MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δύο άγνωστα πορτραίτα του Ρέμπραντ ανακαλύφθηκαν μετά από 200 χρόνια

Κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξη των δύο αυτών πορτραίτων, που βρίσκονταν στη συλλογή μιας βρετανικής οικογένειας για δύο αιώνες. Λίγο πριν πάρουν μέρος σε δημοπρασία του Christie’s θα δουν για πρώτη φορά το “φως”.

Courtesy of Christie's
Monopoli Team

Πριν από 199 χρόνια, ο διάσημος οίκος δημοπρασιών Christie’s είχε πουλήσει δύο πορτραίτα του Ρέμπραντ. Τώρα, σχεδόν δύο αιώνες αργότερα, τα ίδια έργα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση σε δημοπρασία που διοργανώνει ο ίδιος οίκος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, τα δύο πορτραίτα ανήκουν στην ίδια οικογένεια όλους αυτούς τους αιώνες. Το πιο αξιοθαύμαστο όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι οι ειδικοί ακαδημαϊκοί και μελετητές δεν γνώριζαν την ύπαρξη των δύο αυτών έργων, μέχρι που ο οίκος δημοπρασιών τα ταυτοποίησε, όσο προσπαθούσαν να εκτιμήσουν την τιμή τους, σε μία διαδικασία “ρουτίνας”, όπως είπε ο Henry Pettifer, που έκανε την ανακάλυψη.

“Αυτή είναι μία από τις πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα των Old Masters” ανέφερε  ο Pettifer, που είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος των Old Masters στον οίκο Christie’s.

“Ζωγραφισμένα με βαθιά αίσθηση ανθρωπιάς, αυτά είναι από τα πιο μικρά και προσωπικά πορτραίτα που ξέρουμε ότι έχει δημιουργήσει ο Ρέμπραντ. Προσθέτουν σίγουρα κάτι καινούριο στην κατανόηση του ως πορτρετιστή αναμφίβολης ευφυίας” πρόσθεσε.

Αυτά, σύμφωνα με μελετητές, είναι τα τελευταία γνωστά πορτραίτα του καλλιτέχνη που βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα παρέμειναν στην ίδια βρετανική οικογένεια, της οποίας το όνομα δεν έχει αποκαλυψθεί, από την πρώτη πώληση τους από τον οίκο Christie’s το 1824.

Τα δύο πορτραίτα, ύψους 20 εκατοστών, θα είναι διαθέσιμα στην δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει ο Christie’s στις 6 Ιουλίου στο Λονδίνο. Εκεί αναμένεται να πουληθούν για 5-8 εκατομμύρια λίρες, παρά το μικρό μέγεθός τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Και εφύτευσεν ο Θεός παράδεισον» στο Σύγχρονο Θέατρο12.09.2018

Λίγο πριν την δημοπρασία, οι πίνακες, που απεικονίζουν δυο ηλικιωμένους γνωστούς του ζωγράφου (τον πλούσιο υδραυλικό Jan Willemsz van der Pluym και την σύζυγό του Jaapgen Carels) θα συμμετέχουν σε εκθέσεις του Christie’s στην Νέα Υόρκη (10-14 Ιουνίου) και το Άμστερνταμ (21-24 Ιουνίου), πριν ταξιδέψουν στο Λονδίνο για την έκθεση που θα προηγηθεί της δημοπρασίας.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που τα έργα τέχνης βλέπουν το φως μετά από δύο αιώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνής Ημέρα Μουσείων: Η Εθνική Πινακοθήκη γιορτάζει με έναν πολυθεματικό περίπατο στον κήπο της12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b