MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Πέμπτη 31 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Διονύσια 2023: Συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα στον Διόνυσο

Τα φετινά Διονύσια επιστρέφουν με ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, προσφέροντας μοναδικές φθινοπωρινές βραδιές. Την Πέμπτη 31 Αυγούστου, ο Γιάννης Κότσιρας δίνει ραντεβού παρέα με τις απολαυστικές ερμηνεύτριες, Μυρτώ Βασιλείου και Δήμητρα Μπουλούζου. Ο ερμηνευτής θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, εμπνευσμένες διασκευές, τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά «Σασμός», αλλά και τα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια που πάντα έχουν τον δικό τους χώρο στις καλοκαιρινές του συναυλίες.
31/8, 21:00
Παλαιός Σταθμός Τραίνου ΚΔ Διονύσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 31 Αυγούστου12.09.2018

Συναυλία των Verbal Delirium & Sebia στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Μία μοναδική εμφάνιση στο φετινό Φεστιβάλ στην θάλασσα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι progers βετεράνοι της ελληνικής σκηνής Verbal Delirium έχοντας μάλιστα στο σύντομο παρελθόν κυκλοφορήσει τον τρίτο δίσκο τους, με τίτλο “Conundrum”. Μετά από 6 χρόνια δισκογραφικής σιωπής και μίας τρίχρονης πανδημίας, οι Verbal Delirium θυμίζουν πώς τίποτα δεν έχει τελειώσει με τον νέο δίσκο τους να ταράζει τα νερά της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας prog σκηνής για τα καλά. Μαζί τους φέρνουν τους Hard rockers Sebia για να ανοίξουν δυναμικά το επερχόμενο event έχοντας στην διάθεση τους την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Acceptance of Reality” που κυκλοφόρησε επίσημα πριν δύο μήνες. Τους είδαμε στις αρχές του Ιουνίου επίσης στο Temple με μία δυνατή εμφάνιση και περιμένουμε το αναμενόμενο. Την μουσική τους μπορείτε να ακούσετε σε όλες τις streaming πλατφόρμες.
31/8, 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Γλυκερία Live στο Ανοιχτό Θέατρο “Σάρα”

Το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία, παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με γνωστά λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια. Θα της κρατήσουν μουσική συντροφιά οι Χάρης Μακρής και Χριστίνα Γαλιάτσου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρκόπουλου – Μεσογαίας 2023, η Γλυκερία και η παρέα της μας υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά, αποχαιρετώντας τον Αύγουστο.
31/8, 21:00
Ανοιχτό Θέατρο “Σάρα”, 28ης Οκτωβρίου, Μαρκόπουλο

Πανσέληνος 31ης Αυγούστου 2023: Στο Φως του Φεγγαριού στο Επιγραφικό Μουσείο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Στο Αίθριο του Επιγραφικού Μουσείου θα προβληθεί η αριστουργηματική ταινία “The Lodger” του Αλφρεντ Χίτσκοκ με ζωντανή μουσική από τον Στάθη Άννινο στο πιάνο. Ο Στάθης Άννινος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους μουσικούς της γενιάς του, συνοδεύει ζωντανά το αριστουργηματικό The Lodger: A Story of the London Fog του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το σκοτεινό και ομιχλώδες Λονδίνο του 19ου αιώνα αναβιώνει μέσα από ατμοσφαιρικά ηχοτοπία, ενδιαφέρουσες μουσικές προσμίξεις και τους ήχους του πιάνου.
31/8, 20:00 
Αίθριο του Επιγραφικού Μουσείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Πέμπτη 31 Αυγούστου12.09.2018

Άρτα

Παράσταση “Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνόμπιλ” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Η ομάδα Ονειρόδραμα δημιούργησε μια διακειμενική πρότυπη περφόρμανς με τίτλο Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνόμπιλ για όλη την οικογένεια. Σε ένα ουτοπικό άχρονο περιβάλλον μπορούν όλα να συμβούν, εκεί που η πραγματικότητα μπλέκεται με το φανταστικό, εκεί που το πρόβλημα γίνεται τόσο κρίσιμο και μη αντιμετωπίσιμο, εκεί τότε αρχίζει και λειτουργεί ένας άλλος μηχανισμός αυτοσυντήρησης. Ο μύθος της Περσεφόνης κατά τον Ομηρικό ύμνο στη Δήμητρα, η ποίηση του Νίκου Γκάτσου, οι πραγματικές μαρτυρίες του Τσερνόμπιλ της νομπελίστριας συγγραφέως Σβετλάνας Αλεξίεβιτς, Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη του Αντρί Σνερ Μάγκνασον και Ο ύμνος της αγάπης από την επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου αποτελούν την έμπνευση και τα εργαλεία που συνθέτουν τον καμβά για να τεθεί στο επίκεντρο το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής και οικολογικής καταστροφής. Η συμμετοχή παιδιών στη δράση αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της. Πρόκειται για μια διαμαρτυρία, μια έκκληση και μια απάντηση στους «μεγάλους» που καταστρέφουν το «σπίτι μας», τον πλανήτη Γη. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
31/8, 20:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Χίος

Παράσταση “Το δάκρυ” στο Οθωμανικό Λουτρό, στο Κάστρο Χίου

«Αν δεν ευδοκιμείς σε έναν τόπο, σκέψου μήπως δεν φταις εσύ αλλά το περιβάλλον σου…» Η ομάδα Στέρεο Νερό ακολουθεί τη ζωή των κατοίκων στα Μαστιχοχώρια της Χίου και αναλύει τη σύνδεσή τους με τον κύκλο ζωής «του δέντρου που δακρύζει». Μέσα από ποιητικές εικόνες και κινητικά μοτίβα, παρατηρεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τοπικού μικροκλίματος και ερευνά τη δημιουργία της αντίστοιχης κουλτούρας. Εστιάζοντας στο διαρκώς μεταβαλλόμενο καιρικό σύστημα, η περφόρμανς Το δάκρυ θέτει ερωτήματα για την ευθραυστότητα της συμβίωσης ανθρώπινου και μη ανθρώπινου και την απώλεια της εγγεγραμμένης συλλογικής εμπειρίας. Μελετώντας την παρούσα συνθήκη, μέσα από μαρτυρίες, αρχειακό υλικό και πολιτιστικές αναφορές της Χίου, και υπό το πρίσμα μιας κλιματικής αλλαγής σε εξέλιξη, οι ερμηνευτές δημιουργούν μια κοινότητα με νέα χαρακτηριστικά, που έρχεται από το μέλλον. Το οικείο πλέκεται με το ανοίκειο, καθώς ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη θέση του στα αναδυόμενα περιβάλλοντα. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
31/8, 21:00
Οθωμανικό Λουτρό, στο Κάστρο Χίου

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b