MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Peggy Gou: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την “πιο cool DJ του κόσμου” πριν το live στην Αθήνα

Είναι η Peggy Gou η πιο cool DJ εκεί έξω; Είναι η επιστροφή της στην Αθήνα ένα από τα πιο hot events του καλοκαιριού; Νομίζω ξέρεις την απάντηση. Γι’ αυτό και εμείς σε προετοιμάζουμε για το πολυαναμενόμενο, άκρως καλοκαιρινό live της στο γήπεδο Tae Kwon do.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 05.07.2023

Δύο από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της χώρας, το Ejekt και το Primer, ενώνουν αυτό το καλοκαίρι τις δυνάμεις τους για να φέρουν στην Ελλάδα, μία από τις κορυφαίες DJ του κόσμου, την “αδυναμία” του ελληνικού κοινού, Peggy Gou.

Η “πιο cool DJ του κόσμου”, σύμφωνα με την Vogue, επιστρέφει στην Αθήνα αυτό το Σάββατο 8 Ιουλίου για μία μεγάλη συναυλία στο γήπεδο Tae Kwon Do και εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να μπαίνουμε σε ρυθμούς Gou-mania.

Όσο λοιπόν μετράμε αντίστροφα τις ημέρες (τρεις και σήμερα), συγκεντρώσαμε σε μία λίστα όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Peggy Gou, για να σε προετοιμάσουμε κι εσένα για τα όσα θα ζήσεις στο πολυαναμενόμενο live της στην Αθήνα.

#1 Κάθε show της είναι και διαφορετικό

“Εξαρτάται από το σε ποια πόλη παίζω, σε ποιο club και με ποιον άλλον DJ, οπότε πάντα επιλέγω διαφορετικά κομμάτια από house, disco, house και techno” είχε πει ήδη από την αρχή της καριέρας της σε συνέντευξή της στο περιοδικό του RedBull. “Όλα εξαρτώνται από το πού παίζω και για ποιον. Συνήθως πάντα παίρνω μία ιδέα μόλις φτάσω στο club ή το φεστιβάλ – πριν προλάβω να δω το κοινό” λέει αν και πάντα νιώθει πεταλούδες στο στομάχι της μόλις αντικρίσει τελικά τον κόσμο. Στόχος της είναι να μη χάσει ποτέ αυτές τις “πεταλούδες”, αλλά ούτε και το κοινό τον ενθουσιασμό του, γι’ αυτό και κάθε set της είναι πρωτότυπο και φρέσκο – χωρίς να λείπουν φυσικά οι μεγαλύτερες επιτυχίες της.

#2 Όπου πάει φέρνει και λίγο από… Βερολίνο μαζί της

Η Peggy Gou είναι άμεσα επηρεασμένη από τη βερολινέζικη σκηνή και δεν θα γινόταν αλλιώς αφού το Βερολίνο έγινε το καλλιτεχνικό της “σπίτι”, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μόδα και να ακολουθήσει το όνειρο της στη μουσική. Στα 25 της έγινε η πρώτη Κορεάτισα και η νεαρότερη DJ που έπαιξε στο Berghain, το club-μύθος της γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ μέχρι και σήμερα, το Βερολίνο είναι η βάση της. Ίσως γι’ αυτό οι εμφανίσεις της έχουν πάντα βερολινέζικο αέρα – και όχι μόνο.

#3 Οι επιρροές από Κορέα και η K-House

Η Peggy Gou μεγάλωσε στην Νότια Κορέα – μέχρι που έφυγε στα 14 της για να πάει σχολείο στο Λονδίνο – και είναι πολύ περήφανη για την καταγωγή της. «Συνηθίζω να συνδυάζω την ευρωπαϊκή και την κορεατική κουλτούρα και είμαι περήφανη για αυτό. Πολλοί Κορεάτες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι το να φύγουν στο εξωτερικό και να γίνουν όσο πιο Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί γίνεται, είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχουν. Έφυγα από την Κορέα νωρίς, αλλά πάντα ήξερα την αξία της κουλτούρας μου και γι΄αυτό προσπάθησα να την μεταδώσω με τα τραγούδια και τα βίντεό μου». Πράγματι, αποκαλεί τη μουσική της K-House, δηλώνει φαν της K-Pop και γι’ αυτό οι στίχοι στα περισσότερα τραγούδια της (με εξαίρεση το πιο πρόσφατο “It Goes Like Na, Na, Na”) είναι στα κορεάτικα.

#4 Την ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα από την ποσότητα

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα sets της είναι μικρά – το αντίθετο! Η Peggy είναι γνωστή για το πόσο ακούραστη είναι, όταν παίζει μουσική. Τα κομμάτια που επιλέγει, όμως, είναι πάντα επιλεγμένα και πάνταα σε δική της επιμέλεια, ώστε να ταιριάζουν 100% με το πρόγραμμα της βραδιάς. Και εννοείται ότι εκτιμά περισσότερο μία προσεγμένη επιλογή κομματιών, από το να κάνει κάτι το αναμενόμενο.


