MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Γιατί τα live του Σωκράτη Μάλαμα βγαίνουν πάντα sold out;

Ο Σωκράτης Μάλαμας «ξαναχτυπά» κι αυτό το καλοκαίρι παρέα με την Ιουλία Καραπατάκη και τον Πέτρο Μάλαμα κι εμείς σας δίνουμε 5 λόγους που δεν χάνουμε ποτέ τις συναυλίες του.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 29.06.2023

Ο Ιούλιος πλησιάζει και μαζί του οι εμφανίσεις του Σωκράτη Μάλαμα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Μετά από έναν απολαυστικό χειμώνα στον Σταυρό του Νότου, μπαίνει σε καλοκαιρινή διάθεση και μας ξεναγεί για άλλη μια φορά στον μουσικό του κόσμο, συντροφιά με Πριγκηπέσες, Νεράιδες και Ξωτικά.

Το φαινόμενο  Σωκράτης Μάλαμας έχει καθιερωθεί ως απαραίτητο κομμάτι των καλοκαιρινών μας ραντεβού. Πολύ απλά, δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτό το συναισθηματικό roller-coaster, το οποίο μας προσφέρει με τα τραγούδια του σε κάθε συναυλία.

Με αφετηρία τη Θεσσαλονική, η καλοκαιρινή του περιοδεία για το 2023 έχει ήδη ξεκινήσει, με τους θαυμαστές του να μην αφήνουν θέση για θέση. Απ’ ότι φαίνεται και οι Αθηναίοι αδημονούσαμε εξίσου για τις πρώτες καλοκαιρινές εμφανίσεις του στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, καθώς τα εισιτήρια και για τις δύο προγραμματισμένες συναυλίες στις 4 και 5 Ιουλίου εξαντλήθηκαν. Όμως μην ανησυχείτε. Όσοι δεν πρόλαβαμε, έχουμε την ευκαιρία, λίγες μέρες νωρίτερα να ακούσουμε τον Σωκράτη Μάλαμα, την Ιουλία Καραπατάκη και τον Πέτρο Μάλαμα την Κυριακή 2 Ιουλίου σε μία έξτρα συναυλία.

Μετρώντας αντίστροφα τις μέρες μέχρι την Κυριακή, συγκεντρώσαμε 5 λόγους για τους οποίους ο κόσμος πάντα ξεχειλίζει στις συναυλίες του.

#1 Γιατί καλοκαίρι και Μάλαμας πάνε μαζί

Απλά πράγματα. Καλοκαίρι χωρίς Σωκράτη Μάλαμα δεν είναι καλοκαίρι. Άλλωστε, έχει γίνει κάπως σαν ιεροτελεστία πλέον· το καλοκαίρι ξεκινάει επίσημα με τις πρώτες συναυλίες του Σωκράτη (και του φίλου του, Θανάση Παπακωνσταντίνου).  Ειδικά όσοι αγαπάμε εκείνον και τη μουσική του, το γνωρίζουμε καλύτερα και αυτό αποτυπώνεται στην ανταπόκρισή μας όλα αυτά τα χρόνια. Εκείνος να μας λέει «πουλάκια του», εμείς να φωνάζουμε «Ρε Σωκράτη τι λες τώρα, που θα παίζεις μέχρι τέσσερις η ώρα», και τα συναφή.

Τραγούδια όπως η Ηλιόπετρα, η Ανδρομέδα και το Γράμμα προς ευχαρίστηση μας δεν λείπουν από το set list του τα τελευταία χρόνια, ενώ αποτελούν και κάποια απο τα τραγούδια που προκαλούν την μεγαλύτερη συγκίνηση και ταυτόχρονα τον μεγαλύτερο χαμό. Φωνές που ουρλιάζουν τους στίχους και χέρια που τινάζονται με ένταση στον αέρα, φανερώνοντας τον βαθμό της επίδρασης που έχουν τα τραγούδια του στο κοινό. Παλιοί και νέοι φανς, «πουλάκια» όλων των ηλικιών συναντιόμαστε στην καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή με παρτενέρ τη Σελήνη, τον Σωκράτη και την παρέα του.

#2 Γιατί οι συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας

Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι από αυτούς τους καλλιτέχνες, των οποίων κάθε τραγούδι, κάθε στίχος χαράζεται βαθιά μέσα μας και συνδέεται υποσυνείδητα με προσωπικές μας εμπειρίες, καταστάσεις και αναμνήσεις. Όπως και ο ίδιος λέει στις συναυλίες του, “το νόημα κάποιων τραγουδιών μένει κρυφό καμιά φορά και χρειάζεται επεξηγήσεις”. Ωστόσο θεωρεί “καταστροφικέςτις επεξηγήσεις αυτες, καθώς “ο καθένας φτιάχνει την δική του προσωπική ιστορία ερμηνεύοντας όπως αυτός θέλει το κάθε τραγούδι”. Απο τη μία η ιδιότητα των τραγουδιών του να αγγίζουν τόσο βαθιά τον καθένα ξεχωριστά, απο την άλλη οι μικρές ιστορίες που μας διηγείται (πρόφαση όπως λέει ο ίδιος για να πάρει μια ανάσα), που δεν παύουν να μας φέρνουν γέλιο, δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις πως οι συναυλίες του έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Κι αν δεν βρήκες ακόμα κάποιον να σου πει “Είσαι νεράιδα της αυγής, η πιο όμορφη όλης της Γης”, έλα να στο πει ο ίδιος.

