MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ: Κάθε δέκα χρόνια θα έχουμε ακραίο καύσωνα στην Ευρώπη, προειδοποιούν οι ειδικοί

Επίσης, κάθε 15 χρόνια θα έχουμε ακραίο καύσωνα στις ΗΠΑ και το Μεξικό και κάθε πέντε για την Κίνα.

Monopoli Team

Ο καύσωνας του Ιουλίου στη νότια Ευρώπη θα ήταν σχεδόν αδύνατος χωρίς την κλιματική αλλαγή, εκτιμούν οι ειδικοί και προβλέπουν έναν ακραίο καύσωνα κάθε δέκα χρόνια για τη νότια Ευρώπη, κάθε 15 για τις ΗΠΑ και το Μεξικό και κάθε πέντε για την Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαύσωνας: Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους12.09.2018

«Σε 20 χρόνια, το Αμβούργο θα μπορούσε να έχει κλίμα σαν αυτό της νότιας Γαλλίας», δηλώνει ο μετεωρολόγος του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD Σβεν Πλέγκερ και τονίζει ότι η βόρεια Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας στο μέλλον. «Υπάρχουν σύνολα δεδομένων τα οποία δείχνουν το γεωγραφικό πλάτος στο οποίο θα βρίσκεται το Αμβούργο σε 20 χρόνια. Και εκεί φτάνουμε στο κλίμα της νότιας Γαλλίας», εξηγεί ο κ. Πλέγκερ μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel και συμπληρώνει ότι, με βάση τα ιστορικά μετεωρολογικά στοιχεία, η μεγαλύτερη συνεχής ξηρασία παγκοσμίως καταγράφηκε μεταξύ του 2018 και του 2022. Σύμφωνα με τον Γερμανό μετεωρολόγο, η Γη αυτή τη στιγμή προχωρά προς υπερθέρμανση κατά 2,7 βαθμούς.

Οι δεκαετείς περίοδοι ξηρασίας στη βόρεια Ευρώπη θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε “κανονικότητα”, ενώ κατά καιρούς θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πιο βροχερά καλοκαίρια, όπως συμβαίνει τώρα στην περιοχή. «Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο κανόνας δεν θα είναι οι μεγαλύτερες πλέον περίοδοι ξηρασίας», διευκρινίζει και προσθέτει ότι ένας βροχερός Ιούλιος δεν μπορεί να μας προστατεύσει από τη μακροπρόθεσμη απειλή έλλειψης νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαύσωνας approved: 5 κομψά looks που «αντέχεις» να φορέσεις στο γραφείο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Από τον Οκτώβριο μεταμοσχεύσεις σε παιδιά και στην Ελλάδα στο Ωνάσειο Κέντρο
Επίκαιρα
Αυτές οι 12 παραλίες της Ελλάδας χάνουν τη “Γαλάζια Σημαία” για το 2025
Επίκαιρα
Ποιοι είναι οι 5 βασικοί τύποι ταξιδιωτών που επιλέγουν φέτος τα ελληνικά νησιά;
Επίκαιρα
Τεχνητή Νοημοσύνη και Εργασία: Ποια επαγγέλματα απειλούνται περισσότερο;
Επίκαιρα
Οι 10 μεγαλύτεροι σεισμοί της σύγχρονης ιστορίας – Πού κατατάσσεται ο νέος σεισμός της Καμτσάτκα
Επίκαιρα
Βενετία: Αίτημα για αύξηση του τέλους εισόδου ώστε να περιοριστεί η εισροή τουριστών
Επίκαιρα
Δυτική Όχθη: Νεκρός ο ακτιβιστής που βοήθησε στο οσκαρικό No Other Land
Επίκαιρα
Φoιτητική κατοικία: Ένα δύσκολο «στοίχημα» – Οι τιμές σε άνοδο, τα σπίτια σε έλλειψη
Επίκαιρα
Ποιο ελληνικό νησί είναι ενεργειακά αυτόνομο με 100% κάλυψη από ΑΠΕ;
Επίκαιρα
Οι μεσογειακές μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές θάλασσες – Τι πρέπει να προσέχουμε
Επίκαιρα
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Πότε ολοκληρώνονται οι αιτήσεις;
Επίκαιρα
Φοιτητική στέγη: «Έκρηξη» ενοικίων και χαμηλή διαθεσιμότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη