MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Anna Nicole Smith: Η θυελλώδης ζωή και οι άγνωστες πτυχές μίας παρεξηγημένης σταρ

Λίγο πριν δούμε το ντοκιμαντέρ “Anna Nicole Smith: Δεν Με Ξέρεις”, του Netflix, κάνουμε μία αναδρομή στη ζωή της Αμερικανίδας καλλονής.

Anna Nicole Smith: You Don't Know Me, Netflix
Anna Nicole Smith: You Don't Know Me, Netflix
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Με ένα -σχεδόν- 2ωρο ντοκιμαντέρ, προσεγγίζει το Netflix τις άγνωστες πτυχές της ζωής της Anna Nicole Smith, του μοντέλου του Playboy, που μεσουρανούσε στα 90s. Η καριέρα της, η “σκανδαλώδης” ζωή της και ο μυστηριώδης θάνατός της, σε ηλικία μόλις 39 ετών γίνονται αντικείμενο εξερεύνησης, μέσα από άγνωστο -μέχρι στιγμής- υλικό και μαρτυρίες κοντινών της ανθρώπων.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Anna Nicole Smith: Δεν Με Ξέρεις” έχει ήδη κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα, κατακτώντας τη δική του θέση στο top 10 του κοινού. Για όσους, όμως, δεν έχετε δει, ακόμα, το ντοκιμαντέρ, πάμε να κάνουμε μαζί μια αναδρομή στην -αν μη τι άλλο- ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ζωή της.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και ο βίαιος γάμος της

Τον Νοέμβριο του 1967 γεννιέται στο Τέξας η Vickie Lynn Hogan, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Anna Nicole Smith. Σε ηλικία μόλις 2 ετών οι γονείς της χωρίζουν και η ίδια μεγαλώνει με τη μητέρα της και την οικογένειά της, ενώ έχει 5 ετεροθαλή αδέρφια από την πλευρά του πατέρα της, με τα οποία, όμως, έζησε μόνο κατά τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής της, όσο οι γονείς της ήταν μαζί.

Ξεκινάει να δουλεύει σε ένα φαστφουντάδικο στο Τέξας, όπου γνωρίζει και τον 1ο της άντρα, Billy Wayne Smith. Οι δύο τους παντρεύονται σε ηλικίες 16 και 17 ετών αντίστοιχα και 2 χρόνια αργότερα αποκτούν ένα αγοράκι. Η σχέση τους, ωστόσο, δεν εξελίσσεται καλά, καθώς, όπως υποστηρίζει η ίδια, ο σύζυγός της αρχίζει να γίνεται κακοποιητικός προς την ίδια και τον γιό τους, γεγονός που φέρνει και τη λήξη του γάμου τους. H Anna Nicole Smith, όμως, δεν σκοπεύει να συμβιβαστεί με τη ζωή της ανύπαντρης μητέρας, όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι τότε. Αφήνει τον γιό της στην μητέρα της και ξεκινάει να εργάζεται σε ένα στριπτιτζάδικο στο Χιούστον. Και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Από το στριπτιτζάδικο του Χιούστον στις σελίδες του Playboy και στην καμπάνια της Guess

Δουλεύοντας στο στριπτιτζάδικο, γνωρίζει τον J. Howard Marshall, ιδιαίτερα πλούσιο και με μεγάλη δύναμη στον χώρο του πετρελαίου. Οι δύο τους συνάπτουν σχέση και παντρεύονται 3 χρόνια αργότερα, όταν η Anna Nicole Smith ήταν 28 και εκείνος 89. Ένα χρόνο, μόλις, μετά τη γνωριμία της με τον Marshall, η Smith μπαίνει στο εξώφυλλο του Playboy, στο τεύχος του Μαρτίου, με το όνομα Vickie Smith, ενώ εμφανίζεται και στο τεύχος του Μαΐου της ίδια χρονιάς, με τον τίτλο Playboy Playmate του Μήνα.

Ακολουθεί συμβόλαιο από την εταιρία Guess Jeans, με το οποίο η Smith καλείται να αντικαταστήσει την Claudia Schiffer στην καμπάνια της εταιρίας, με μία σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών. Κατά τη διάρκεια αυτής της καμπάνιας της δόθηκε και το όνομα, με το οποίο έχει μείνει γνωστή μέχρι και σήμερα, Anna Nicole Smith.

