MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αθήνα

Masterclass από τους Pablo Held Trio στο Ωδείο Αθηνών

Οι Pablo Held Trio είναι ένα από τα πιο δυναμικά και σημαντικά σχήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής. Στις συναυλίες τους ξεπερνούν τα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού εγκαταλείποντας την ιδέα της setlist και των προμελετημένων ενορχηστρώσεων. Η συνοχή του Pablo Held Trio βασίζεται στη φιλία και στη δημιουργική επιθυμία να εισέρχονται συνεχώς σε άγνωστα εδάφη. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, μια μέρα πριν τη συναυλία που θα δώσουν, το Pablo Held Trio θα είναι στο Ωδείο Αθηνών για ένα masterclass που απευθύνεται σε μουσικούς και μουσικόφιλους. Επίκεντρο του masterclass του Pablo Held Trio θα είναι ο αυτοσχεδιασμός, η σύνθεση και η αλληλεπίδραση των μουσικών ως συγκρότημα. Το τρίο θα αποκαλύψει τη δημιουργική του διαδικασία και πώς αυτή εξελίχθηκε μέσα στα 17 χρόνιανσυνεργασίας. Μουσικοί από τον χώρο της τζαζ, του αυτοσχεδιασμού και του πειραματισμού, αλλά και μουσικόφιλοι που ενδιαφέρονται για τη διαδικασία αυτή, είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν, να κάνουν ερωτήσεις και να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση με το τρίο.
20/9, 12:00 – 15:00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

Συναυλία της Big Band Δήμου Αθηναίων στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η Big Band Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τον διεθνή, καταξιωμένο ερμηνευτή Alexandros Affolter σε μία συναυλία αφιερωμένη στα αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια της τζαζ μουσικής σκηνής, με έμφαση στο ρεπερτόριο του Frank Sinatra. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης. Κράτηση δελτίου εισόδου εδώ.
20/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου12.09.2018

«Χορεύοντας με τη θύελλα» του Peter Quilter στο Θέατρο Γκράβας

Στα πλαίσια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο Γκράβας, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Χορεύοντας με τη θύελλα», σε σκηνοθεσία Τάκη Παπαματθαίου, βασισμένη στο νέο έργο του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα. Μια κωμωδία για δυο αντίθετα πλάσματα που προσπαθούν να συνδεθούν σε έναν μοναχικό κόσμο κατά τη διάρκεια μια θύελλας. Μια συγκινητική και συχνά ξεκαρδιστική ιστορία συντροφικότητας, άφθονου γέλιου και δακρύων, κρασιού, χορού και πίτσας. Πρωταγωνιστούν: Γιούλη Ηλιοπούλου και Τάκης Παπαματθαίου.
20/9, 20:30
Θέατρο Γκράβας

Λιβαδειά

Ο Λευτέρης Χριστοφής στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, στη Λιβαδειά

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, μέσα στο μαγευτικό τοπίο στο φαράγγι του ποταμού Έρκυνα στην Λιβαδειά, θα παρουσιασθούν συνθέσεις από τα προσωπικά άλμπουμ του συνθέτη Λευτέρη Χριστοφή όπως: “Nous Icons” που κυκλοφόρησε από την θρυλική Blue Note Records, “Kalesma: Lefteris Christofis With British Friends”, “Μυθοπλασία” και “ManΤis”. Το ξεχωριστό κιθαριστικό παίξιμο του Λευτέρη Χριστοφή, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως “Jazz Guitar Grecian Style” αλλά και στο καθ΄ όλα προσωπικό συνθετικό του στυλ, αφομοιώνονται τα μουσικά ιδιώματα της τζαζ,, fusion, world και έθνικ μουσικής.
20/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, Λιβαδειά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Κρήτη

Χωρίς λεπτομέρειες: Έκθεση στην Art Flow Studio Gallery

Η Art Flow Studio Gallery παρουσιάζει την έκθεση της Marian Pruijn, με τίτλο Χωρίς λεπτομέρειες. Η Marian Pruijn, μια “παραδοσιακή” καλλιτέχνιδα από τεχνικής άποψης, απαλλαγμένη από ορισμένα αισθητικά στιλιστικά χαρακτηριστικά, τυπικά του ακαδημαϊκού παραστατισμού, αναβιώνει το είδος της προσωπογραφίας με ένα δημιουργικό λεξιλόγιο εξαιρετικής μοναδικότητας. Ένα μεγάλο μέρος (αλλά όχι όλο) της εικαστικής της παραγωγής αφιερώνεται στον κόσμο των παιδιών. Μας ενθουσιάζει με τα εκλεπτυσμένα και ουσιώδη της πορτρέτα, που χαρακτηρίζονται από ενδιαφέρουσες, διαχρονικές ατμόσφαιρες – απεικονίζοντας μια ανεσταλμένη αλλά παρούσα ανθρωπότητα. Αυτό που εντυπωσιάζει στο έργο της είναι μια στάση, μια χειρονομία, μια συνενοχή της έκφρασης που αγγίζει την οικουμενική μας επικοινωνία, διεγείροντας την ταύτιση σε όσους συσχετίζονται με το έργο. Ωράρια λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 19:00 -22:30.
20/9, 19:00 -22:30
Art Flow Studio Gallery, Παλαιόχωρα, Κρήτη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b