MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μπάμπι: Θα γίνει το αγαπημένο ελαφάκι live-action ταινία με σκηνοθέτρια τη Sarah Polley;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραβευμένη με Όσκαρ σεναριογράφος και σκηνοθέτις Sarah Polley βρίσκεται σε συζητήσεις με την Disney για τη σκηνοθεσία του νέου live-action remake της θρυλικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μπάμπι».

Φωτογραφία: Walt Disney Productions
Monopoli Team

Μετά τη βράβευση της με το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για τις «Γυναικείες Κουβέντες», η σκηνοθέτις-σεναριογράφος Sarah Polley βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Disney για να σκηνοθετήσει μια νέα live action ταινία βασισμένη στο κλασικό animation «Μπάμπι».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Deadline, το πρότζεκτ, που λόγω της απεργίας του Σωματείου Αμερικανών Σεναριογράφων δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ξεκινήσει, θα έχει τη μορφή μιούζικαλ με τη μουσική να υπογράφει η βραβευμένη με έξι Γκράμι σταρ της country Kacey Musgraves.

Η ταινία είχε αρχικά ανακοινωθεί το 2020 με τις σεναριογράφους Geneva Robertson-Dworet («Captain Marvel») και Lindsey Beer («Η Σιέρα Μπέρτζες είναι ξενέρωτη») να αναλαμβάνουν τη συγγραφή του σεναρίου. Ωστόσο τα νέα δημοσιεύματα τώρα κάνουν λόγω για ένα άλλο συγγραφικό δίδυμο, τους Micah Fitzerman-Blue και Noah Harpster («Transparent»). Η παραγωγή είναι της Depth of Field των Chris και Paul Weitz.

«Μπάμπι»

Η πολυαγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων, «Μπάμπι», η πέμπτη κατά σειρά της Disney, είχε κυκλοφορήσει το 1942 από την RKO Radio Pictures. Επρόκειτο για διασκευή του μυθιστορήματος «Bambi, a Life in the Woods» του Felix Salten (1923) και αφορούσε την ιστορία ενηλικίωσης ενός νεαρού ελαφιού που χτυπήθηκε από την τραγωδία και των φίλων του. Η ταινία, σε σκηνοθεσία David Hand, έκανε περισσότερες από 267 εκ. εισπράξεις παγκοσμίως, κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και θεωρείτε κλασική έως τις μέρες μας.

Αν το νέο πρότζεκτ προχωρήσει θα είναι το τελευταίο μιας σειράς live-action remakes της Disney βασισμένα στις εμβληματικότερες ταινίες της κινουμένων σχεδίων. Πιο πρόσφατη «Η Μικρή Γοργόνα» του Rob Marshall που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 414 εκ. δολάρια στο box office. Επιπλέον, η Polley θα μπει στο «κλαμπ» κορυφαίων σκηνοθετών όπως ο Tim Burton, ο Guy Ritchie, ο Kenneth Branagh, ο Robert Zemeckis κ.α.

Sarah Polley

Η πιο πρόσφατη δουλειά της Sarah Polley, η ταινία «Γυναικείες Κουβέντες», διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος της Miriam Toews, αφορούσε τις γυναίκες μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας μεννονίτων στη Βολιβία και περιλάμβανε ένα υποδειγματικό καστ: Ronney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Frances McDormand και Ben Whishaw. Η Polley, που ανέλαβε τη σκηνοθεσία και το σενάριο, εκτός από την Ακαδημία βραβεύτηκε, επίσης, από το Σωματείο Αμερικανών Σεναριογράφων και τα Critics’ Choice Awards.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAvatar – The Way of Water: Το νέο Avatar είναι τώρα διαθέσιμο στο Disney+12.09.2018

Στις σκηνοθετικές της δουλειές περιλαμβάνεται και το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ιστορίες της Ζωής μας» καθώς και οι διακεκριμένες δραματικές ταινίες «Το δικό μας Βαλς» και «Υστερόγραφο μιας Σχέσης». Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός και ήδη από την παιδική ηλικία συμμετείχε σε δημοφιλείς ταινίες όπως «Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν».

Πηγή: Deadline

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Cine News
Dune 3: Teaser και posters αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό καστ
Cine News
Η Χάνα Μοντάνα επιστρέφει… 20 χρόνια μετά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Cine News
Όσκαρ για τον Sean Penn χωρίς τον Sean Penn – Γιατί απουσίαζε από την τελετή;
Cine News
Κασσάνδρα Κουλουκουντής: Η Ελληνίδα που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Κάστινγκ στην ιστορία του θεσμού
Cine News
Oscars 2026: H συγκινητική ερμηνεία της Μπάρμπρα Στράιζαντ για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Cine News
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ είπε “όχι στον πόλεμο” από τη σκηνή των Όσκαρ
Cine News
Oscars 2026: Σάρωσε το «Μια μάχη μετά την άλλη» – Όλοι οι νικητές
Cine News
Δύο ολοκαίνουριες σειρές και συναρπαστικές ταινίες – Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV