MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 14 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Καζανόβα / Δον Ζουάν – Ερωτική περιπλάνηση, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στην Πειραιώς 260

Με την πολυαναμενόμενη παράσταση «Καζανόβα / Δον Ζουάν – Ερωτική περιπλάνηση», που παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, ο Στάθης Λιβαθινός επιστρέφει φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, έχοντας στο πλευρό του τη σταθερή ομάδα των ηθοποιών και συνεργατών του. Δέκα χρόνια μετά την «Ιλιάδα», από τις κορυφαίες θεατρικές στιγμές του Φεστιβάλ, ο Στάθης Λιβαθινός θα αναμετρηθεί με δυο κλασικά λογοτεχνικά έργα, που περιστρέφονται γύρω από τη μυθική μορφή του Δον Ζουάν και την ιστορική προσωπικότητα του Καζανόβα. Πρόκειται για τον «Δον Ζουάν» του Λόρδου Μπάιρον και το «Τέλος του Καζανόβα» της Μαρίνα Τσβετάγεβα. Και τα δυο κείμενα γεννιούνται σε ταραγμένους καιρούς και η αίσθηση πως κάτι τελειώνει εγγράφεται στον πυρήνα τους.
14/06 έως 16/06/2023 στις 21:00 και 17/06 έως 18/06/2023 στις 20:00
Διακεκριμένη Ζώνη: 30€, Ζώνη Α: 5€ – 25€, Ζώνη B: 5€ – 20€
Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ), Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 20+2 highlights του Φεστιβάλ Αθηνών 202312.09.2018

2. La obra, του Μαριάνο Πενσότι στην Πειραιώς 260

H παράσταση «La obra» του Μαριάνο Πενσότι παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023. H παράσταση εκκινεί από την «πραγματική ιστορία» του Σίμον Φρανκ, ενός Πολωνοεβραίου και τελευταίου επιζώντα του Ολοκαυτώματος. Στα έργα του, ο διεθνώς αναγνωρισμένος, πρωτοποριακός Αργεντίνος σκηνοθέτης Μαριάνο Πενσότι εστιάζει στη σχέση ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, φαντασίας και πραγματικότητας, αντλώντας συχνά από τη δική του ζωή ή αυτή των συνεργατών του. Στο «La Obra» επινοεί ως alter ego του τον θεατρικό σκηνοθέτη Ουαλίντ Μανσούρ.
14-15/6 στις 21:00
Διακεκριμένη Ζώνη: 35€, Ζώνη Α: 5€ – 30€, Ζώνη B: 5€ – 25€
Πειραιώς 260 (Κτίριο Η), Καλλιθέα

3. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζει 50 χρόνια στο τραγούδι με μία μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Καλλιμάρμαρο. Μια συναυλία που θα συνοψίσει τις πιο σημαντικές στιγμές μια μουσικής πορείας που έχει καταφέρει να σημαδέψει τις ζωές όλων μας. Μια συναυλία αναδρομή στο παρελθόν με την προβολή σπάνιου οπτικού υλικού από την πενηντάχρονη πορεία του Βασίλη. Μια συγκινητική, αλλά και γεμάτη ορμή, συναυλία που θα μάς ταξιδέψει σε δίσκους σταθμούς, ιστορικές συναυλίες, διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια, ιστορίες και παρέες που έγραψαν ιστορία.
14/6 στις 21:00
15-18€
Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), Λεωφ. Βασιλέως Κων/νου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Τεχνόπολη: 10 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

4. Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

O Παύλος Παυλίδης παρέα με τους Hotel Alaska περιοδεύουν και βγαίνουν στον δρόμο το καλοκαίρι του 2023, έχοντας προγραμματισμένες εμφανίσεις σε αρκετά και αγαπημένα μέρη σε όλη την Ελλάδα. Απόψε θα βρεθούν στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να μάς παρουσιάσουν ένα δυναμικό πρόγραμμα, ένα best of της δισκογραφίας του Παύλου, από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών έως και τον τελευταίο του δίσκο «Το Μαύρο Κουτί» που κυκλοφόρησε στις αρχές του Δεκεμβρίου 2021 από τη United We Fly.
14/6 στις 21:15
15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

5. Trio Mandili και Pagan στο Gazarte

Η παρέα κοριτσιών από τη Γεωργία που έχουν προκαλέσει αίσθηση στο μουσικό κοινό ανά τον κόσμο με τις φωνές και τις συνθέσεις τους έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Παραδοσιακή Γεωργιανή πολυφωνία, ερμηνευμένη από τρία κορίτσια που μια μέρα αποφάσισαν να βγούνε βόλτα στο χωριό τους τραγουδώντας. Το τράβηξαν σε ένα selfie video, ανέβηκε στο Youtube και μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολών. Η δημοφιλία τους αυξήθηκε με εκρηκτικούς ρυθμός και ξάφνου άλλαξε τις ζωές των κοριτσιών με συνεχείς περιοδείες ανά τον κόσμο, συμμετοχές σε φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και συχνές εμφανίσεις σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά shows. Το όνομα του συγκροτήματος δεν επιλέχθηκε τυχαία, μιας και σύμφωνα με την παράδοση του τόπου τους, οι γυναίκες πετούσαν ένα μαντήλι στο έδαφος στην προσπάθεια τους να συμφιλιώσουν τους άντρες όταν φιλονικούσαν. Οι Trio Mandili έχουν ήδη κυκλοφορήσει δυο δίσκους, τα “With Love” και “Enguro”, με τις λυρικές τους συνθέσεις να αποκαλύπτουν το μοναδικό πνεύμα της εκπληκτικής ομορφιάς του τόπου τους αλλά και τη ζεστασιά της ψυχής του Γεωργιανού λαού. Special guests οι ΠAGAN.
14/6 στις 20:00
Από 15€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b