MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 29 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Athens Music Week 2023: Επιστρέφει δυναμικά με 30 live acts, 130 ομιλητές και συναυλίες σε 4 venues

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Athens Music Week επιστρέφει 29 Μαΐου – 01 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Boiler, την Crust και το Six d.o.g.s, παρουσιάζοντας το πιο πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, γεμάτο πάνελ, παρουσιάσεις, ομιλίες, ανοιχτές round table συζητήσεις, εκπαιδευτικά workshops, showcase συναυλίες στην καρδιά της πόλης, open-air happenings, αλλά και ένα μεγάλο closing live event στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
29 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2023
Ημερήσιο εισιτήριο: 10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (στην είσοδο). Τριήμερο εισιτήριο: 25 ευρώ (προπώληση), 30 ευρώ (στην είσοδο). Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Boiler, Crust και Six d.o.g.s

2. Pnyx: Το project ηλεκτρονικής μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τρεις «μουσικάνθρωποι» συναντιούνται σ’ ένα project που αντανακλά την εκλεπτυσμένη αισθητική τους. Ο συνθέτης και κιμπορντίστας Μιχάλης Κουμπιός, ο παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής Throdef και ο βιρτουόζος στο κανονάκι Πάνος Δημητρακόπουλος. Από τη σύμπραξή τους γεννήθηκε το μυσταγωγικό project ηλεκτρονικής μουσικής με τον συμβολικό τίτλο Pnyx. Με το συμπαγές και πυκνό ηχόχρωμά τους ανεβαίνουν στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να μάς παρουσιάσουν ένα οπτικοακουστικό θέαμα που ξεδιπλώνει μία ευρεία γκάμα συναισθημάτων.
Δευτέρα 29/5 στις 21:00
Κανονικό: 20€, μειωμένο εισιτήριο: 15€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

3. Συναυλία μουσικής δωματίου, στη μνήμη Peter Alexander Demetriou στο Ωδείο Αθηνών

Ο βιολιστής Διονύσης Βερβιτσιώτης συναντά επί σκηνής την πιανίστα Βικτωρία Κιαζίμη σε μία συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Grieg και Brahms για βιολί και πιάνο. Η συναυλία αφιερώνεται στη μνήμη του Peter Alexander Demetriou. Πρόγραμμα: Edvard Grieg, Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3 σε Ντο ελάσσονα, έργο 45 και Johannes Brahms, Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 σε Σολ μείζονα, έργο 78.
Δευτέρα 29/5 στις 20:00
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο (Φοιτητικά/μαθητικά, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+) 6€
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

4. Quelle Catastrophe!: Μία performance-ανάγνωση πάνω στο έργο του Μπέκετ στο Θέατρο Θησείον από τον Αντρέα Μαντά

Ο Αντρέας Μαντάς παρουσιάζει, στο Θέατρο Θησείον, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μια αυτοσχεδιαστική performance με τίτλο «Quelle Catastrophe!»To «Quelle Catastrophe!» είναι μια ερευνητική ανάγνωση πάνω στο έργο του Samuel Beckett. Μια αυτοσχεδιαστική performance-σύμπραξη του ηθοποιού Αντρέα Μαντά και του μουσικού Τηλέμαχου Μούσα, με παράλληλη αφήγηση επί σκηνής, από τον συγγραφέα-μεταφραστή, Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη. Ο Samuel Beckett δεν μάς διηγήθηκε αυτό που μας συνέβη αλλά μας ανάγκασε να στραφούμε στο υπέδαφος για να ανακαλύψουμε τι πραγματικά συνέβη και τι πρόκειται να μας συμβεί. Μάς ανάγκασε να αντικρίσουμε τους εαυτούς μας. Το έργο περιγράφει αυτή την αέναη επιστροφή στον αληθινό εαυτό, μπλεγμένη μέσα στη συλλογική ματαιότητα. Για αυτό κι οι ήρωές του είναι φαντάσματα, ταπεινά, με τις μνήμες τους να αναδύονται στο φως και κατόπιν να εξαφανίζονται…
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
13€
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο

5. Μυστήριο 140 Τυφλός Ξεναγός: Ένα συμπεριληπτικό έργο, σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη

Το συμπεριληπτικό καλλιτεχνικό έργο για άτομα με ή χωρίς οπτική αναπηρία, παρουσιάζεται για τελευταία φορά σήμερα σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη, ο οποίος καλεί – υπό τις οδηγίες της τυφλής ξεναγού Ελένης Γκουβάτσου – τους επισκέπτες να λάβουν μέρος με κλειστά μάτια σε ένα υπερρεαλιστικό, σχεδόν συνειρμικό και αποκλειστικά ακουστικό ταξίδι μύησης στον χώρο τέλεσης των Ελευσίνιων Μυστηρίων. «Επειδή χάθηκε η όραση, δεν σημαίνει ότι χάθηκε και ο άνθρωπος», έλεγε ο πρώτος τυφλός ξεναγός, Θοδωρής Κώνστας, στον οποίο και αφιερώνεται η παράσταση. Το Μυστήριο 140 Τυφλός Ξεναγός εκκινεί, όταν το φυσικό φως αρχίζει να χάνεται. Η οπτική της τυφλής ξεναγού Ελένης Γκουβάτσου για τον χώρο, τον χρόνο, τις διαστάσεις, τις αποστάσεις αλλά και τη ζωή, δίνει νέο νόημα όχι μόνο στη θέαση του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας αλλά και στην αίσθηση των θεατών για το οικείο. Δίνοντας πνοή σε ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν και σαν ένα ζωντανό Μυστήριο, η παράσταση ως μία ακουστική ξενάγηση, οδηγεί τους θεατές σε ένα βαθιά φωτεινό ταξίδι στον σκοτεινό Άδη.
Δευτέρα 29/5 στις 20:30
6€ κανονικό και 3€ μειωμένο (ατέλειες, φοιτητές, παιδιά και νέοι 6 εως 18, 65 άνω, ανεργοι, ΑΜΕΑ και συνοδοί)
Τοποθεσία: Ρολόι, Αρχαιολογικός Χώρος, Σωτηρίου Γκιόκα, Ελευσίνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b