MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 21 Ιουλίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Monopoli Team

Αθήνα

The Art of Big Band στο Θέατρο Κολωνού

Μία καλοκαιρινή συναυλία από τους ήχους της Big Band του Δήμου Αθηναίων, σε ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάζει τις τεράστιες ηχητικές και ερμηνευτικές δυνατότητες του συνόλου. Οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ενορχηστρωτές της μουσικής jazz και όχι μόνο, σε αριστουργηματικές ενορχηστρώσεις, εκτελεσμένες από μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες του είδους στη χώρα μας. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του προγράμματος «όλη η Αθήνα μια Σκηνή».
21/7, 21:00
Θέατρο Κολωνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ανάσα του κόσμου, από την ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco στο Αρχαίο Θέατρο Δίον12.09.2018

“Ψύλλοι στα αυτιά” του Ζωρζ Φεντώ στο Φεστιβάλ Γλυφάδας

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία, γεμάτη παρεξηγήσεις και περίπλοκες καταστάσεις. Το πασίγνωστο έργο του Ζωρζ Φεντώ έρχεται στη Γ’ Μαρίνα  Γλυφάδας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γλυφάδας, με έναν απολαυστικό θίασο, σε μια διασκευή του Αντώνη Παπαιωάννου και σε σκηνοθεσία Γιώργου Ματαράγκα.
21/7, 20:30
Γ’ Μαρίνα  Γλυφάδας

Προβολή ταινίας «Βασίλισσα Μαργκό»  στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Με αφορμή την Εθνική Εορτή της Γαλλίας, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Βσίλισσα Μαργκό» Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Η ταινία προβάλλεται σε ψηφιακή αποκατάσταση και για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη διάρκειά της. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, κατά το πέρας της ταινίας εξελίσσονται τα γεγονότα που οδήγησαν στη σφαγή της Νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου, στη Γαλλία του 1572. Θα προβληθεί πρώτη φορά στην χώρα μας στην πλήρη διάρκειά της, στα πλαίσια του  13ου Athens Open Air Film Festival.
21/7, 21:30
Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Dafne Phono: Περφόρμανς για την όπερα «Δάφνη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια δια-ειδική performance-εγκατάσταση της λιβανέζικης καταγωγής καλλιτέχνιδας Nour Mobarak, με τίτλο «Dafne Phono», φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου. Η εγκατάσταση είναι βασισμένη στην πρώτη καταγεγραμμένη όπερα, τη «Δάφνη» σε μουσική του Τζάκοπο Πέρι και λιμπρέτο του Οτάβιο Ρινουτσίνι, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1598, και για την οποία σήμερα γνωρίζουμε μονάχα το ποιητικό κείμενο, ενώ η μουσική έχει χαθεί. Οι χαρακτήρες της Δάφνης, του Απόλλωνα, της Αφροδίτης, του Έρωτα, του Οβιδίου, του Πύθωνα και του Χορού στην performance-εγκατάσταση αναπαριστώνται κυρίως από μνημειώδη ή μεγάλης κλίμακας μυκηλιακά γλυπτά, που στήνονται ως πίνακες και «τραγουδούν» μέσω ενσωματωμένων ηχείων στο σώμα τους
21/7, 17:00 – 21:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Θεσσαλονίκη

Θεατρική παράσταση “Caerus” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η θεατρική ομάδα «Γέφυρα» θα παρουσιάσει την παράσταση “Caerus”, στον επιβλητικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα δηλώνει με τον πιο δημιουργικό τρόπο το παρόν στον θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023», με μία παράσταση με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Η παράσταση είναι μια παραλλαγή των αρχαίων μύθων με σκοπό την αφύπνιση όλων για την κλιματική κρίση. Είναι απαραίτητη η προκράτηση δελτίου εισόδου.
21/7, 20:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b