MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Anthony Hopkins: Ο ηθοποιός υποδύεται τον Βρετανό “Σίντλερ” στη νέα του ταινία

Τον Nicholas Winton, έναν Λονδρέζο χρηματιστή που έσωσε 669 παιδιά εβραϊκής καταγωγής από το Ολοκαύτωμα, υποδύεται ο βραβευμένος ηθοποιός Anthony Hopkins, στη νέα του ταινία, που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο.

Anthony Hopkins
Monopoli Team

Τον Φεβρουάριο του 1988 στην εκπομπή του BBC «That’s Life!» ένας άντρας με το όνομα Nicholas Winton συνάντησε μερικά από τα 669 παιδιά που έσωσε από τους Ναζί πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η επανένωση-έκπληξη έφερε στο προσκήνιο μια υπέροχη ιστορία, η οποία πρόσφατα έγινε ταινία από το Χόλιγουντ. Πρωταγωνιστής ο Anthony Hopkins, ο οποίος υποδύεται τον ήρωα του Ολοκαυτώματος που έχει μείνει στην ιστορία ως ο “Βρετανός Σίντλερ”.

Με τίτλο «One Life», η ταινία θα αφηγηθεί το πως ο Sir Nicholas, ένας Λονδρέζος χρηματιστής που έλαβε τιμητικό χρίσμα για τις πράξεις του, το 2003, βοήθησε μικρά Εβραϊκά προσφυγόπουλα να δραπετεύσουν από την Τσεχοσλοβακία το 1938. Επιβλέποντας τις προσπάθειες διάσωσης αλλά και εξασφαλίζοντας ένα νέο σπιτικό για τους εκτοπισμένους, ο Nicholas Winton δούλεψε σκληρά για να σώσει εκατοντάδες ζωές.
Η ταινία αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον επόμενο μήνα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Γυρίστηκε πέρσι στην Πράγα, από όπου και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με το τρένο. Το 2009 έγινε και ένα άγαλμα εκεί προς τιμήν του. Ο Anthony Hopkins παίζει τον ηλικιωμένο Winton, ενώ ο ηθοποιός και μουσικός Johnny Flynn τη νεότερη εκδοχή του. Στο καστ συμμετέχει η Helena Bonham Carter στον ρόλο της μητέρας του και ο Ουαλός ηθοποιός Jonathan Pryce.

Johnny Flynn

Το «One Life» αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου που έγραψε η κόρη του Sir Nicholas, Barbara, με τίτλο «If It’s Not Impossible… The Life of Sir Nicholas Winton».

Η συγκινητική εκπομπή του ΒΒC

Πάντα τον “στοίχειωνε” η σκέψη πως δεν μπόρεσε να τους σώσει όλους και ποτέ δεν μίλησε για τις πράξεις του αυτές. Ως αποτέλεσμα η ιστορία αυτή του ηρωισμού του παρέμενε άγνωστη για αρκετό καιρό.

Πενήντα χρόνια αργότερα, όμως, η σύζυγος του Sir Nicholas ανακάλυψε στη σοφίτα ένα σημειωματάριο στο οποίο καταγραφόταν λεπτομερώς ότι είχε κάνει ο άντρας της, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων όσων βοήθησε να διαφύγουν.

Τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα και ο Sir Nicholas προσκλήθηκε στην κυριακάτικη τηλεοπτική εκπομπή «That’s Life!». Στη διάρκεια της βραδιάς η οικοδέσπινα, Esther Rantzen, ρώτησε το κοινό που βρισκόταν στο στούντιο: «Χρωστάει κανείς εδώ μέσα τη ζωή του στον Nicholas Winton;».

Τότε δεκάδες άνθρωποι που κάθονταν γύρω από τον 77χρόνο Winton σηκώθηκαν όρθιοι. Ήταν -τα κάποτε- μικρά παιδιά που έσωσε ο Sir Nicholas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Το μαγικό ελληνικό καλοκαίρι με…ανυπόφορους συγγενείς12.09.2018

Το περιστατικό αυτό τον ενθάρρυνε να συμφιλιωθεί με τους δαίμονες του. «Η έκπληξη που του επιφύλασσαν οι επιζώντες, ζωντανά στην τηλεόραση, τον ώθησε να αποδεχθεί πως, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με ολέθριες κτηνωδίες, το να σώσεις έστω και μια ζωή είναι νίκη». Και το βρετανικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν ήρωα.

Ο Nicholas Winton πέθανε τον Ιούλιο του 2015 σε ηλικία 106 ετών.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b