MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Το “Πίσω από τις Θημωνιές” η πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τα Όσκαρ 2024

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ταινία που προτείνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στο υπουργείο Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ, είναι το “Πίσω από τις Θημωνιές” της Ασημίνας Προέδρου.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τα μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ψήφισαν μυστικά από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ανέδειξαν την ταινία “Πίσω από τις Θημωνιές” (Behind the Haystacks) της Ασημίνα Προέδρου ως την πρόταση της ΕΑΚ στο ΥΠΠΟ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2024.

Είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε αυτόνομη και μεταγενέστερη διαδικασία από αυτή της ανάδειξης των Βραβείων Ίρις, περιλαμβάνοντας και ταινίες που δεν συμμετείχαν στα Βραβεία Ίρις 2023, αλλά πληρούσαν την περίοδο επιλεξιμότητας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται από τις Ακαδημίες της Βρετανίας (BAFTA) και της Ισπανίας (GOYA).

Η ταινία Πίσω από τις Θημωνιές, απέσπασε τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Ήχου, στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Ίρις 2023 που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Την τελική επιλογή της ταινίας θα κάνει η ειδική επταμελής επιτροπή που έχει ορίσει το ΥΠΠΟ.

Στην κριτική του για το Monopoli.gr ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης είχε γράψει: “Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια που έχουν για τίτλους τα ονόματα των βασικών χαρακτήρων (Στέργιος, Μαρία, Αθανασία) το φιλμ «Πίσω από τις θημωνιές» είναι μια οξυδερκής και στιβαρή κατασκευή για τα προσωπικά αδιέξοδα και τα ηθικά διλήμματα της τυπικής ελληνικής οικογένειας που κάποια στιγμή έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Ο Κένεθ Μπράνα κλείνει τους λογαριασμούς του με την Άγκαθα Κρίστι12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #10: Θερινό Στέλλα στην Κυψέλη, την πιο σινεφιλ γειτονιά
Cine News
Αποχαιρέτησε τον Αύγουστο με μαραθώνιο Scream: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Τι συνέβη τελικά με το Avatar Aang; Όταν ένα στούντιο δεν εμπιστεύεται το ίδιο του το franchise
Cine News
Μέγκαν Μαρκλ: Σε συζητήσεις για να επιστρέψει σε σειρά του Netflix
Cine News
Από την «Ευτυχία» στο οσκαρικό «Αληθινός Πόνος»: 8 λόγοι για να ανοίξεις την TV αυτό το ΣΚ
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #9: Σινέ Κήπος, το πιο γουεσαντερσονικό σινεμά της Αθήνας
Cine News
32ο AIFF: Ο Παβελ Παβλικόφσκι στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα της «Πατρίδας»
Cine News
Cool Crips on Tour: Η νέα ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ θα είναι ο,τι πιο cool
Cine News
Όταν το σινεμά γίνεται κοινότητα: Μια βόλτα στις κινηματογραφικές λέσχες της Ελλάδας
Cine News
Η Hayden Panettiere ήθελε ο κόσμος να μάθει τι σημαίνει να μεγαλώνεις στο Χόλιγουντ
Cine News
Hayden Panettiere: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός σε ηλικία 36 ετών
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #8: Λαΐς, η πιο σινεφίλ ταράτσα του Κεραμεικού