Το μεγάλο “μπαμ”

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας της Guess οι φωτογράφοι παρατήρησαν την μεγάλη ομοιότητα του μοντέλου με την καλλονή των 50s, Jayne Mansfield. Έτσι, η Anna Nicole Smith οδηγήθηκε σε μία σειρά φωτογραφίσεων εμπνευσμένων από την Mansfield και έγινε ευρέως γνωστή. Το 1993 φωτογραφίζεται για την σουηδική εταιρία H&M, με την ίδια να γίνεται γιγαντοαφίσα στην Σουηδία και την Νορβηγία, ενώ ακολουθούν φωτογραφίσεις της από τα περιοδικά Marie Claire και GQ.

Τον επόμενο χρόνο, η Smith κάνει και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, με την screwball κωμωδία The Hudsucker Proxy, ενώ ακολουθούν αρκετές ακόμα ταινίες, αλλά και σειρές, με την ίδια να εξελίσσεται σε μία ανερχόμενη τηλεπερσόνα.

‘Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me.’ NETFLIX

Τα σκάνδαλα και το τραγικό τέλος

Κατά τη διάρκεια της ζωής της η Anna Nicole Smith κατηγορήθηκε αρκετές φορές για τις επιλογές της. Ξεκινώντας από τον γάμο της με τον κατά πολύ μεγαλύτερό της James Howard Marshall, όπου η Smith κατηγορήθηκε ως προικοθήρας. Τα σχόλια φούντωσαν ακόμα περισσότερο όταν, μετά τον θάνατο του Marshall, η ίδια κινήθηκε δικαστικά, καθώς δεν περιλαμβανόταν στη διαθήκη του, υποστηρίζοντας πως ο Marshall της είχε υποσχεθεί λεκτικά ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Οι δίκες συνεχίστηκαν για αρκετό καιρό, με νέες υποθέσεις να απασχολούν συνεχώς το δικαστήριο.

Τον Σεπτέμβριο του 2006 ο γιός της Smith από τον 1ο της γάμο, Daniel Wayne Smith, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 20 ετών, στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου είχε επισκεφθεί τη μητέρα του, που μόλις είχε γεννήσει την αδερφή του. Η νεκροψία έδειξε ένα συνδυασμό ναρκωτικών και αντικαταθλιπτικών στο αίμα του νεαρού. Μετά τον θάνατο του γιού της, η Anna Nicole Smith κατέπεσε ψυχολογικά πάρα πολύ, καθώς ο Daniel Wayne ήταν το πιο κοντινό της άτομο.

Σχεδόν 6 μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2007, η Anna Nicole Smith βρίσκεται νεκρή στο δωμάτιό της σε γνωστό ξενοδοχείο κατά την επίσκεψή της στο Hollywood. Παρά της προσπάθειες της ειδικευμένης νοσοκόμας -και γυναίκας του σωματοφύλακα της Smith- να την σώσει, το μοντέλο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 39 ετών. Ως αιτία θανάτου δόθηκε η υπερβολική δόση ναρκωτικών, που βρέθηκαν στο αίμα της, σε συνδυασμό με άλλες ουσίες συνταγογραφημένων φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Μάιο12.09.2018

Τι θα δούμε, λοιπόν, στο ντοκιμαντέρ του Netflix

Στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, λοιπόν, αφιερωμένο στη ζωή της Anna Nicole Smith, θα δούμε μία διαφορετική πτυχή της καλλονής των 90s. Θα δούμε εκείνο της το πρόσωπο που της επέτρεψε να φτάσει, από μία διαλυμένη οικογένεια και έναν βίαιο γάμο, στο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των media, να είναι πρωταγωνίστρια, ευκατάστατη και ανεξάρτητη. Μία έξυπνη, δυναμική γυναίκα, που προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο που βρίθει από σεξισμό και υποτίμηση για το γυναικείο φύλο. Άγνωστες πλευρές της ζωής της, με υλικό και μαρτυρίες κοντινών της προσώπων.

Περισσότερα από Cine News