MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για τη Δευτέρα 5 Ιουνίου

Αν η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σας βρίσκει στην Αθήνα, αυτές είναι 3 δημιουργικές και δωρεάν επιλογές, για να διασκεδάσετε στην πόλη.

Monopoli Team

Η παράσταση “Βία Είναι…” της Μαίρης Μαραγκουδάκη στο Θέατρο της Ημέρας

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, η θεατρική ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας παρουσιάζει την παράσταση θέατρου ντοκουμέντου “Βία είναι…”. Στην παράσταση ακούγονται τα: “Moya” των Godspeed You Black Emperor, “Το όνομά μου είναι το δικό σου” του Σπύρου Γραμμένου, “Νανούρισμα” από τον Ματωμένο Γάμο του Φ. Γκ. Λόρκα σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκη, “Αλησμονώ και Χαίρομαι” από το Πολυφωνικό της Ηπείρου και “Μικρόκοσμος” της Ναζίμ Χικμέτ, σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Τα κείμενα-ντοκουμέντα που χρησιμοποίησε η ομάδα: Απόσπασμα από το έργο “Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα” του Ματέι Βίσνιεκ, “Ο Πόλεμος” του Μανώλη Αναγνωστάκη, απόσπασμα από το “Σχήματα της απουσίας” του Γιάννη Ρίτσου, “Σώπα, μη μιλάς” της Αζίζ Νεσίν, “Στους μεταγενέστερους” του Μπέρτολ Μπέχτ, “Θα ‘ρθει καιρός” της Κατερίνας Γώγου και “Μικρόκοσμος” της Ναζίμ Χικμέτ.
5/6, 21:00 (Τηλεφωνικές κρατήσεις: 6946947477 και 6943050501)
Θέατρο της Ημέρας – Νικ. Γεννηματά 20, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHautes Grecians 2023: Ελευσίνα, εκεί που ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής της χώρας αποκτά φέτος ζωή12.09.2018

Μουσική βραδιά κάτω από την Πανσέληνο στον Άγιο Δημήτριο

Ο Πολιτιστικός, Οικολογικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ασύρματος» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, παρουσιάζουν μια μουσική βραδιά κάτω από την Πανσέληνο με την Ορχήστρα Μετροπόλιταν, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια εμπνευσμένα από το φεγγάρι στον γαλήνιο και φιλόξενο χώρο του Πάρκου Ασυρμάτου με συντροφιά τη λαμπερή πανσέληνο, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.
5/6, 20:30 
Πάρκο Ασυρμάτου – Ασυρμάτου και Ελπίδος, Άγιος Δημήτριος

Δύο δωρεάν προβολές ταινιών του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Πετρούπολη

Κάθε χρόνο, στην Πετρούπολη χτυπά ξανά η καρδιά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς προβάλλονται την πρώτη εβδομάδα έναρξης του θερινού κινηματογράφου της πόλης δωρεάν επιλεγμένες ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ. Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία “Ο Νικόλας της Μαρίας” της Μαρίας Γιαννούλη (Υπόθεση: Ο Νικόλας-παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης-εγκαταλείφθηκε σε ίδρυμα μόλις γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Οι συνθήκες που μεγάλωνε ήταν τραγικές. Η Μαρία αποφάσισε να τον υιοθετήσει, κι η αγάπη, η φροντίδα και το πείσμα της, τον μεταμόρφωσαν ριζικά. Σε μια εποχή που δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, η Μαρία πάλεψε και κατάφερε να βοηθήσει το παιδί της, να φτάσει σε στόχους που κανένας δεν πίστευε ότι θα το κάνει.) και η ταινία “Στο μυαλό του Ηράκλειτου” των Ελισάβετ Λαλουδάκη και Μάσιμο Πιτσοκάρο (Υπόθεση: Ο Ηράκλειτος γεννήθηκε χαρισματικός. Διαθέτει υψηλή νόηση, αστείρευτη φαντασία, απίστευτη μνήμη, συναισθηματική ωριμότητα. Η πρώτη του χρονιά στο σχολείο ήταν μεγάλη απογοήτευση. Ο Ηράκλειτος όμως δεν το βάζει κάτω. Μαθαίνει να πέφτει και να σηκώνεται. Βασικό του όπλο: το χιούμορ. Έξτρα μπόνους: το χαριτωμένο θράσος των έξι του χρόνων.)
5/6, 21:00
Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης – 25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη οι καταξιωμένοι μουσικοσυνθέτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSubset Festival: Ένα νέο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής καταλαμβάνει το Ωδείο Αθηνών12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b