MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη στη Μικρή Επίδαυρο – Το Φεστιβάλ Επιδαύρου ρίχνει αυλαία με τη “Φαίδρα”

Το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου ρίχνει αυλαία στη Μικρή Επίδαυρο με την κινηματογραφική “Φαίδρα” του Ζιλ Ντασέν, με πρωταγωνίστρια την Μελίνα Μερκούρη.

Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παράλληλα με την παράσταση «Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ που θα παρουσιάσει Παρασκευή και Σάββατο, προγραμματίζει την τελευταία εκδήλωση για τη σεζόν, στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου.

Το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου, που ξεκίνησε με τον “Ιππόλυτο” σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο μεγάλο Θέατρο, ρίχνει αυλαία με την κινηματογραφική “Φαίδρα” στη Μικρή Επίδαυρο.

Φαίδρα: Η αφίσα της ταινίας

Φαίδρα: Η αφίσα της ταινίας

Κινηματογραφική μεταφορά του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, η Φαίδρα με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη στον ομώνυμο ρόλο και συμπρωταγωνιστή τον Άντονι Πέρκινς είναι από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταινίες του Ζιλ Ντασέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖυλ Ντασέν: Τα κινηματογραφικά αριστουργήματα στο πλευρό της Μελίνας Μερκούρη12.09.2018

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Φαίδρα (Μελίνα Μερκούρη), δεύτερη σύζυγος του εφοπλιστή Θάνου Κυρίλη (Ραφ Βαλόνε), ερωτεύεται τον γιο που έχει ο σύζυγός της από τον πρώτο του γάμο, Αλέξη (Άντονι Πέρκινς). Η σχέση των δύο είναι καταδικασμένη από την αρχή, αλλά δεν καταφέρνουν να πνίξουν τα συναισθήματά τους.

Η Μελίνα Μερκούρη και ο Άντονι Πέρκινς, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ζυλ Ντασέν, απέδωσαν το τραγικό, αδιέξοδο πάθος που ενώνει τη Φαίδρα με τον Ιππόλυτο (γιο του άντρα της) οδηγώντας στην καταστροφή. Η συνεργασία ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές οδήγησε σε μια βαθιά φιλία.

Η Μελίνα Μερκούρη, Φαίδρα

Η Μελίνα Μερκούρη, Φαίδρα

Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Ντασέν μαζί με τη Μαργαρίτα Λυμπεράκη, ενώ η μουσική είναι του Μίκη Θεοδωράκη. Η ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη ήταν υποψήφια για Όσκαρ Κοστουμιών και η Μελίνα Μερκούρη για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

Η προβολή της ταινίας εγκαινιάζει τη σύμπραξη μεταξύ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του Φεστιβάλ συνομιλώντας ταυτόχρονα με το πρόγραμμα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαρία Κάλλας ‘επιστρέφει’ στο Ηρώδειο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21:30

Αναχώρηση για μικρή Επίδαυρο

  • Το σημείο αναχώρησης είναι Μαρκόνι & Ιερά Οδός μπροστά από την έξοδο του μετρό «Ελαιώνας» στις 17:00.
  • Ώρα επιβίβασης από Επίδαυρο: 20 λεπτά μετά το τέλος της παράστασης
  • Το σημείο αποβίβασης μετά την επιστροφή θα γίνεται στην Πλατεία Συντάγματος (επί της Βασιλίσσης Σοφίας)
  • Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion

Εισιτήρια εδώ

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b