MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 20 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Τυφλός δρομέας: Ο Αμίρ Ρεζά Κουεστανί στην Πειραιώς 260 μ’ ένα έργο προβληματισμού για τη σύγχρονη ιρανική κοινωνία

Ο Ιρανός θεατρικός σκηνοθέτης και συγγραφέας Αμίρ Ρεζά Κουεστανί παρουσιάζει, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260, την παράσταση «Τυφλός Δρομέας». Οι δημιουργίες του Αμίρ Ρεζά Κουεστανί, που έχει ξεχωρίσει διεθνώς για το έργο του (βραβείο για την ταινία Modest Reception στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου) διακρίνονται για την τρυφερότητα, την αίσθηση οικειότητας και τις πυκνές σιωπές τους. Μέσα από το ιδιαίτερο πρίσμα της σύγχρονης κατάστασης στο Ιράν, ο Κουεστανί προσεγγίζει πολιτικά ζητήματα όπως το προσφυγικό και η καταπίεση των γυναικών έχοντας κατακτήσει μια έντονα ποιητική και συμβολική γλώσσα.
20-21/6 στις 21:00
Ζώνη Α: 25€, Ζώνη Β: 5€ – 20€
Πειραιώς 260 (Χώρος Ε), Καλλιθέα

2. Λυγμός: Η παράσταση του αιρετικού Ελβετού σκηνοθέτη Κρίστοφ Μαρτάλερ στην Πειραιώς 260

Ο ρηξικέλευθος, αιρετικός Ελβετός σκηνοθέτης Κρίστοφ Μαρτάλερ, παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του ελληνικού κοινού, επέστρεψε φέτος στην Πειραιώς 260, με την παράσταση, «Λυγμός», βασισμένη σε κείμενα του ομοεθνούς του Ντίτερ Ροτ. Το κείμενο της παράστασης είναι μια συλλογή από λεκτικές ακροβασίες με σκηνικές οδηγίες, από την έκδοση Das Weinen (Das Wähnen) Τόμος 2Α (Θάλασσα των Δακρύων 4). Πάνω στο τεντωμένο σκοινί που στήνει ο Ροτ, ο Μαρτάλερ στοχάζεται την παροδικότητα των πραγμάτων, με σκηνικό τον αποστειρωμένο χώρο ενός φαρμακείου. Ξαναβρίσκουμε όλα τα συστατικά του θεάτρου του Μαρτάλερ: μουσική, ειρωνεία, διαστολή του σκηνικού χρόνου. Με την αγάπη του για το εξωφρενικό, τη φθορά του χρόνου και το ατελές, ο Ροτ φαίνεται να είναι η αδελφή ψυχή του Μαρτάλερ.
Τρίτη 20/6 στις 21:00
Διακεκριμένη Ζώνη: 35€, Ζώνη Α: 5€ – 30€, Ζώνη B: 5€ – 25€ 
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα

3. Release Athens Χ SNF Nostos: Η Rosalia στην Πλατεία Νερού

H Ισπανίδα superstar Rosalía θα είναι η πρώτη headliner του Release Athens Χ SNF Nostos. Ένα από τα μεγαλύτερα pop icons των ημερών, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στην Πλατεία Νερού, για να αποδείξει επί σκηνής πως αντιπροσωπεύει όλα όσα προσπαθεί να είναι η σύγχρονη pop: ένα τολμηρό ηχητικό μίγμα χωρίς στεγανά και μια διάθεση να ξεπεράσει κάθε πολιτιστικό και μουσικό σύνορο. Βάζοντας στο ίδιο “καζάνι” τους παραδοσιακούς ρυθμούς του flamenco, της salsa και της bachata με το reggaeton, το hip hop και το R&B, η Rosalía άφησε άναυδους τους ανυποψίαστους ακροατές με το “El Mal Querer” (2018), ένα ιδιοφυές άλμπουμ που με το ένα πόδι πατάει στην mainstream pop και με το άλλο στο avant-garde. Το αποτέλεσμα ήταν ένας απόλυτος θρίαμβος που σάρωσε τα Latin Grammy Awards και συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Rolling Stone με τους 500 κορυφαίους δίσκους όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση ανάμεσα σε όλους τους ισπανόφωνους. Στη σκηνή της Πλατείας Νερού θα ανέβει την ίδια μέρα η Tinashe, μια από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητες του R&B / hip-hop, αλλά και η Ayra Starr, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της μαύρης μουσικής.
Τρίτη 20/6 στις 23:15
Από 60€
Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Δέλτα Φαλήρου, διασταύρωση Λ. Συγγρού και Λ. Ποσειδώνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens x SNF Nostos: Rosalia και Central Cee headliners στη συνεργασία-έκπληξη των δύο μεγάλων φεστιβάλ12.09.2018

4. Release Athens Χ SNF Nostos: O Central Cee στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Ο 24χρονος Λονδρέζος rapper Central Cee θα αποτελέσει τον δεύτερο headliner στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε μια μεγάλη φεστιβαλική ημέρα, όπου την αντίστοιχη θέση στην Πλατεία Νερού θα έχει η Ισπανίδα superstar Rosalia. Στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ θα υποδεχτούμε επίσης την IAMDDB, μια από τις πλέον ανερχόμενες παρουσίες στον χώρο της hip-hop / trap και neo soul.
Τρίτη 20/6 στις 21:15
Από 60€
ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Ο Γιώργος Σαμπάνης στην Τεχνόπολη

Ο Γιώργος Σαμπάνης δίνει καλοκαιρινό ραντεβού με το κοινό της Αθήνας στην Τεχνόπολη. Guest η Παυλίνα Βουλγαράκη. Μαζί με τη 11μελή μπάντα του και τις μεγάλες επιτυχίες του, o Γιώργος Σαμπάνηςθα μάς παρουσιάσει μία ξεχωριστή μουσική παράσταση και θα μάς παρασύρει στον ρυθμό των τραγουδιών του.
Τρίτη 20/6 στις 20:30
Από 15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b