#3 Γιατί η Ιουλία Καραπατάκη σε κάθε συναυλία «τα σπάει» όλο και πιο πολύ

Η Ιουλία Καραπατάκη είναι από αυτά τα άτομα που μόνο που τα βλέπεις ακτινοβολείς κι εσύ θετική ενέργεια. Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια που είναι στο πλάι του Σωκράτη απο το 2017, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των συναυλιών του και τώρα δεν μπορούμε χωρίς αυτήν. Μπορεί οι περισσότεροι να τη γνωρίσαμε στο πλάι του, όμως η Ιουλία έχει αποδείξει πως πλέον έχει το δικό της πιστό φαν κλαμπ, κάτι που αποφαίνεται σε κάθε live με ή χωρίς τον Σωκράτη. Όσοι την θαυμάζουμε, ξέρουμε πως έχει έναν μοναδικό τρόπο να κάνει δική της τη σκηνή και να μας μαγεύει με τη φωνή της, η οποία δεν αποτυγχάνει ποτέ να μας ανατριχιάζει. Από τα παραδοσιακά ρεμπέτικα που πολύ αγαπά, τα λαϊκά μέχρι και τα πιο έντεχνα, δικά της και μη τραγούδια, η Ιουλία καταφέρνει πάντα να μας ξεσηκώνει, αλλά και να μας συγκινεί. Ανυπομονούμε να ακούσουμε ξανά το “Στη Φωτιά”, τα “Φύλλα Αλκαλικά”, αλλά και την όμορφη ερμηνεία της στο “Να βάλω τα μεταξωτά”(ελπίζουμε να το πει και φέτος).

#4 Γιατί θέλουμε να απολαύσουμε για ακόμη μια φορά Πέτρο Μάλαμα

Όσοι δεν έτυχε να τον ακούσουμε στα δικά του live ανά περιόδους, τον γνωρίσαμε μουσικά από τις συναυλίες του πατέρα του και τον λατρέψαμε αμέσως. Έχοντας ήδη μια αξιοσημείωτη καριέρα στον χώρο της μουσικής, με δίσκους όπως τα “Κοιτάσματα”, η “Καναδέζα” και οι “Οδηγίες προς Ναυτιλλομένους”, ο Πέτρος Μάλαμας συνοδεύει τον Σωκράτη Μάλαμα και αυτό το καλοκαίρι. Ένα είναι σίγουρο. Το μήλο έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά. Ο Πέτρος είναι η ιδανική προσθήκη στο σχήμα του Σωκράτη, καθώς η φωνή του και γενικότερα η  παρουσία του ταιριάζει απόλυτα με τη διάθεση και το πνεύμα της παρέας. Συν του οτι ελπίζουμε και ανυπομονούμε να ακούσουμε ζωντανά το νέο τραγούδι του που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες  με τίτλο “Πέρασα θάλασσες βουνά”.

#5 Γιατί το κλίμα των συναυλιών του είναι ασύγκριτο

Όλοι ξέρουμε πως όταν πάμε σε συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, θα περάσουμε σίγουρα καλά. Λίγο το μουσικό πρόγραμμα, λίγο η θετική αύρα που αποπνέουν από την σκηνή, λίγο το κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας, στο κοινό. Όλοι μαζί γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και μοιραζόμαστε την αγάπη μας για εκείνον. Άλλοτε σιγοτραγουδάμε, άλλοτε ουρλιάζουμε τους στίχους, άλλοτε φωνάζουμε συνθήματα λατρείας, αγκαλιαζόμαστε και χορεύουμε στο ρυθμό που επιτάσσουν τα τραγούδια του Σωκράτη. Τραγούδια δικά του, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που αγαπάει και κουβαλάει μαζί του χρόνια. Τραγούδια που έχουν σχεδόν μαγική επίδραση πάνω μας, δίνοντας μας απεριόριστη ενέργεια, τόση που δεν σταματάμε λεπτό να χοροπηδάμε απο τον ενθουσιασμό. Οι συναυλίες του και η μουσική του αυτή καθαυτή είναι ένα γεγονός που μας φέρνει όλους πιο κοντά. Αυτός είναι και ένας από τους κύριους σκοπούς του εξάλλου και αυτό πάντα βγαίνει προς τα έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λεωνίδας Μπαλάφας στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σωκράτης Μάλαμας Καλοκαίρι 2023, Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Ιουλίου 2023
Ώρα Έναρξης: 21:00
Χώρος: Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας,  Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ &, Νίκαια Άγιος Ιωάννης Ρέντης 184 51,
Τηλέφωνο: 21 3207 5289

Προπώληση: viva.gr
Γενική Είσοδος: 15 ευρώ

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b