MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 23 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Όμορφη πόλη, φωνές μουσικές: Έργα από τον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Μια σπάνια βραδιά θα απολαύσει το φιλόμουσο κοινό της Αθήνας στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων να παρουσιάζει τον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη με τη συναυλία «Όμορφη πόλη, φωνές μουσικές». Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και συγκεκριμένα το 1982, ο συνθέτης γράφει τη «Θεία Λειτουργία» (Missa Greca), σε κείμενο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για σόλο φωνή (Ιερέας) και a cappella μικτή χορωδία. Αποσπάσματα του έργου θα ερμηνευθούν στη συναυλία αυτή με τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο στον ρόλο του Ιερέα. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα παρουσιαστούν τα έργα «Λιποτάκτες», «Μαουτχάουζεν» και «Επιφάνια» σε μεταγραφή για a cappella χορωδία που πραγματοποίησε ο συνθέτης το 1983.
Τρίτη 23/5 στις 20:30
3-20€
Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα

2. O Roy Ayers στο Gazarte

Ο εμβληματικός συνθέτης και μουσικός Roy Ayers επιστρέφει στο Main Stage του Gazarte για να γκρουβάρει μια τελευταία φορά, στα πλαίσια της Farewell Tour και να αποχαιρετήσει επίσημα τις live εμφανίσεις. H εμφάνισή του θα γίνει στο πλαίσιο του club program του 22ου Athens Jazz, του μεγαλύτερου φεστιβάλ jazz μουσικής στην Ελλάδα. Ο νονός της Neo-Soul, θα μάς ταξιδέψει μια τελευταία φορά στην ιστορία της soul, της jazz και της R&B, μέσα από τη διαχρονική προσέγγισή του στη μουσική και θα αποχαιρετήσει μεγαλοπρεπώς το ελληνικό κοινό με τις σέξι μελωδίες του.
Τρίτη 23/5 στις 22:00
Από 22€ 
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

3. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μία συναυλία με μοναδικές συνθέσεις, εμπνευσμένες από τα έργα Προσωπάρη, Παδοβά, Λεοντή, Cherubini, Mozart και Rossini. Η συναυλία θα διεξαχθεί απόψε στην Κεντρική σκηνή του ΔΘΠ.
Τρίτη 23/5 στις 20:30
10€ γενική είσοδος, 8€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΘΕΑΤΡΟ

4. Ο άνθρωπος που πέρασε ή με ενδιαφέρει Ρούλα, από την ομάδα Babushka στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η παράσταση «Ο άνθρωπος που πέρασε ή με ενδιαφέρει Ρούλα», μια παράσταση εξαιρετικά αφιερωμένη στον εγκέφαλο, παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, από την ομάδα Babushka. Στόχος της παράστασης, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ρεβέκκας Τσιλιγκαρίδου είναι να αναρωτηθούμε για τους αρμούς της μνήμης. Να ανακαλύψουμε τι σημαίνει: «Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που…». Τι σημαίνει το «καλά». Σε ποια στιγμή ακριβώς άλλαξε το «καλά». Τι σημαίνει το «μέχρι που…». Επικεντρωνόμαστε στα μικρά για να αναρωτηθούμε για τα μεγάλα. Κάνουμε συνειδητό το δεδομένο της καθημερινότητας. Βιώνουμε τι είναι η μνήμη, τι είναι η «έλλειψή» της. Αφυπνιζόμαστε στην έλλειψη. Στο «κάτι πάει στραβά». Είναι άραγε η μνήμη που μας κάνει να είμαστε αυτό που είμαστε; Είμαστε χωρίς εκείνη; Παίζουν: Γιώργος Κουμούτσος, Κατερίνα Πέκη, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Βάνα Σλέιμαν.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
12€, 10€ (φοιτητικό, άνω των 65), 5€ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ, ΑΜΕΑ)
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη

5. Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί, της Ζωής Ξανθοπούλου στο Θέατρο Αργώ

Η παράσταση «Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί», σε σκηνοθεσία και δραματουργία Ζωής Ξανθοπούλου, συνεχίζεται στο Θέατρο Αργώ. To 1998, η Margarita Borja, Ισπανίδα συγγραφέας, ποιήτρια και σκηνοθέτις, παρουσιάζει στο νησί Ταμπάρκα της Ισπανίας, σε δική της διασκευή την “Εκάβη’ του Ευριπίδη, με τον τίτλο HÉCUBA, NÓMOS Y MÚSICA DE LAS CIUDADANAS, γεγονός που ενθουσίασε το κοινό κι αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία της δημιουργού της. «Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί» εμπνέεται από εκείνη την ιστορική παράσταση κι από το κείμενο της «Εκάβης» του Ευριπίδη.  Ένα δωμάτιο πένθους, ο λόγος του Ευριπίδη, μια παράσταση της «Εκάβης» κινηματογραφημένη στην Ισπανία το 1998, μια γυναίκα, οι απώλειες με σάρκα και οστά. Έχει αρχή και τέλος η ανθρώπινη ύπαρξη; Ποιος ήσουν πριν και ποιος είσαι τώρα; Ένα κείμενο που «μιλάει» ακόμα και σήμερα, για όσα μάς απασχολούν, μάς θυμώνουν, μάς συγκινούν και μάς προβληματίζουν. Παίζουν: Ντέπυ Πάγκα
Ναταλί Τσάβεζ, Αποστόλης Ψαρρός.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b