#5 Δεν παίζει μόνο νέα κομμάτια

Η Peggy Gou παίζει πάντα φρέσκια μουσική, είτε αυτή είναι μία ολοκαίνουρια κυκλοφορία είτε ένα κλασικό κομμάτι που ακόμα παραμένει φρέσκο στα αυτιά μας. “Παίζω περίπου 70% κανονικούς δίσκους και 30% online κομμάτια” είχε πει σε παλιά συνέντευξή της. “Δεν παίζω μόνο νέα κομμάτια, παίζω παλιά μουσική και καινούρια μουσική μαζί και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να τα συνδυάζεις”.

#6 Ετοιμαστείτε για την… Goumania

“Μου έχουν πει πολλές φορές άνθρωποι ότι ποτέ δεν έχουν δει σε DJ set ο κόσμος να φωνάζει το όνομα του καλλιτέχνη. Ξέρω ότι είναι εξωπραγματικό και είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό” είχε πει στη βρετανική Vogue για το κοινό της. Η αγάπη των fans της είναι πράγματι τόσο δυνατή που το περιοδικό Mixmag είχε προτείνει έναν νέο όρο για να περιγράψει την “μανία” που κατακλύζει ολόκληρες αρένες κάθε φορά που η Gou ανεβαίνει στα decks. Ο όρος αυτός είναι “Gou-mania” και από τότε το φανατικό κοινό της DJ ξέρει ακριβώς πώς να περιγράφει την αγάπη του για τη διάσημη DJ.

#7 Η Ελλάδα λατρεύει την… Feta Gou

Η χώρα μας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από το “κύμα της Gou-mania”. Μάλιστα, οι Έλληνες fans της την έχουν βαπτίσει Feta Gou – αν στο επερχόμενο live της δείτε πανό “I Love Feta Gou” ή “Feta Gou is Greek” μην απορήσετε.

Η φωτογραφία που τα άρχισε όλα... Πηγή: Facebook/Peggy Gou

Η φωτογραφία που τα άρχισε όλα… Πηγή: Facebook/Peggy Gou

#8 Αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη φάση της

Αυτή τη στιγμή η Peggy Gou βρίσκεται στην καλύτερη φάση της – και στην 24η θέση των καλύτερων DJ του κόσμου, σύμφωνα με το DJ Mag, που κάθε χρόνο δημοσιεύει την παγκόσμια κατάταξη των DJ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συγκαταλέγεται στους 25 top DJs, έχοντας σκαρφαλώσει 14 θέσεις από την προηγούμενη χρονιά. Και δεν είναι τυχαίο, αφού μέσα σε ένα χρόνο συμμετείχε στο soundtrack του Batman, διασκεύασε το “Can’t Get You Out of My Head” της Kylie Minogue, έπαιξε σε όλο τον κόσμο – από την Πορτογαλία μέχρι την Γεωργία – έκανε το δικό της μίνι-φεστιβάλ στο Λονδίνο, ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται για το ντεμπούτο άλμπουμ της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

#9 Μόλις έβγαλε νέο τραγούδι μετά από δύο χρόνια

Το ολοκαίνουριο κομμάτι της Peggy Gou έχει τίτλο “(It Goes Like) Nanana” και μέσα σε τρεις εβδομάδες έχει ξεπεράσει τα 24 εκατομμύρια streams στο Spotify, ενώ έγινε το πρώτο κομμάτι της που μπαίνει στα Top 10 των βρετανικών charts. Σε μία δήλωσή της στον Τύπο είπε για το κομμάτι: “Υπάρχει ένα συναίσθημα που όλοι ξέρουμε, αλλά είναι δύσκολο να το περιγράψεις. Αυτό το συναίσθημα της αγάπης, της ζεστασιάς και του ενθουσιασμού, όταν είσαι περιτριγυρισμένος από φίλους και αγαπημένα σου πρόσωπα και η ενέργεια μιλά από μόνη της. Είναι δύσκολο να το περιγράψεις με λόγια, αλλά για εμένα πάει κάπως σαν ‘nanana!'”.

#10 Τα live της στην Ελλάδα βγαίνουν πάντα sold out

Είτε παίζει στην Αθήνα, είτε στη Μύκονο, τα εισιτήρια για τα live της συνήθως εξαφανίζονται. Νομίζω ότι ξέρεις τι σημαίνει αυτό. Μην αφήσεις για την τελευταία στιγμή το εισιτήριο σου. Αυτή τη στιγμή, η Α’ και Β’ Φάση της προπώλησης για την αρένα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ και η Γ’ Φάση φλερτάρει με το sold out, με το 80% των εισιτηρίων να έχουν φύγει ήδη. Η τελική φάση για τα VIP εισιτήρια έχει επίσης ξεκινήσει, ενώ μένουν λίγα ακόμα εισιτήρια για το VIP Backstage. Όσο προλαβαίνεις λοιπόν, εξασφάλισε το εισιτήριο σου εδώ, για να είσαι κι εσύ στο απόλυτο live του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPrimer Music Festival 2023 – Day 1: Steve Angello, Lost Frequencies και Korolova στην Πλατεία Νερού12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Peggy Gou θα εμφανιστεί στο Γήπεδο Tae Kwon Do, το Σάββατο 8 Ιουλίου, με special guests.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:30.

Προπώληση: Γ’ Φάση 40€, VIP Β’ Φάση 80€, VIP Backstage Β’ Φάση 100€

Κρατήσεις Backstage (dj Booth τραπεζιών): 2109636489, 6980087613

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b