MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: H αλήθεια του «Οπενχάιμερ»

Αυλαία για την νέα κινηματογραφική σεζόν, που παραδοσιακά ξεκινά στη χώρα μας μετά από τον δεκαπενταύγουστο, με το ήδη κλασικό «Οπενχάιμερ» να γράφει τη δική του πετυχημένη ιστορία στο σινεμά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Οπενχάιμερ

Το «Οπενχάιμερ» δεν είναι μόνο ένα έργο που ξεπερνά κατά πολύ τα στάνταρ της τυπικής μπλοκμπαστεριάς αλλά και μια υπερφιλόδοξη παραγωγή που αποκτά διαστάσεις φαινομένου. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως χάρη στο φιλμ που αφηγείται την ιστορία του «πατέρα της ατομικής βόμβας» ο Κρίστοφερ Νόλαν θα αποκτήσει επιτέλους το πρώτο του όσκαρ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOppenheimer: Οι ιστορίες πίσω από το αριστούργημα του Νόλαν12.09.2018

Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού

Οι φαν του τρόμου και του Κόμη Δράκουλα έχουν ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσουν. Μπορεί το «Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού» να μην είναι κάτι ξεχωριστό αλλά έχει λόγο θέασης αφού περιγράφει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του κλασικού μυθιστορήματος του Μπραμ Στόκερ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Αντίστροφη μέτρηση

Στην «Αντίστροφη μέτρηση» ο Λίαμ Νίσον ακολουθεί τη γνωστή μανιέρα του κοινού θνητού που μετατρέπεται σε αμείλικτο εκδικητή όταν κάποιος απειλεί την οικογένεια του.
Αίθουσες προβολής

Οι δύο Άλφρεντ

Καλύτερη του αναμενόμενου η γαλλική κωμωδία του Μπρουνό Ποντελιντές «Οι δύο Αλφρέντ» περιγράφει την σπαρταριστή προσπάθεια ενός μεσήλικα να κρύψει από τα αφεντικά της νέας του δουλειάς το γεγονός πως είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Vicky Cristina Barcelona

Η επανέκδοση της εβδομάδας είναι αναμφισβήτητα το «Vicky Cristina Barcelona» με τον Γούντι Άλεν να σκηνοθετεί υποδειγματικά τις ερωτικές περιπέτειας του τριγώνου που απαρτίζουν οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Σκάρλετ Γιόχανσον και Πενέλοπε Κρουζ.
Αίθουσες προβολής

Όλα Πάνε Καλά

Στο «Όλα Πάνε Καλά» ο Ζαν Λικ Γκοντάρ συναντά την Τζέιν Φόντα στη διάρκεια της κατάληψης ενός εργοστασίου στη Γαλλία από τους εργάτες του.
Αίθουσες προβολής

Δύο φεγγάρια τον Αύγουστο

Τέλος, το ποιητικό «Δύο φεγγάρια τον Αύγουστο» του Κώστα Φέρρη αποτελεί μια ελεύθερη μεταφορά των «Λευκών νυχτών» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι με φόντο την άδεια Αθήνα του Αυγούστου.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b