MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 28 Ιουλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η νέα παράσταση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη, τα «Βατράχια», μια σύγχρονη διασκευή της αριστοφανικής κωμωδίας για την αξία της τέχνης και της ποίησης στην κοινωνία μας, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Στο Επιδαύριο σκηνοθετικό της βάπτισμα η Έφη Μπίρμπα παραδίδει μια κωμωδία με DNA τραγωδίας σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπλάθρα, διασκευή σε συνεργασία με τους Κωνσταντίνο Μπλάθρα και Άρη Σερβετάλη και μουσική του Constantine Skourlis. Τη διανομή συμπληρώνει μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών:  Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη και Κυριάκος Σαλής.
Παρασκευή 28 και Σάββατο 29/7 στις 21:00
Από 15€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου, Επίδαυρος

2. Φιλοκτήτης, σε σκηνοθεσία Σαράντου Γεώργιου Ζερβουλάκου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε κείμενο του βραβευμένου συγγραφέα Χρήστου Οικονόμου, παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στο πλαίσιο του Κύκλου Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα αποτελεί μια ακόμα σύγχρονη ανάγνωση αρχαίου δράματος, που μεταφέρεται στη σκηνή από έναν ανερχόμενο σκηνοθέτη. Ο Χρήστος Οικονόμου παραδίδει το θεατρικό έργο που έγραψε μετά από ανάθεση του Φεστιβάλ, δημιουργώντας ένα νέο και ανεξάρτητο σύμπαν, βασισμένος σε μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Σοφοκλή.
Παρασκευή 28 και Σάββατο 29/7 στις 21:30
Από 5€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος

3. Μυστήριο 35 «Πέρσες»: Μια πρωτοποριακή περφόρμανς εν πλω, σε σκηνοθεσία Nikita Milivojević

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα παρουσιάζει το Μυστήριο 35 «Πέρσες. Το ταξίδι στο πεδίο των ψυχών», σε σκηνοθεσία Nikita Milivojević. Μια πρωτοποριακή περφόρμανς εν πλω, στο πλαίσιο του Αισχύλου Project ^, ενός έργου παρακαταθήκης που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη γενέτειρα του μεγάλου τραγικού ποιητή, ως ένας άτυπος αλλά εκρηκτικός διάλογος στο πάντοτε ζωντανό και κρίσιμο στα σύγχρονα ζητήματα δικαιοσύνης, ουμανισμού και πολιτικής Αισχύλειο Δράμα. Ένα ταξίδι στον τόπο όπου έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η περφόρμανς που ξεκινά από το λιμάνι του Περάματος Μεγαρίδος με τη δύση του ήλιου, συνεχίζεται σε ένα πλοίο προς Σαλαμίνα και τέλος, όταν πέσει η νύχτα, σε μια έρημη περιοχή του νησιού που βλέπει στον τόπο όπου έλαβε χώρα η αρχαία σύγκρουση. Το κοινό παρακολουθεί τον Ξέρξη, τον Χορό και τα άλλα πρόσωπα του έργου σε αυτή τη διαδρομή, ενώ τα μέρη του έργου του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, κατοικούν τα σημεία της διαδρομής.
Παρασκευή 28 και Σάββατο 29/7 στις 20:15 *ώρα προσέλευσης: 19:15 -19:45
10-25€ *Απαραίτητη κράτηση θέσεων: https://form.jotform.com/231673300406345
Σαλαμίνα / Εν πλω | Σημείο συνάντησης: Λιμάνι Ferry Boat Περάματος Μεγαρίδος 

4. Μικρός Κλέφτης, Tsaki και Ζήνων στο Divers Club

Δυο από τα πλέον ιστορικά ονόματα της ελληνικής hip-hop σκηνής, οι Μικρός Κλέφτης και Tsaki, ένωσαν φέτος τις δυνάμεις τους σε ένα πολυναμενόμενο joint album 10 κομματιών. Απόψε εμφανίζονται στο Divers Club. Μαζί τους ο Ζήνων. Ανανεωμένοι με φρέσκα flows και beats υπενθυμίζουν ότι μπορούν να είναι επίκαιροι και να προσαρμόζονται διατηρώντας παράλληλα τον διαχρονικό χαρακτήρα τους με αιχμηρούς στίχους και αμέτρητα punchlines. Ο Ζήνων ανήκει στην “παλιά φρουρά”, καθώς αποτέλεσε μέλος του θρυλικού σχήματος Βόρεια Αστέρια, ενώ υπήρξε και μέλος του crew 2G, της μεγάλης κοινότητας graffiti writers και skaters.
Παρασκευή 28/7 στις 21:00
12€
Divers Club, Μιαούλη 1, Νέα Μάκρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Μήδεια» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

5. Η περιοδική έκθεση “Μήδεια” στο Μουσείο Επιδαυρίων

Με έναυσμα την παράσταση του Κάστορφ αλλά και την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, επαναλειτουργεί φέτος μετά από 22 χρόνια ο εκθεσιακός χώρος Επιδαύρου, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ. Η επαναλειτουργία του Μουσείου θα εγκαινιαστεί με μια περιοδική έκθεση αφιερωμένη στη Μήδεια, η οποία εστιάζει στην παρουσία της τραγικής ηρωίδας στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου από το 1956 που υποδέχτηκε τη Μήδεια του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Μινωτή με τη θρυλική Κατίνα Παξινού στον ομώνυμο ρόλο. Η περιοδική αυτή έκθεση θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων στο αργολικό θέατρο και περιλαμβάνει μοναδικής αξίας τεκμήρια από την αρχειακή συλλογή του Φεστιβάλ, αλλά και των υπολοίπων πολιτιστικών οργανισμών και θιάσων (Εθνικό Θέατρο, ΘΟΚ, Θέατρο “Αθήναιον” Τζένης Καρέζη – Κώστα Καζάκου, Θέατρο Τέχνης, Δεσμοί, Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, Απλό Θέατρο κ.ά.) που έχουν ανεβάσει Μήδεια στην Επίδαυρο, ξετυλίγοντας μια μοναδική αναδρομή στις παραστάσεις της ευριπίδειας ηρωίδας στο εμβληματικότερο εθνικό τοπόσημο του Αρχαίου Δράματος από τη δεκαετία του 1950 και μετά.
Παρασκευή 28 & Σάββατο 29/7, 18:00 – 01:00
*Έως 26 Αυγούστου
Η είσοδος είναι δωρεάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπαναλειτουργεί ο εκθεσιακός χώρος της Αρχαίας Επιδαύρου – Εγκαινιάζεται έκθεση αφιερωμένη στη Μήδεια12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b