MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό για τη Δευτέρα 15 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο άνθρωπος που πέρασε ή με ενδιαφέρει Ρούλα, από την ομάδα Babushka στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η παράσταση «Ο άνθρωπος που πέρασε ή με ενδιαφέρει Ρούλα», μια παράσταση εξαιρετικά αφιερωμένη στον εγκέφαλο, παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, από την ομάδα Babushka. Στόχος της παράστασης, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ρεβέκκας Τσιλιγκαρίδου είναι να αναρωτηθούμε για τους αρμούς της μνήμης. Να ανακαλύψουμε τι σημαίνει: «Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που…». Τι σημαίνει το «καλά». Σε ποια στιγμή ακριβώς άλλαξε το «καλά». Τι σημαίνει το «μέχρι που…». Επικεντρωνόμαστε στα μικρά για να αναρωτηθούμε για τα μεγάλα. Κάνουμε συνειδητό το δεδομένο της καθημερινότητας. Βιώνουμε τι είναι η μνήμη, τι είναι η «έλλειψή» της. Αφυπνιζόμαστε στην έλλειψη. Στο «κάτι πάει στραβά». Είναι άραγε η μνήμη που μας κάνει να είμαστε αυτό που είμαστε; Είμαστε χωρίς εκείνη; Παίζουν: Γιώργος Κουμούτσος, Κατερίνα Πέκη, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Βάνα Σλέιμαν.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
12€, 10€ (φοιτητικό, άνω των 65), 5€ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ, ΑΜΕΑ)
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη

2. Boston Marriage, του David Mamet στο Θέατρο Σταθμός

Η ομάδα D’ Art παρουσιάζει στο Θέατρο Σταθμός ένα έργο queer ορατότητας και σπάνιο εύρημα του σύγχρονου παγκόσμιου ρεπερτορίου από την αιχμηρή πένα του Ντέιβιντ Μάμετ, με τίτλο «Boston Marriage». Ο Mamet, το 1999, κόντρα στη διαδεδομένη πεποίθηση πως έγραφε μόνο για άνδρες, άρπαξε την ευκαιρία και δημιούργησε μια αντισυμβατική κωμωδία μπαίνοντας με τόλμη στη μεγάλη συζήτηση κατά της πατριαρχίας. Το έργο επιχειρεί, μέσα από τους πνευματώδης διαλόγους και το γρήγορο λεκτικό χιούμορ των ηρωίδων του να εκθέσει φεμινιστικά και ταξικά θέματα σκιαγραφώντας τη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Πιο επίκαιρη από ποτέ, η παράσταση φέρνει στη σκηνή τρεις γυναίκες, μέσα από μια αφήγηση που δεν έχουμε συνηθίσει να είναι η κεντρική σε μία χώρα στην οποία οι γυναίκες, πασχίζουν να διεκδικήσουν και να διατηρήσουν τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα. Παίζουν: Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Αγγελική Ζησούδη, Ανθούλα Χαιροπούλου.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Από 12€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Οὑγκώ 55, Αθήνα

3. Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί, της Ζωής Ξανθοπούλου στο Θέατρο Αργώ

Η παράσταση «Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί», σε σκηνοθεσία και δραματουργία Ζωής Ξανθοπούλου, κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αργώ. To 1998, η Margarita Borja, Ισπανίδα συγγραφέας, ποιήτρια και σκηνοθέτις, παρουσιάζει στο νησί Ταμπάρκα της Ισπανίας, σε δική της διασκευή την Εκάβη του Ευριπίδη, με τον τίτλο HÉCUBA, NÓMOS Y MÚSICA DE LAS CIUDADANAS, γεγονός που ενθουσίασε το κοινό κι αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία της δημιουργού της. Η «Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί» εμπνέεται από εκείνη την ιστορική παράσταση κι από το κείμενο της «Εκάβης» του Ευριπίδη. Ένα δωμάτιο πένθους, ο λόγος του Ευριπίδη, μια παράσταση της «Εκάβης» κινηματογραφημένη στην Ισπανία το 1998, μια γυναίκα, οι απώλειες με σάρκα και οστά. Έχει αρχή και τέλος η ανθρώπινη ύπαρξη; Ποιος ήσουν πριν και ποιος είσαι τώρα; Ένα κείμενο που «μιλάει» ακόμα και σήμερα, για όσα μάς απασχολούν, μάς θυμώνουν, μάς συγκινούν και μάς προβληματίζουν. Παίζουν: Ντέπυ Πάγκα
Ναταλί Τσάβεζ, Αποστόλης Ψαρρός.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα 

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο French 79 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο French 79, ο Γάλλος «μαέστρος» του synthwave ρυθμού, έρχεται στην Αθήνα και υπόσχεται να μάς ταξιδέψει στο μουσικό του σύμπαν, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Δευτέρα 15/5 στις 21:00
Από 20€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρ. Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

ΧΟΡΟΣ

5. Ελεύθεροι, της Τέτης Νικολοπούλου στο ΠΛΥΦΑ

Η παράσταση χορού «Ελεύθεροι», της Τέτης Νικολοπούλου, παρουσιάζεται στο ΠΛΥΦΑ. Μια ελεύθερη ανάγνωση του φαινομένου του σύγχρονου χορού. Μέσα από την ίδια την πράξη του χορού, η ομάδα φέρνει στη σκηνή τη διαρκώς «μετακινούμενη» εμπειρία της κίνησης. Σε αυτή τη διαδικασία, οι χορευτές αλλάζουμε, βιώνουμε ένα υπαρξιακό άνοιγμα, μια «αιώρηση εαυτού», ενώ μαζί μας «μετακινούνται» και οι αξίες μας. Πηγαίνουμε εκεί όπου η σταθερότητα δεν είναι απαραίτητα πιο σπουδαία από την αβεβαιότητα, η δύναμη από την ευθραστότητα, τα αντικείμενα από τις σχέσεις. Αναζητώντας το απρόοπτο και μέσα από την ελευθερία των επιλογών, παραμένουμε περιπετειώδεις, ζωντανοί, ευάλωτοι και δυναμικοί. Αυτή η πορεία είναι δύσκολη και συχνά μας φέρνει σε αμηχανία. Είναι όμως και αυτή που μας δείχνει δρόμους για κάτι νέο και αναζωογονητικό, μας ανοίγει χαραμάδες έκπληξης και μας χαρίζει στιγμές γεμάτες νόημα. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη συνδεόμαστε εντέλει με την ουσία της τέχνης. Ερμηνεύουν: Μαρία Φουντούλη, Ελένη Μουστάκα, Φένια Χατζηνάκου, Εβίτα Μάνου, Αγγελική Λούντζη, Pedro Penuela (Τίμος Ζέχας, Τέτη Νικολοπούλου).
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
12€, 7€ για σπουδαστές χορού, φοιτητές και ανέργους
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b