MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το βαρύ πεπόνι: Η ταινία που έδωσε το πρώτο βραβείο στην Κατερίνα Γώγου

Η Κατερίνα Γώγου είχε βραβευθεί για τη συμμετοχή της στην ταινία Το βαρύ πεπόνι.

Monopoli Team

Η  καριέρα της Κατερίνας Γώγου στον κινηματογράφο συνδυάστηκε με την άνθιση του εγχώριου σινεμά στη χώρα μας, στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, όταν και συμμετείχε σε μεγάλες επιτυχίες που συνήθως είχαν την υπογραφή του Φίνου.

Ωστόσο και στη συνέχεια κατέγραψε συμμετοχές σε ταινίες – κυρίως υπό την καθοδήγηση του συζύγου της Παύλου Τάσιου – που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον ελληνικό κινηματογράφο. παρουσίες σε ταινίες όπως το Βαρύ Πεπόνι αλλά και η Παραγγελιά, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του 1980, «έβγαλαν» στο πανί μία διαφορετική Γώγου από εκείνη που είχε συνηθίσει ο θεατής.

Δεν είχε αλλάξει η ηθοποιός, αλλά η ίδια ως άνθρωπος.Η Κατερίνα Γώγου ήταν κάτι παραπάνω, κάτι πολύ μεγαλύτερο, από το κορίτσι που εμφανιζόταν στις ταινίες.

Βραβείο για τη Γώγου

Με τη συμμετοχή της στην ταινία του 1977, «Το βαρύ πεπόνι» η Κατερίνα Γώγου κατάφερε να αποσπάσει και το βραβείο Θεσσαλονίκης για την καλύτερη ερμηνεία. Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη ταινία απέσπασε συνολικά 6 βραβεία καθώς πήρε ακόμη τα καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, ανδρικής ερμηνείας (Μίμης Χρυσομάλλης, Αντώνης Αντωνίου) και το βραβείο κριτικών κινηματογράφου.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b