάνου, Πετρούλα Πολυχρονιάδου), οι Άρης Φαλιάγκας και Ρίτσα Πέτσα, με λαϊκό συγκρότημα από την Καρδίτσα, καθώς και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης σε δομές αλληλεγγύης για τους πληγέντες του Έβρου και της Θεσσαλίας.

«Να παραμείνει το κτίριο πόλος συνάντησης των ανθρώπων του πολιτισμού»

Τη συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές τονίζουν: «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να παραμείνει το κτίριο όπου στεγάζεται ένας πόλος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ένα σημείο συνάντησης των ανθρώπων του πολιτισμού, καθώς και σημαντικό κέντρο διαμόρφωσης των κοινωνικών διεργασιών», και καταλήγουν: «Απαιτούμε από την υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει την Υπουργική Απόφαση -μνημείο αυταρχισμού- με την οποία ανακαλεί την παραχώρηση του κτιρίου της οδού Ερμού στον ΣΕΑ και η οποία θέτει σε πολύ σοβαρό κίνδυνο την ίδια τη συνδικαλιστική αυτονομία και την ελεύθερη πολιτιστική έκφραση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι συμβαίνει με τα café των μουσείων;12.09.2018

Με υπογραφή της Μελίνας Μερκούρη

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Αύγουστο, με αφορμή τη διεξαγωγή στην αυλή του κτιρίου του ΣΕΑ συζήτησης σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, η υπουργός Πολιτισμού εξέδωσε μια πρωτοφανή απόφαση, με την οποία ανακαλείται η παραχώρηση του κτιρίου της οδού Ερμού στον ΣΕΑ, η οποία είχε γίνει πριν από 41 χρόνια, με υπογραφή της Μελίνας Μερκούρη, προκειμένου ο Σύλλογος να στεγάσει τη συνδικαλιστική, επιστημονική, πολιτιστική και κάθε άλλου είδους δράση του.

Όπως σημειωνόταν, μάλιστα, σε κείμενο συμπαράστασης κάτω από το οποίο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υπογραφές, «η ρητή αναφορά στο σκεπτικό της Υπουργικής Απόφασης ότι μια πρόσφατη εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου αντίκειται στους καταστατικούς σκοπούς του Συλλόγου και τους όρους παραχώρησης του κτιρίου αποτελεί επικίνδυνη και αντιδημοκρατική πρακτική: εισάγει καθεστώς λογοκρισίας, με την υπουργό στον ρόλο εκείνου που ελέγχει και εγκρίνει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων ενός συνδικαλιστικού και επιστημονικού φορέα, ενώ στερεί από τους πολίτες της Αθήνας έναν χώρο πολιτισμού, καλλιέργειας και προβληματισμού».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πεζόδρομος Θησείου, Τρίτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 8μ.μ.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Ένα εκρηκτικό ΣΚ στην Αθήνα με Metallica, Athens Street Food Festival και πάρτι σε όλη την πόλη
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα, πάρτι και όλα όσα θα κάνουμε δωρεάν
Εικαστικά
Athens Photo World 2026: Μεγάλο open party για τα εγκαίνια των θερινών εκθέσεων στη Στοά Αρσακείου
Εκδηλώσεις
Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο και ιδιαίτερες δράσεις
Εκδηλώσεις
Παναγούλεια 2026 στον Άγιο Δημήτριο: Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου και εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη
Εκδηλώσεις
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, «Ήμερη - Η Ανατομία μιας Πτώσης» στο Θέατρο Πορεία – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το Gyzi Street Party δίνει ξανά ραντεβού με δωρεάν είσοδο στην Πλατεία Γκύζη
Cine News
Το Καταφύγιο στην Ομόνοια: Το ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα στον Κινηματογράφο Δαναό
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα ανοίξει δωρεάν για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2026
Εκδηλώσεις
Η «Απόσταση» του Τιάγκο Ροντρίγκες στη Στέγη, τα Καλογεράκια στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Athens Music Week 2026: Η μεγάλη συνάντηση της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει με 100+ δράσεις
Εκδηλώσεις
Summer mode ON στο ΚΠΙΣΝ – Συναυλίες, φεστιβάλ, προβολές, sleepovers και άλλα