MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Το “Πίσω από τις Θημωνιές” η πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τα Όσκαρ 2024

Η ταινία που προτείνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στο υπουργείο Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ, είναι το “Πίσω από τις Θημωνιές” της Ασημίνας Προέδρου.

Monopoli Team

Τα μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ψήφισαν μυστικά από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ανέδειξαν την ταινία “Πίσω από τις Θημωνιές” (Behind the Haystacks) της Ασημίνα Προέδρου ως την πρόταση της ΕΑΚ στο ΥΠΠΟ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2024.

Είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε αυτόνομη και μεταγενέστερη διαδικασία από αυτή της ανάδειξης των Βραβείων Ίρις, περιλαμβάνοντας και ταινίες που δεν συμμετείχαν στα Βραβεία Ίρις 2023, αλλά πληρούσαν την περίοδο επιλεξιμότητας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται από τις Ακαδημίες της Βρετανίας (BAFTA) και της Ισπανίας (GOYA).

Η ταινία Πίσω από τις Θημωνιές, απέσπασε τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Ήχου, στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Ίρις 2023 που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Την τελική επιλογή της ταινίας θα κάνει η ειδική επταμελής επιτροπή που έχει ορίσει το ΥΠΠΟ.

Στην κριτική του για το Monopoli.gr ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης είχε γράψει: “Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια που έχουν για τίτλους τα ονόματα των βασικών χαρακτήρων (Στέργιος, Μαρία, Αθανασία) το φιλμ «Πίσω από τις θημωνιές» είναι μια οξυδερκής και στιβαρή κατασκευή για τα προσωπικά αδιέξοδα και τα ηθικά διλήμματα της τυπικής ελληνικής οικογένειας που κάποια στιγμή έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Ο Κένεθ Μπράνα κλείνει τους λογαριασμούς του με την Άγκαθα Κρίστι12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b