MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 19 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Λυγμός: Η παράσταση του αιρετικού Ελβετού σκηνοθέτη Κρίστοφ Μαρτάλερ στην Πειραιώς 260

Ο ρηξικέλευθος, αιρετικός Ελβετός σκηνοθέτης Κρίστοφ Μαρτάλερ, παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του ελληνικού κοινού, έρχεται ξανά στην Πειραιώς 260, με την παράσταση, «Λυγμός», βασισμένη σε κείμενα του ομοεθνούς του Ντίτερ Ροτ. Το κείμενο της παράστασης είναι μια συλλογή από λεκτικές ακροβασίες με σκηνικές οδηγίες, από την έκδοση Das Weinen (Das Wähnen) Τόμος 2Α (Θάλασσα των Δακρύων 4). Πάνω στο τεντωμένο σκοινί που στήνει ο Ροτ, ο Μαρτάλερ στοχάζεται την παροδικότητα των πραγμάτων, με σκηνικό τον αποστειρωμένο χώρο ενός φαρμακείου. Ξαναβρίσκουμε όλα τα συστατικά του θεάτρου του Μαρτάλερ: μουσική, ειρωνεία, διαστολή του σκηνικού χρόνου. Με την αγάπη του για το εξωφρενικό, τη φθορά του χρόνου και το ατελές, ο Ροτ φαίνεται να είναι η αδελφή ψυχή του Μαρτάλερ.
Δευτέρα 19/6 και Τρίτη 20/6 στις 21:00
Διακεκριμένη Ζώνη: 35€, Ζώνη Α: 5€ – 30€, Ζώνη B: 5€ – 25€ 
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ20+1 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε για τον John Cale12.09.2018

2. Ο John Cale στο Ηρώδειο για μια μοναδική συναυλία με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο John Cale, ο Ουαλός μουσικός που έγραψε ιστορία με τους Velvet Underground, έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μια μουσική αναδρομή σε μια πορεία που καλύπτει πάνω από έξι δεκαετίες, με αρκετό κλασικό υλικό αλλά και τραγούδια από τον νέο του δίσκο Mercy, που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Συνθέτης, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και δισκογραφικός παραγωγός ροκ, drone, κλασικής, αβανγκάρντ και ηλεκτρονικής μουσικής, ο Cale με τον Lou Reed, με μάνατζερ τον Andy Warhol και μούσα τη Nico, υπήρξαν οι δημιουργοί των Velvet Underground, ενός από τα πιο αγαπημένα αβανγκάρντ συγκροτήματα όλων των εποχών.
Δευτέρα 19/6 στις 21:00
VVIP: 85€, VIP: 75€, Ζώνη A: 70€, Ζώνη B: 65€, Ζώνη Γ: 60€ – Άνω Διάζωμα Ζώνη Δ: 55€, Ζώνη E: 45€, Ζώνη ΣΤ: 40€, Ζώνη G: 35€, ΑμεΑ: 35€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

3. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Βεάκειο

Μία διαφορετική μουσική συνάντηση μάς υπόσχεται γι’ αυτό το καλοκαίρι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Μία συνάντηση «Έξω καρδιά!», όπως είναι και το όνομα που δίνει στη σειρά των συναυλιών της. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα φέρει το παρελθόν και το παρόν σε μία μουσική ισορροπία, προκειμένου να ικανοποιήσει το κοινό της, που αποδεδειγμένα πλέον ανήκει σε τρεις διαφορετικές γενιές.
Δευτέρα 19/6 στις 21:00
20€
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

4. Λίνα Νικολακοπούλου και Παρασκευάς Καρασούλος στο Gazarte

Η τέχνη του τραγουδιού, η μαγεία της ανθρώπινης φωνής, η ομορφιά του λόγου και της μουσικής, έχουν την τιμητική τους στις 19 και 26 Ιουνίου, στo roofstage του Gazarte αυτό το καλοκαίρι, για δύο μόνο παραστάσεις. Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος ανεβάζουν στη σκηνή του Gazarte τους Απόστολο Κίτσο, Παναγιώτη Λάμπουρα και Θοδωρή Νικολάου, σε ένα ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, δύο σημαντικοί στιχουργοί ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητά του. Μαζί, οι δύο δημιουργοί, επιμελούνται και συνυπογράφουν μια μουσική παράσταση με άξονα το διάλογο των στίχων, των εικόνων, των τραγουδιών τους. Την ενορχήστρωση της παράστασης υπογράφει ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου.
Δευτέρα 19 και 26/6 στις 21:30
Από 13€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

5. Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη στο Θέατρο Βράχων

Για να γιορτάσουν το κλείσιμο των τριών χρόνων της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 “Μουσικό Κουτί”, ο δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής Νίκος Πορτοκάλογλου και η συμπαρουσιάστριά του Ρένα Μόρφη, ξεκινούν τη συναυλιακή τους εξόρμηση με μία συναυλία – γιορτή από το Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”. Η συναυλία θα περιέχει τα πιο γνωστά τραγούδια από το ρεπερτόριο των δύο καλλιτεχνών, αλλά και επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις εντυπωσιακές ενάρξεις της εκπομπής. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνδυάζει με μαεστρία τα πιο απροσδόκητα ελληνικά και ξένα τραγούδια και τα ερμηνεύουν μαζί με την Ρένα Μόρφη, όπως και κάποια αγαπημένα τους τραγούδια σε νέες διασκευές.
Δευτέρα 19/6 στις 21:00
15-18€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b