MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 11 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η «Εκάβη», το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, παρουσιάζεται, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, με την Ελένη Κοκκίδου στον ομώνυμο ρόλο. Εικοσιτέσσερις αιώνες μετά, το διαχρονικό έργο του Ευριπίδη γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ. Καθημερινά φτάνουν στις οθόνες μας εικόνες από πολέμους, εικόνες αφόρητης βίας και σπαραγμού από κάθε σημείο του κόσμου. Το παράλογο του πολέμου  μοιάζει να αφορά μόνο αυτούς που το ζουν, για όλους τους άλλους περιορίζεται σε μια στεγνή, εικονική και ακίνδυνη πληροφορία. Θάβεται ανάμεσα σε πλήθος ειδήσεων, αποκόβεται από το βίωμα του πένθους. Εξοικειωνόμαστε έτσι με την εικόνα και την πληροφορία της βίας, εκπαιδευόμαστε στον θάνατο, αλλά ξεμάθαμε να πενθούμε.
Παρασκευή 11 και Σάββατο 12/8, 21:00
Από 15€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου, Επίδαυρος

2. Kevin de Vries στο Bolivar

Ο Γερμανός dj / producer Kevin de Vries με παραγωγές σε τεράστια labels όπως Afterlife, Drumcode, Cocoon, περιζήτητος και ραγδιαία ανερχόμενος, γνωστός για το ταλέντο του στην μίξη των κλασσικών trance 90s ήχων με την μοντέρνα χορευτική μουσική του σήμερα, έρχεται για μια μοναδική βραδιά στο Bolivar. Μαζί του οι Reign of Time.
Παρασκευή 11/8, 21:00
Από 10€
Bolivar Beach Bar, Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος

3. Οι ONIRAMA στο Divers Club

Οι ONIRAMA έρχονται για να μοιραστούμε όλοι μαζί μια δυνατή βραδιά γεμάτη χορό και αγαπημένα τραγούδια στο Divers Club. Στο πλαίσιο της μεγάλης τους καλοκαιρινής περιοδείας “The Never Ending Tour”, οι ONIRAMA έρχονται γεμάτοι δυναμισμό, κέφι και ενέργεια για να ξεσηκώσουν το κοινό με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.
Παρασκευή 11/8, 21:00 * Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30
12€ * Τα παιδιά έως 8 ετών εισέρχονται δωρεάν
Divers Club, Μιαούλη 1, Νέα Μάκρη

4. Ελευσίνα Mon Amour: Το ΕΜΣΤ “αναζητά τον Τρίτο Παράδεισο” στην Ελευσίνα

Έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την διεθνή ομαδική έκθεση “Μυστήριο 3 Ελευσίνα Mon Amour: Αναζητώντας τον Τρίτο Παράδεισο”, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), με τη συμμετοχή 16 καλλιτεχνών από εννέα χώρες, η πλειοψηφία των οποίων έχουν δημιουργήσει νέα έργα για την έκθεση. Η έκθεση προτείνει μια κοινωνικοπολιτική ανάγνωση της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής του Θριάσιου πεδίου, εμπνευσμένη από το βιβλίο “Storming the Gates of Paradise: Landscapes for Politics” (2008) της συγγραφέα, ιστορικού, περιβαλλοντολόγου και ακτιβίστριας Rebecca Solnit, η οποία προσεγγίζει την πολιτική μέσω της κοινωνικής ανάλυσης του τόπου και του τοπίου. Η έκθεση λαμβάνει επίσης υπόψη της το ιστορικό παρελθόν, το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά στη σημερινή ταυτότητα της πόλης. Συρράπτει μνήμη και εμπειρία, χώρο και χρόνο, παρελθόν και παρόν και προτείνει επιπλέον μια ψυχογεωγραφική ανάλυση της πόλης.
Πέμπτη/7 στις 17:00 – 21:00 *για τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες εδώ.
Είσοδος ελεύθερη
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b