MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 22 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Οι Waterboys για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Οι Waterboys έχουν ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό και για μια ακόμη φορά επιστρέφουν φέτος, φέρνοντας για πρώτη φορά την ενέργεια, την «αρχαία τους ψυχή», τη μελωδικότητα και τον λυρισμό τους στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023. Δημιουργήθηκαν στο Εδιμβούργο το 1983 από τον Mike Scott, και η ιστορία τους είναι συνυφασμένη με τη δική του μουσική πορεία. Είναι ταυτισμένη με τις μουσικές αναζητήσεις αυτού του εμπνευσμένου Σκωτσέζου, ο οποίος αποτελεί τη στιχουργική και συνθετική ψυχή του συγκροτήματος, την κατευθυντήρια δύναμη για όλες τις αλλαγές ύφους και μουσικού χαρακτήρα από τις οποίες πέρασε το γκρουπ. Ένα συγκρότημα που με τον χειμαρρώδη λυρισμό του, γέννησε τον όρο Big Music –μια τάση που παραμένει έως σήμερα επίκαιρη. Σήμερα, ο Mike Scott θα βρεθεί ο ίδιος αυτοπροσώπως να παίζει μουσική κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης και προσκαλεί όλους εμάς σε μια διονυσιακή μουσική γιορτή, στην οποία θα παρουσιάσει κομμάτια από όλη την καριέρα των Waterboys.
Πέμπτη 22/6 στις 21:00
30-65€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι κι αν κλείνουν τα 40; Οι καταιγιστικοί Waterboys ανήκουν στο «σήμερα»12.09.2018

2. Pan Pan και Mazoha στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Pan Pan και ο Mazoha μοιράζονται για πρώτη φορά τη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και ετοιμάζουν το απόλυτο καλοκαιρινό live πάρτυ, για χορό μέχρι τελικής πτώσης στο κέντρο της πόλης.
Πέμπτη 22/6 στις 21:00
12, 15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι

3. Οι Οι MMMΔ στο Ωδείο Αθηνών στο πλαίσιο του Subset Festival

Οι MMMΔ με τον βιρτουόζο μπαρόκ οργανίστα Alem παρουσιάζουν ζωντανά το άλμπουμ L’Âge de l’absolutisme, που κυκλοφόρησε από την Antifrost το 2021. Ιδιοσυγκρασιακά αριστουργήματα-ορόσημα του ύστερου μπαρόκ (“Αντάτζιο” από το Κονσέρτο σε ντο ελάσσονα για όμποε του Αλεσάντρο Μαρτσέλο, “Σαραμπάντα” από τη Σουίτα για πληκτροφόρα σε ρε ελάσσονα του Χέντελ, “Air” από την Ορχηστρική σουίτα αρ. 3 σε ρε μείζονα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ) σε μια ανατρεπτική ερμηνεία. Ο χαρακτηριστικά μεστός και μπάσος ήχος των ΜΜΜΔ δημιουργεί μια γόνιμη παραμόρφωση, που συνομιλεί μοναδικά με τα πλήκτρα του Alem, σε μια αναπάντεχη σύμπραξη. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Subset Festival εδώ.
Πέμπτη 22/6 στις 21:00
5-15€
Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β 17-19, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSubset Festival: Ένα νέο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής καταλαμβάνει το Ωδείο Αθηνών12.09.2018

4. Οι Χατζηφραγκέτα στο Faliro Summer Theater

Οι Χατζηφραγκέτα σε full band σύνθεση ταξιδεύουν και τραγουδούν και αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Σημερινή τους στάση είναι το Faliro Summer Theater.
Πέμπτη 22/6 στις 21:00
13€
Faliro Summer Theater, Μωραΐτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

5. Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς, της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Λαμπέτη

Η παράσταση που παιζόταν τη χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Tempus Verum, με αφορμή 3 κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία της Κρίστελ Καπερώνη, ανεβαίνει τώρα στο Θέατρο Λαμπέτη. Σε ένα ρετρό σκηνικό που θυμίζει νυχτερινό κέντρο της δεκαετίας του ’90, η παράσταση ξεκινάει όταν μπαίνουν στο χώρο οι θεατές. Μία λαϊκή τραγουδίστρια ανοίγει το πρόγραμμα, τους υποδέχεται με χορό και τραγούδια και τους προετοιμάζει για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δηλαδή, μία μαύρη κωμωδία, με όχημα τα καυστικά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου. Οι τρεις ηρωίδες (τις οποίες υποδύονται οι Νάστια Βραχάτη, Τζωρτζίνα Λιώση και Ηρώ Πεκτέση) παρότι, φαινομενικά, άγνωστες μεταξύ τους, ξεπερνούν όσα τις χωρίζουν και χάνονται σταδιακά μέσα στο χιούμορ, τη θολούρα από την κάπνα του σκηνικού και τον θόρυβο από τα “σκυλάδικα”. Και ξαφνικά από άγνωστες, μετατρέπονται σε φιγούρες οικείες, καθημερινές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00
13-20€
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b