MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία τα δύο τελευταία έργα του Ρέμπραντ από ιδιωτικές συλλογές

Δύο άγνωστα πορτρέτα του Ρέμπραντ, που ανακαλύφθηκαν τυχαία, βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s. Τα δύο έργα τέχνης εκτιμάται ότι θα φτάσουν μεταξύ 6,25 και 10 εκατ. δολάρια το καθένα και αποτελούν τα τελευταία από τα έργα του καλλιτέχνη που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές.

Photo: Christie's/YouTube
Photo: Christie's/YouTube
Monopoli Team

Από το πουθενά, δύο άγνωστα έργα τέχνης του Ρέμπραντ που βρέθηκαν σε ιδιωτική συλλογή βγαίνουν σε δημοπρασία για σχεδόν 15 εκατ. δολάρια.

Ο οίκος Christie’s έκανε μια μικρή παρουσίαση των δύο πορτρέτων του Ολλανδού ζωγράφου στις 6 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας «Classic Week» στο Λονδίνο. Πιο σπάνια κι από τα σπάνια, τα δύο πορτρέτα διαφημίζονται από τον οίκο δημοπρασιών ως τα τελευταία από τα έργα του καλλιτέχνη που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές.

Οι πίνακες χρονολογούνται από το 1635. Έχουν ύψος περίπου 20 εκατοστά και απεικονίζουν τον πλούσιο υδραυλικό Jan Willemsz van der Pluym και τη σύζυγό του, Jaapen Carels, μέλη επιφανούς οικογένειας στο Λάιντεν της Ολλανδίας και συγγενείς με τον Ρέμπραντ μέσω γάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓκούσταφ Κλιμτ: Δέκα αριστουργήματα του πιο ερωτικού ζωγράφου12.09.2018

Τα δύο έργα εκτιμάται ότι θα φτάσουν μεταξύ 6,25 και 10 εκατ. δολάρια το καθένα. Τα πορτρέτα ταξίδεψαν αρχικά στη Βαρσοβία, στην ιδιωτική συλλογή του κόμη Vincent Potocki, και ανήκαν για λίγο στον Baron d’Ivry στο Παρίσι από το 1820. Ο James Murray, 1ος βαρόνος του Γκλεν Λιόν, ήταν ο τελευταίος γνωστός συλλέκτης που κατείχε τα έργα, τα οποία και έβγαλε σε δημοπρασία τον Ιούνιο του 1824, μέσω του Christie’s.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία σπάνια πρώτη έκδοση του Hobbit συγκέντρωσε 10.000 λίρες για φιλανθρωπικό σκοπό12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b