MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 12 Ιουνίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023.

2. «Μέλισσα, Κοσμώντας τον Μύθο»: Ομαδική έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Ταινιόραμα: Δύο ταινίες με ένα εισιτήριο κάθε βράδυ στον κινηματογράφο Άστυ

«Το Θαύμα του Αγνώστου Αγίου»

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ όπως και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος, που πραγματοποιείται, από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου, στον Κινηματογράφο Άστυ. Το σινεφίλ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, καθημερινά, δύο ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 5€. Δευτέρα 12 Ιουνίου: Στις 18:30 θα προβληθεί η ταινία του Γιούκα Πέκα Βαλκεαπάα «Τα Σκυλιά δεν Φοράνε Παντελόνια»: Έχοντας χάσει τη σύζυγο του σε ατύχημα ο Γιούχα βυθίζεται σε κατάθλιψη. Όμως μια συνάντηση με τη Μόνα, αφέντρα σε ένα σαδομαζοχιστικό παιχνίδι, θα αλλάξει τα πάντα. Στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Το Θαύμα του Αγνώστου Αγίου» του Αλάα Εντίν Αλζέμ: Ένας κλέφτης επιστρέφει στο ερημικό σημείο όπου είχε κρύψει τα κλοπιμαία. Διαπιστώνει, όμως, πως εκεί έχει χτιστεί το τέμενος ενός «αγνώστου αγίου» και γύρω του ένα ολόκληρο χωριό.
25 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Εισιτήριο: 5€ και για τις δύο ταινίες. 
Κινηματογράφος Άστυ, Πεζόδρομος Κοραή 4, Μετρό Πανεπιστήμιο. Τ. 210 32 14 775 και 210 32 14 998.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜΚΤ: Η Αμερικανίδα επιμελήτρια Diana Campbell και η Αφροδίτη Γκόνου συζητούν για τις νέες πρωτοβουλίες στον χώρο της τέχνης12.09.2018

Εκθέσεις

2. «Μέλισσα, Κοσμώντας τον Μύθο»: Ομαδική έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού εγκαινιάζεται η πρωτότυπη θεματική ομαδική έκθεση με τίτλο «Μέλισσα, Κοσμώντας τον Μύθο» με τη συμμετοχή εξήντα και πλέον διακεκριμένων σχεδιαστών κοσμήματος και εικαστικών. Μοναδικά τεχνουργήματα από πολύτιμη ή άλλη ευφάνταστη ύλη παρουσιάζονται σε έναν οργανικό διάλογο με εικαστικά έργα, συνομιλώντας για τη Μέλισσα και τον οίκο της, την εικόνα, τη φόρμα και τον συμβολισμό της. Από 12 Ιουνίου 2023 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023 θα παρουσιαστεί στην Αθήνα μια έκθεση που τιμά την πολυτιμότητα και τους πολυσχιδείς συμβολισμούς της μέλισσας, όπως αυτοί αποτυπώνονται με θαυμαστή πλαστικότητα στις όψεις των πολύτιμων και σπάνιων τεχνουργημάτων της ελληνικής νομισματικής τέχνης αλλά και στις πολύτιμες όψεις και φόρμες των κοσμημάτων της Μινωικής και Μυκηναϊκής Αρχαιότητας, της νεότερης αρχαιότητας, της βυζαντινής τέχνης και της ελληνικής λαϊκής παράδοσης.
Εγκαίνια: Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023
Διάρκεια Έκθεσης: 12 Ιουνίου 2023 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: timetable.hellenic-cosmos.gr
Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254, Ταύρος. Τ. 212 254 0000.

3. ReThinking: Η δεύτερη θεματική έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εστιάζει στις «Koινωνικές Συγκρούσεις»
ReThinking: Η 2η θεματική έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εστιάζει στις "κοινωνικές συγκρούσεις"

Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ReInHerit», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει τη δεύτερη θεματική έκθεση με τίτλο  «ReThinking. Κοινωνικές Συγκρούσεις», έως 15 Ιουνίου. Η έκθεση περιλαμβάνει τρία έργα σε ψηφιακή μορφή από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο του Γκρατς στην Αυστρία και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, που παρουσιάζουν το θέμα των συγκρούσεων από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας: Πρόκειται για μια πυξίδα με πώμα (760-750 π.Χ.), την ξυλογραφία «Η οργή των κερασιών 1920» (1955) και τον χάρτη σε φύλλο χαρτιού με την ονομασία «CIPRO» (1570) των τριών μουσείων αντίστοιχα.
Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2023
Μέρες και Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης 10.00-17.00, Πέμπτη 10.00-20.00, Κυριακή 11.00-17.00
Είσοδος Ελεύθερη
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 , Αθήνα Τηλ.: (+30) 210 7228321-3. Ε: [email protected] | www.cycladic.gr

