MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θα έκανες τατουάζ τον Ρέμπραντ; Το Μουσείο Ρέμπραντ στο Άμστερνταμ σού δίνει την ευκαιρία

Τον επόμενο μήνα, το Rembrandt House Museum στο Άμστερνταμ θα ξεκινήσει ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ με τίτλο “The Poor Man’s Rembrandt Project”, με το οποίο θα προσφέρει… τατουάζ εμπνευσμένα από τον σπουδαίο ζωγράφο και τα έργα του.

Ρέμπραντ, “Self-Portrait in a cap, wide-eyed and open-mouthed” (1630)
Ρέμπραντ, “Self-Portrait in a cap, wide-eyed and open-mouthed” (1630)
Monopoli Team

Τον επόμενο μήνα, το Μουσείο του Ρέμπραντ στο Άμστερνταμ θα ξεκινήσει ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ με τίτλο “The Poor Man’s Rembrandt Project”, με το οποίο θα προσφέρει… τατουάζ εμπνευσμένα από τον σπουδαίο ολλανδό ζωγράφο και τα έργα του, στην τιμή των 100-250€.

Τέσσερις tattoo artists επιλέχθηκαν για το πρότζεκτ. Ανάμεσα τους ο 71χρονος Henk Schiffmacher, διασημότητα στον χώρο των tattoo στην Ολλανδία – και όχι μόνο – που έχει γράψει βιβλίο για την ιστορία των τατουάζ και είναι γνωστός ως Hanky Panky. Στην πρωτοβουλία του μουσείου θα συμμετέχει και ο συνεργάτης του, tattoo artist και ζωγράφος Tycho Veldhoen, αλλά και οι καλλιτέχνες Rupa van Teylingen και Timothy John Englisch.

“Είμαστε όλοι μεγάλοι θαυμαστές του Ρέμπραντ” είπε ο Englisch στο Hyperallergic, αναφέροντας ότι η τεχνική του Ρέμπραντ έμοιαζε πολύ με την τέχνη του τατουάζ. “Ο χαλαρός και γρήγορος τρόπος που ζωγράφιζε κάτι μέσα σε λίγες γραμμές ήταν απίστευτος” είπε.

Ο Ρέμπραντ, ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους ζωγράφους με τεράστια ζήτηση – μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακαλύφθηκαν δύο άγνωστα πορτραίτα του – έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο μέρος, που σήμερα ονομάζεται Rembrandt House Museum. Όταν χρεωκόπησε αναγκάστηκε να μετακομίσει σε μία λιγότερο πλούσια περιοχή του Άμστερνταμ – και εκεί πέθανε δέκα χρόνια αργότερα το 1669. Το μουσείο σήμερα παρουσιάζει μία συλλογή από πίνακες, σχέδια, έργα του ζωγράφου, ενώ περιέχει ένα στούντιο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακλουθούν καθημερινά παρουσιάσεις ζωγραφικής και σχεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Δεν είναι τίποτα το να πεθάνεις. Είναι όμως τρομακτικό το να μη ζεις»: Ο σπουδαίος Βίκτωρ Ουγκώ μέσα από τα σοφά λόγια του12.09.2018

“Θέλουμε να δουλέψουμε στο νέο μας στούντιο με Ολλανδούς καλλιτέχνες για να συνδεθούμε με το κοινό” είπε η διευθύντρια του μουσείου, Milou Halbesma, στον Guardian, αναφέροντας επίσης ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει το ίδρυμα να έρθει σε επαφή με το νεαρότερο κοινό – μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις κάθε μουσείου σήμερα.

Τα ραντεβού για τατουάζ είναι πάντως sold out, αλλά οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να δοκιμάσουν κατά την επίσκεψή τους την τύχη τους για ραντεβού με τον καλλιτέχνη της προτίμησής τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του μουσείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Γιάννης Χουβαρδάς μας ξεναγεί σ’ ένα μουσείο χαμένων ερώτων12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b