MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 14 Ιουνίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.

«Μικρό Μουσείο»: Έργα σπουδαστών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Δήμου Ζωγράφου στο Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Ταινιόραμα: Δύο ταινίες με ένα εισιτήριο κάθε βράδυ στον κινηματογράφο Άστυ

«Η Δύναμη της Αλήθειας»

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ όπως και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος, που πραγματοποιείται, από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου, στον Κινηματογράφο Άστυ. Το σινεφίλ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, καθημερινά, δύο ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 5€. Τετάρτη 14 Ιουνίου: Στις 18:30 θα προβληθεί το συναρπαστικό μινιμαλιστικό road movie του Ναριμάν Αλίεφ «Ταξίδι στην Κριμαία»: Έχοντας χάσει τον γιο του στον πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, ο Μουσταφά παίρνει τη σορό του για να τη θάψει στην Κριμαία που γεννήθηκε. Συνέχεια, στις 21:00, με την ταινία του Σεργκέι Λόζνιτσα «Η Δύναμη της Αλήθειας»: Στο διάσημο πια Ντονμπάς, ο Ουκρανικός στρατός προσπαθεί να ανακτήσει τις πόλεις που ελέγχουν οι ρωσόφωνοι.
25 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Εισιτήριο: 5€ και για τις δύο ταινίες. 
Κινηματογράφος Άστυ, Πεζόδρομος Κοραή 4, Μετρό Πανεπιστήμιο. Τ. 210 32 14 775 και 210 32 14 998.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τετάρτη 14 Ιουνίου12.09.2018

Εκθέσεις

2. «Μικρό Μουσείο»: Έργα σπουδαστών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Δήμου Ζωγράφου στο Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου παρουσιάζει για δέκατη πέμπτη χρονιά την έκθεση «Μικρό Μουσείο» του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του, με δάσκαλο τον Ανδρέα Σινόπουλο, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου. Στην έκθεση παρουσιάζονται περί τα 100 έργα σπουδαστών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, τα οποία δημιουργήθηκαν στη διάρκεια αυτού του σπουδαστικού έτους, αλλά και από το 2019 και εξής. Η δουλειά του Εργαστηρίου κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την εμπειρία που αποκτούν οι σπουδαστές στην επαφή τους με τη μεγάλη παράδοση της ζωγραφικής. Πρόκειται για μελέτες –σχέδια και χρώματα– πάνω σε σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, που διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο πανόραμα κάθε χρονιά. Στη δεύτερη κατεύθυνση οι σπουδαστές, μετά την άσκησή τους στην προηγούμενη πρακτική, επιχειρούν να συνθέσουν έργα απευθείας από τον τρισδιάστατο κόσμο, συνθέσεις και μοντέλο.
Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Ιουνίου, ώρα 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 14 -26 Ιουνίου 2023
Ωράριο: Τρίτη-Σάββατο 9:00-16:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
Είσοδος Ελεύθερη
Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια, Αθήνα. τηλ.: 210 7777601, 210 7487657. email: [email protected]

3. «Το μυστήριο του 7»: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο European Centre-Contemporary Space Athens

Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Το μυστήριο του 7», από  την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στο European Centre-Contemporary Space Athens. Πρόκειται για μια Ομάδα έντεκα καλλιτεχνών, προερχομένων από διαφορετικούς ορίζοντες, που δημιουργήθηκε με πρόθεση την κοινή έκφραση και την κοινή έκθεση, με ξεχωριστά στυλ. Η θεματογραφία της έκθεσης είναι αφιερωμένη στον αριθμό 7, δοσμένη μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών, που καταφέρνουν να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο που βρίσκεται στο μεταίχμιο της φαντασίας και της πραγματικότητας.
Εγκαίνια: Τετάρτη 14/6, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 14 Ιουνίου – 9 Ιουλίου 2023
Ημέρες & Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή, 12.00 – 19.00. *Κλειστά Κυριακή 25 Ιουνίου.
European Centre-Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στη Πλάκα, Αθήνα. Τηλ: 21 0342 8511.

4. Νοικοκυρές: Ομαδική εικαστική έκθεση στον χώρο τέχνης or.artspace

To or.artspace παρουσιάζει την εικαστική έκθεση «Νοικοκυρές» που διαρκεί ως και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023. Οι «Νοικοκυρές» αποδομούν τους ρόλους τους, αναστοχάζονται, αλλά και απολαμβάνουν, διασκεδάζουν, ενοχλούν. Το νοικοκυριό τους περιλαμβάνει ζωγραφική, φωτογραφία, βίντεο, ηχητικά έργα, εγκαταστάσεις, καλλιτεχνική έρευνα, performances.Στην έκθεση «Νοικοκυρές» συμμετέχουν οι Φρόσω Αναμορλίδη, Σοφία Mudita Αντωνιάδου, ‘Ελενα Ν.Αντωνίου, Ευγενία Βακαλοπούλου, Χρύσα Δημητρακοπούλου, Κάτια Καζαντζόγλου, ‘Αννα Κασιμάτη, Yatren Φιλιώ Κρανιδιώτη, Νάνσυ Λαζάρου, Αλεξάνδρα Οικονόμου, Μαρούλα Παπαναστάση, Στέλιος Siddho Σπυριδάκης.
Διάρκεια Έκθεσης: 8-18 Ιουνίου 2023
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 19:00 – 22:00
or.artspace, Δημητρακοπούλου 89, Κουκάκι. Τηλ: 21 1415 6697. Ε: [email protected] | https://orartspace.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 14 Ιουνίου12.09.2018

Για όλη την οικογένεια

5. Περίπατος Μυστηρίου στην Πλάκα: Ξενάγηση για ενήλικες και παιδιά 12+ από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 18:30 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute σας καλούν σε έναν περίπατο στη σκοτεινή πλευρά της Πλάκας. Σπίτια και δρόμοι που σημαδεύτηκαν από εγκλήματα που απασχόλησαν τη κοινή γνώμη κι έγιναν πρωτοσέλιδα. Αλλά και εγκλήματα που υπήρξαν στο μυαλό και στις σελίδες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Οδηγός σε αυτόν τον περίπατο γεμάτο μυστήριο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος. H ξενάγηση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά από 12 ετών και άνω.
Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 18:30
Κόστος: 12 €/άτομο, Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 10€/άτομο, Παιδιά έως 15 ετών: 8 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)
Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ.
Σημείο συνάντησης: Το άγαλμα του Βύρωνα στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b