MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αναψυκτικά, Παγωτά & Μπύρα: Οι καλοκαιρινές απολαύσεις γίνονται πιο ακριβές – Σε άνοδο και η ιδιωτική ετικέτα

Τουλάχιστον 10% πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι είναι τα αναψυκτικά, τα παγωτά και οι μπύρες που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Monopoli Team

Τουλάχιστον 10% πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι είναι τα αναψυκτικά, τα παγωτά και οι μπύρες που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα του λιανεμπορίου, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες κατηγορίες να εμφανίζουν σημαντική ανάπτυξη σε όρους αξίας, αλλά μικρότερη αύξηση ή ακόμη και μείωση σε όρους όγκου. Ακόμη υψηλότερες είναι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία όπως αυξάνουν τα μερίδια αγοράς καθώς παραμένουν φθηνότερα από τα επώνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ21 εκατομμύρια θέσεις γυναικών απειλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη12.09.2018

Τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2023 από το οργανωμένο λιανεμπόριο, αν και δεν περιλαμβάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζήτηση για παγωτά, αναψυκτικά και μπύρες εκτινάσσεται, είναι αποκαλυπτικά.

Αυξήσεις 11% στα αναψυκτικά

Η τιμή ανά μονάδα προϊόντος αναψυκτικού το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2023 κατέγραψε αύξηση 11%, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ το συγκεκριμένο διάστημα να αυξηθούν κατά 14,6% σε σχέση με πέρυσι ξεπερνώντας τα 77,7 εκατ. ευρώ. Ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 3,2% στο πεντάμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνασκαφές φέρνουν στο “φως” το λατρευτικό κέντρο της αρχαίας Ελίκης12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Μετρό: Παράταση εργασιών στη Γραμμή 2 – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 21:40
Επίκαιρα
«Κανένα τραγούδι για τη γενοκτονία»: Η Π.Ο.Θ.Α. τα βάζει με την ΕΡΤ για τη Eurovision
Επίκαιρα
Η Pantone επέλεξε το «χρώμα του 2026» και προκάλεσε αντιδράσεις
Επίκαιρα
Πόσο κοστίζει να παρκάρεις στην Αθήνα σήμερα;
Επίκαιρα
Έως και 18% χαμηλότερη από το 2009 η παραγωγικότητα στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων
Επίκαιρα
Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο Osborne επαναφέρει τη λύση δανεισμού και ανταλλαγής εκθεμάτων
Επίκαιρα
Ακριβότερο έως 20% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Επίκαιρα
Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή (5/12)
Επίκαιρα
“Συμπράττουμε, κινητοποιούμαστε συλλογικά”: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την απεργία του ΣΕΗ
Επίκαιρα
Στο Top 10 της Ευρώπης το μποτιλιάρισμα της Αθήνας
Επίκαιρα
Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Τα «σημεία – κλειδιά»