MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πέθανε ο «Sugar Man» Σίξτον Ροντρίγκεζ σε ηλικία 81 ετών: Η απίστευτη ιστορία του μουσικού

Ο μουσικός Sixto Rodriguez, η αινιγματική φιγούρα της οποίας η ζωή διερευνήθηκε στο ντοκιμαντέρ «Searching for Sugar Man», απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Monopoli Team

Η φήμη του άθελά του πυροδοτήθηκε από τα λαθραία αντίγραφα του άλμπουμ του «Cold Fact» που διαδόθηκαν στη Νότια Αφρική. Το άλμπουμ έγινε ανεπίσημος ύμνος των νεανικών διαμαρτυριών κατά του απαρτχάιντ, εδραιώνοντας την επιτυχία του στη χώρα.

Ο μουσικός Sixto Rodriguez, η αινιγματική φιγούρα της οποίας η ζωή διερευνήθηκε στο ντοκιμαντέρ «Searching for Sugar Man», απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπράιαν Ράνταλ: Πέθανε ο φωτογράφος και επί χρόνια σύντροφος της Σάντρα Μπούλοκ12.09.2018

Γεννημένος στο Ντιτρόιτ, ο Rodriguez ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1967, ωστόσο αρχικά αντιμετώπισε δυσκολίες στο να βρει επιτυχία μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οδηγώντας τελικά στην αποχώρησή του από τη δισκογραφική του εταιρεία. Παρά τις πρώτες αυτές αναποδιές, η μουσική του απέκτησε σταθερά ένα αφοσιωμένο κοινό στο εξωτερικό, πετυχαίνοντας σημαντικές πωλήσεις στη Νότια Αφρική και την Αυστραλία.

Παρά τη δημοτικότητά του, ο Rodriguez παρέμεινε σχετικά άγνωστος στη χώρα του, με ψευδείς φήμες να κυκλοφορούν ότι είχε αυτοκτονήσει με τραγικό τρόπο στη σκηνή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Στην πραγματικότητα, ήταν ακόμα ζωντανός και διέμενε στο Ντιτρόιτ, ζώντας μια ζωή που χαρακτηριζόταν από την αφάνεια και τις οικοδομικές εργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFrancis Ford Coppola: Το τελευταίο «αντίο» στον σκηνοθέτη του «Εξορκιστή», William Friedkin12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b