MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 12-13 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 12-13 Αυγούστου.

Ο Tom Odell στο Sani Festival
Monopoli Team

Θέατρο

Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η «Εκάβη», το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, παρουσιάζεται, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, με την Ελένη Κοκκίδου στον ομώνυμο ρόλο. Εικοσιτέσσερις αιώνες μετά, το διαχρονικό έργο του Ευριπίδη γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ. Καθημερινά φτάνουν στις οθόνες μας εικόνες από πολέμους, εικόνες αφόρητης βίας και σπαραγμού από κάθε σημείο του κόσμου. Το παράλογο του πολέμου  μοιάζει να αφορά μόνο αυτούς που το ζουν, για όλους τους άλλους περιορίζεται σε μια στεγνή, εικονική και ακίνδυνη πληροφορία. Θάβεται ανάμεσα σε πλήθος ειδήσεων, αποκόβεται από το βίωμα του πένθους. Εξοικειωνόμαστε έτσι με την εικόνα και την πληροφορία της βίας, εκπαιδευόμαστε στον θάνατο, αλλά ξεμάθαμε να πενθούμε.
Παρασκευή 11 και Σάββατο 12/8, 21:00
Από 15€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου, Επίδαυρος

Βάκχες, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Υπαίθριο Θέατρο Δελφών «Φρύνιχος»

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, συνεχίζουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία, την Κυριακή 13 Αυγούστου, στις 21:30, στο Υπαίθριο Θέατρο Δελφών «Φρύνιχος». Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου. *Παίζουν:Δημήτρης Λάλος, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Χριστοδούλου, Βίκυ Βολιώτη, Στέργιος Κοντακιώτης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου.
Κυριακή 13/8, 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 € (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ). Προπώληση: viva.gr
Υπαίθριο Θέατρο Δελφών «Φρύνιχος», Δελφοί, Φωκίδα. 

Μουσική

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στo Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, θα μάς ταξιδέψει στην τρυφερή, τη σπαρακτική, την αγαπητική πλευρά του για μια μαγική βραδιά στη Μικρή Επίδαυρο, το Σάββατο 12 Αυγούστου. Επίσημη καλεσμένη η Λυδία Φωτοπούλου. Έχει ετοιμάσει μια μεγάλη βόλτα στα ερωτικά τραγούδια του μέσα στις δεκαετίες· τραγούδια που, όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης, «κάνανε παρέα στις συντροφιές των Ελλήνων στις μοναξιές, στις συνάξεις, στις ιδιωτεύσεις, από τα πολύ πολύ γνωστά μέχρι κάποια που άντεξαν στη σκιά για ν’ αποκαλυφθούν σ’ αυτό το θέατρο των συνελεύσεων και των θυσιών».
Σάββατο 12/8, 21:30
Τιμή εισιτηρίου:5-25€. Προπώληση: viva.gr.
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Πόλεως Επιδαύρου, Επίδαυρος.

Ο Tom Odell στο Sani Festival

Η μοναδική σύναξη υπέρλαμπρων αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία και τον Αύγουστο στο ιστορικό Sani Festival. To Σάββατο 12 Αυγούστου, στις 21:30, ο Tom Odell, ένα από τα νέα αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής, έρχεται στην Ελλάδα και μας καλωσορίζει στο δημιουργικό του σύμπαν. Με αγαπημένα τραγούδια, ρυθμικές μελωδίες και άκρως συναισθηματικές ερμηνείες σε μια πραγματικά βιωματική συναυλία.
Σάββατο 12/8, 21:30
Εισιτήριο: Από 25€. Προπώληση: viva.gr
Sani Resort, Χαλκιδική 630 77, Τηλέφωνο: 2314 400 800.

Ο Dennis Cruz στο Bolivar Beach Bar

Σάββατο 12 Αυγούστου Bolivar & Minotaur – Minotaur παρουσιάζουν έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της house/ tech house τον Dennis Cruz. O Ισπανός dj/producer με κυκλοφορίες στην  Solid Grooves, Hot Creations, Moon Harbour, Crosstown Rebels, Snatch!, Stereo Productions και τη δική του Lemon – Aid και αρκετές συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το BPM και το ADE αλλά και τακτικές εμφανίσεις σε δημοφιλή clubs όπως το Fabric και Privilege, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί θεωρείται ένα από τα πρώτα ονόματα στον χώρο του.
Σάββατο 12/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Bolivar Beach Bar, Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος

Έκθεση

Μνήμες λουσμένες στο όνειρο: Η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα αφιερώνει την προσεχή περιοδική έκθεσή του, Μνήμες λουσμένες στο όνειρο: Η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στον πρωταρχικό ρόλο του πολλαπλού στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Για αυτόν τον σκοπό, συγκεντρώθηκαν περίπου ενενήντα λιθογραφίες, γκραβούρες και κεραμικά από τη Συλλογή του Ιδρύματος, που φέρουν τις υπογραφές οκτώ κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα: Aristide Maillol (1861-1944), Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), Henri Matisse (1869-1954), Fernand Léger (1881-1955), Pablo Picasso (1881-1973), Georges Braque (1882-1954), Joan Miró (1893-1983) και Balthus (1908-2001).
Διάρκεια: 5 Αυγούστου – 3 Δεκεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Πέμπτη & Σάββατο-Δευτέρα 10.00- 18.00-21.00, Παρασκευή 10.00-20.00. Τρίτη κλειστά
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635. Τ: 210 725 2895. Ε: [email protected] | goulandris.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b