4. «Η Θεατρικότητα Ενός Αναβληθέντος Θανάτου»: Ατομική έκθεση του Raed Yassin στις Kalfayan Gallerires

Οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα) παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Raed Yassin με τίτλο «Η Θεατρικότητα Ενός Αναβληθέντος Θανάτου». Μετά το καινοτόμο ροκ μιούζικαλ με ταριχευμένα ζώα «The Sea Between My Soul» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ο Λιβανέζος καλλιτέχνης Raed Yassin επιστρέφει στην Αθήνα με μια ακόμη πρωτοποριακή ατομική έκθεση. Καθρεφτίζοντας το γνωστό καυστικό χιούμορ του καλλιτέχνη, η έκθεση «Η Θεατρικότητα Ενός Αναβληθέντος Θανάτου» εγείρει καίρια ερωτήματα για τον πόλεμο και τη θλίψη, για τη δοκιμή και την αποτυχία, το ρόλο της τέχνης σε περιόδους αναταραχών, τον προσωπικό και κοινωνικοπολιτικό αντίκτυπο της καλλιτεχνικής λογοκρισίας. Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής αναταραχής, η έκθεση του Yassin είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαίου – 24 Ιουνίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 11.00 – 15.00 | Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 19.00 | Σάββατο 11.00 – 15.00
Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα. T: +30 210 7217679. Ε: [email protected] | www.kalfayangalleries.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜΚΤ: Η Αμερικανίδα επιμελήτρια Diana Campbell και η Αφροδίτη Γκόνου συζητούν για τις νέες πρωτοβουλίες στον χώρο της τέχνης12.09.2018

Εκδήλωση

5. «Griefwalker»: Προβολή και συζήτηση για το πένθος με τον Καναδό συγγραφέα Stephen Jenkinson στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Ο Καναδός συγγραφέας και πολιτιστικός ακτιβιστής Stephen Jenkinson, ο οποίος θεωρεί ότι οι άνθρωποι στην πλειονότητά μας είμαστε «αναλφάβητοι» στο πένθος, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την προβολή της ταινίας του «Griefwalker» καθώς και για μια επιδραστική ομιλία που θα μας κάνει να δούμε με άλλη ματιά το αναπόφευκτο φινάλε. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 19:00, στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ. Ο Jenkinson, με σπουδές στην Κοινωνική Εργασία έχει ηγηθεί του τμήματος παρηγορητικής φροντίδας μεγάλου καναδικού νοσοκομείου και έχει εργαστεί εκτενώς με φροντιστές, ετοιμοθάνατους και τις οικογένειές τους, παρατηρώντας από χιλιάδες ανθρώπους ξανά και ξανά «οικτρό άγχος». Ο ίδιος θεωρεί πως αυτό το αίσθημα είναι περισσότερο ένα σύμπτωμα πολιτιστικής έλλειψης και μια «αγραμματοσύνης πένθους» και όχι ένα προσωπικό ζήτημα οποιουδήποτε ατόμου με τον θάνατο. Και διερωτάται: Ήταν πάντα τόσο δύσκολο να πεθάνεις; Πότε πραγματικά αρχίζουμε να πεθαίνουμε και τι πρέπει να κάνουμε τότε; Γίνεται το πένθος να είναι μια δεξιότητα, κάτι που πρέπει να μάθει κανείς και να το εξασκήσει; Αυτοί οι προβληματισμοί είναι ο πυρήνας του συγγραφικού του έργου αλλά και της ταινίας «Griefmalker», την οποία θα έχει την ευκαιρία να δει το αθηναϊκό κοινό. *Η ταινία θα προβληθεί στα Αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα είναι στα Αγγλικά με παράλληλη μετάφραση.
Δευτέρα 12 Ιουνίου, από τις 19:00 έως τις 21:30

Εισιτήρια: 12 € (γενική είσοδος) και 8 € (ομαδικά εισιτήρια από 3 άτομα και πάνω). | Προπώληση εισιτηρίων εδώ.
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυνοικισμοί A Festival: Ένα διεθνές φεστιβάλ «ανοίγει» τις γειτονιές της Ελευσίνας σε κάθε μορφή τέχνης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b