MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Harry Potter: Έφυγε από τη ζωή ο Dumbledore, Michael Gambon

Έφυγε από τη ζωή ο Michael Gambon, ο ηθοποιός που άφησε εποχή ως διευθυντής του Χόγκουαρτς, Albus Dumbledore, στο Harry Potter.

Ο Michael Gambon στο Harry Potter
Ο Michael Gambon στο Harry Potter
Monopoli Team

Πέθανε ο Michael Gambon, ο Ιρλανδός ηθοποιός που ήταν γνωστός για το ρόλο του ως διευθυντής του Χόγκουαρτς, Albus Dumbledore, σε έξι από τις ταινίες “Harry Potter”. Ήταν 82 ετών.

“Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon”, ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της. “Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Michael πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο με τη σύζυγό του Anne και τον γιο του Fergus στο κρεβάτι του, μετά από πνευμονία”.

Ο Γκάμπον ήταν εξαιρετικά παραγωγικός, με 148 τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές συμμετοχές από το 2015 – σε μια εποχή που ο μισός αριθμός θα ήταν εντυπωσιακός και ασυνήθιστος,

Έπαιξε δύο βασιλιάδες της Αγγλίας: Τον βασιλιά Εδουάρδο Ζ΄ στο “The Lost Prince” (2003) και τον γιο του, βασιλιά Γεώργιο Ε΄, στο “The King’s Speech” (2010)- τον Ουίνστον Τσόρτσιλ στα τελευταία του χρόνια στο “Churchill’s Secret”– τον πρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον στην τηλεταινία του Τζον Φρανκενχάιμερ “Path to War” (2002) του HBO, για το οποίο ήταν υποψήφιος για Emmy- και έναν φανταστικό Βρετανό πρωθυπουργό στο “Ali G Indahouse”, επίσης το 2002.

Φυσικά έμεινε στην ιστορία ως διευθυντής του Χόγκουαρτς στις ταινίες “Harry Potter”.

Ο Γκάμπον ανέλαβε τον ρόλο του Άλμπους Ντάμπλντορ μετά τον θάνατο του Ρίτσαρντ Χάρις, ο οποίος είχε παίξει τον ρόλο στις δύο πρώτες ταινίες. Ο Gambon παραδέχτηκε ότι δεν είχε διαβάσει ποτέ τα βιβλία του Χάρι Πότερ και, όπως δήλωσε στον βρετανικό Independent, “δεν είχα δει ποτέ καμία από τις προηγούμενες ταινίες, αλλά το να δουλεύω στη σειρά ήταν τεράστια διασκέδαση – και για πολλά λεφτά”.

Ο Gambon ήταν επίσης μεταξύ των πρωταγωνιστών της μίνι σειράς του BBC/HBO του 2015 που βασίστηκε στο μυθιστόρημα της J.K. Rowlings “The Casual Vacancy”.

Ο ηθοποιός κέρδισε τέσσερα BAFTA , πρώτα για τον ρόλο του που άλλαξε την καριέρα του στην ταινία “The Singing Detective” του 1986, στη συνέχεια για την ταινία “Wives and Daughters” του 1999, έπειτα για το εξαιρετικό “Longitude” του 2000 και την επόμενη χρονιά για την ταινία “Perfect Strangers”.

Ο Gambon έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο “Othello”, με τον Olivier, το 1965. Αν και η γνωστή του εμφάνιση ως ηλικιωμένος άνδρας μπορεί να το κάνει δύσκολο να το πιστέψει κανείς, έπαιξε ρομαντικούς πρωταγωνιστές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση για ένα διάστημα.

The Singing Detective

Μετά από δεκαετίες στη βρετανική τηλεόραση, ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην εξαιρετική μίνι σειρά μουσικού μυστηρίου “The Singing Detective” του Ντένις Πότερ το 1986, αποσπώντας τηλεοπτικό βραβείο BAFTA για τον καλύτερο ηθοποιό. Η σειρά προβλήθηκε αργότερα στο PBS και κέρδισε βραβείο Peabody.

Κέρδισε τρία βραβεία Laurence Olivier: το 1986, για την καλύτερη κωμική ερμηνεία, για το “A Chorus of Disapproval” του Ayckbourn- το 1988, για τον καλύτερο ηθοποιό, για το “A View From the Bridge” του Arthur Miller- και το 1990, για την κωμική ερμηνεία, για το “Man of the Moment” του Ayckbourn. Ήταν επίσης υποψήφιος για τον τίτλο του καλύτερου ηθοποιού άλλες 10 φορές.

Τον Φεβρουάριο του 2015, σε ηλικία 74 ετών, ο Γκάμπον ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη υποκριτική, επειδή η απώλεια μνήμης τον δυσκόλευε όλο και περισσότερο να θυμάται τις ατάκες του. Είχε, για αρκετά χρόνια πριν από αυτό, στηριχθεί σε ένα ακουστικό μέσω του οποίου μπορούσε να τις ζητήσει, αν ξεχνούσε τις ατάκες του. Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο εξαιτίας των κρίσεων πανικού που προκαλούσε το γεγονός ότι ξεχνούσε τα λόγια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ο Γούντι Άλεν ξανά στο Παρίσι12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b